Al Ain

Följ med på spelresa till Abu Dhabi!

4 – 11 november, 2024

När ni åker med Golf Plaisir på en träningsresa är allt bokat i förväg och som gäst kan ni njuta av resmålet till fullo och fokusera på golfen och träningen under veckan. På flera resmål har vi förutom er egen tränare även en Golf Plaisir golfvärd på plats, men det är er egen Pro som är er huvudsakliga kontakt på resmålet. Er tränare kommer att informera mer om hur upplägg med träning och golf fungerar när ni är på plats på resmålet.

Al Ain

En golfoas i trädgårdsstaden

Al Ain är beläget i de södra delarna av emiratet Abu Dhabi, i det närmaste okänt för gemene man. Här, drygt en timme från storstäderna Dubai och Abu Dhabi, råder lugnet och ni spelar härlig golf i solen på den mycket fina golfbanan Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club.

När ni landar på Dubais supermoderna flygplats åker ni ungefär en och en halv timmes färd genom det vackra ökenlandskapet och ankommer till Al Ain, Förenade Arabemiratens enda stad som inte ligger utmed kusten. De allra flesta som reser till Förenade Arabemiraten besöker Dubai eller Abu Dhabi och för många är fortfarande Al Ain relativt okänt och det är synd. Al Ain kallas för Trädgårdsstaden och här ligger parkerna tätt och vägarna kantas av ståtliga palmer. Al Ain har lägre luftfuktighet och behagligare klimat än de stora städerna längs kusten. Även om Al Ain är okänt har staden närmare 400 000 invånare. Här bor ni inne i staden på ett utmärkt hotell och det är lätt att utforska sevärdheter och uppleva ett annorlunda och unikt Förenade Arabemiraten. Här är tempot lugnare, priserna mer humana och atmosfären alltid oerhört välkomnande.

Fakta

Golfvärd Nej
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 1
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana 15 minuter, transport ingår
Närmaste stad Al Ain 0 km, Dubai 134 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 20.995:-

Flyg Stockholm-Dubai t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Rotana Al Ain
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 greenfees på Al Ain, inkl. del i golfbil
Transfer hotell - golfbana t/r varje speldag

Enkelrumstillägg 4995:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon38℃

Al Ain Equestrian Shooting & Golf Club

Al Ains golfbana är en fantastisk skapelse. De första 9 hålen är byggda inuti Al Ains gigantiska hästkapplöpningsbana som ledigt rymmer 9 fullängdshål. De sista 9 hålen ligger utanför själva kapplöpningsbanan och är elbelysta, så man kan spela långt in på kvällen. Det är en fröjd att spela en bana där man märker att de satsar på kvalitet. I det annars karga landskapet upplevs fairways och greener som grönare än grönt. På de svagt ondulerade greenerna rullar bollen snabbt och jämt, slår man en bra putt så går den verkligen i. Golfbilar, som ingår i resans pris, får endast köras på fairway eftersom gräset i ruffen är något känsligare än det tåliga fairwaygräset. På Al Ain finns många spännande golfhål, till exempel det 16:e hålet med vattenhinder utmed hela högersidan. I Förenade Arabemiraten har de en förkärlek för saker som är längst och störst. Det är därför inte så förvånade att det 10:e hålet med sina 617 meter från backtee är det längsta par 5-hålet i landet.

Golfbanan är förhållandevis snäll och passar alla typer av golfare, speciellt eftersom vi alla uppskattar en bana av yppersta kvalitet. Hela klubben andas service – en flaska vatten är bara ett knapptryck bort i den moderna golfbilens GPS-system. På Al Ain finns den unika möjligheten att spela kvällsgolf fram till 22:00 i strålkastarljus och med vår heldagsgreenfee ingår detta utan extra kostnad. Träningsområdet som hör till Al Ain är något utöver det vanliga. Rangebollarna är bra och det är perfekt turf på den över 300 meter långa rangen. Intill rangen finns det ett fint område för pitch- och bunkerslag. De har också en riktigt trevlig korthålsbana över 9 hål. Skicket är precis lika bra som på huvudbanan, både vad gäller greener och bunkrar.

Fakta

Antal hål 18 + 9 korthål
Bankaraktär Park-/ökenbana
Banfakta Par 72, 6622 6129 5687 5282
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan och då ingår golfvagnar.
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att till exempel utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Rotana Al Ain

Rotana Al Ain är ett 5-stjärnigt hotell i centrala Al Ain, 15 minuter från golfbanan. Rotana är med sina 246 rum ett stort hotell, men i jämförelse med många av jättehotellen i Dubai är det litet och pittoreskt. Redan när man kommer in i lobbyn känner man att man kommer att trivas och efter att man utforskat den väl tilltagna frukosten så blir man om möjligt ännu säkrare. Rummen är stora och både modernt och smakfullt inredda. Det fina poolområdet med sin poolbar ligger centralt beläget på hotellområdet. Frukosten och middagen serveras i den mysiga buffématsalen. Middagsbuffén är riktigt bra och så varierad att det alltid finns något för alla smaker. Det finns givetvis spännande traditionell mat från regionen och stoltserar även med rätter från andra delar av världen så som sushi, indiskt, europeiskt. Det finns även ytterligare två restauranger på hotellområdet och det kan hända att någon av middagarna i halvpensionspaketet serveras i dessa för att få ytterligare variation på maten.

Efter middagen brukar man samlas i ”Trader Vic’s”, puben som bjuder på livemusik de flesta kvällar i veckan. Rotana är ett populärt uteställe för många av de européer som arbetar i Al Ain och har ett välbesökt diskotek i källaren. För den som inte fått nog av fysisk aktivitet på golfbanan så har de squash, pingis, tennis och ett välutrustat gym som man kan nyttja utan kostnad. Vill man skämma bort sig lite och mjuka upp musklerna inför morgondagens golf så har hotellet Al Ains enda spa-anläggning. Nära hotellet finns många av Al Ains alla sevärdheter samt Al Ain shopping mall. Gör gärna ett besök i Al Ain Palace Museum eller Fort Al Jahili.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Centralt läge i Al Ain, ca 15 minuter från golfbanan, transport ingår.
Rum 246 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
Faciliteter Utomhuspool, Spa, squash, tennis, restauranger, barer, café, m.m.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.