Oliva Nova

Oliva Nova

Underbar golf vid Medelhavet

Oliva Nova Beach & Golf Hotel ligger en dryg timme norr om Alicante mellan de pittoreska kuststäderna Denia och Gandia. Det är ett resmål där man verkligen kan kombinera en golfbana designad av Ballesteros och bad i det fantastiska Medelhavet.

Den spanska kusten är generellt hårt exploaterad och nya semesterorter poppar upp som svampar under senhösten. Här skiljer sig området runt Oliva Nova något då det längs denna kustremsa finns flera genuina kuststäder och det är mer fokus på inhemsk turism. Oliva Nova Golf ligger visserligen i ett turistområde och även om hotellet är nyligen renoverat så är det ingen ny golfresort då banan slog upp portarna redan 1995. Staden Oliva som givit namn till golfbanan ligger bara 7 km upp längs kusten.

För den matintresserade är regionen känd för sina Guide Michelin-restauranger och klimatet är för oss golfare perfekt mer eller mindre året runt. Summerar man Oliva Nova Golf som golfresmål, är det mycket på plussidan och svårt att hitta något på minussidan.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 6-8 minuters promenad eller transport med hotellets shuttle (gratis förvaring av klubbor).
Avstånd flygplats Alicante Airport 108 km
Närmaste stad Oliva, 6,8 km, Denia 19,3 km
Banor i närområdet 10
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.495:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar inkl. husets drycker
5 greenfees på Oliva Nova
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd
en fri entré till hotellets spa

Extra golf på Oliva Nova
Du vet väl att våra gäster erbjuds spela mer än 18 hål per dag? Efter 18 håls spel finns möjligheten att boka ytterligare spel efter kl 16.00 i mån av plats.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon26.2℃

Oliva Nova Golf

Oliva Nova Golf, designad av den spanska golflegenden Seve Ballesteros, är vackert belägen längs havet med ståtliga palmer som ramar in fairways. Banan genomsyras av ett frodigt landskap, tack vare träd och buskar som har hunnit växa till sin fulla potential sedan banan öppnades 1995. Det flacka terrängen gör det lätt att promenera längs banan, och det är möjligt att höra havet även om det ibland skyms av hus och sanddynor.

Oliva Nova karaktäriseras av sina vattenhinder, med vackra och strategiskt placerade dammar som utgör banans utmaning. Inte mindre än 15 av de 18 hålen påverkas av vatten, vilket kräver strategiskt spel. Banan, en par 72-bana med fyra par 3- och par 5-hål samt resterande hål som par 4, erbjuder en mångfald av möjligheter och utmaningar för spelare på alla nivåer. Genom en mix av korta och långa hål, samt intressanta doglegs, erbjuder banan en varierad spelupplevelse som aldrig blir enformig.

Hål nummer 9 utgör en stark kandidat för att vara signaturhålet. Det tuffa par 4-hålet mäter 390 meter från gul tee och 345 meter från röd tee, med en slingrande bäck längs högersidan som sträcker sig hela vägen fram till greenen. Detta utmanande hål anses med all rätt vara banans svåraste hål. Utöver den vanliga övningsgreenen och drivingrangen, erbjuder Oliva Nova en pitch & putt-bana med 5 par 3-hål, vilket utgör en rolig och givande träningsmöjlighet.

Klubbhuset är byggt i traditionell spansk stil med stora valv och terrakottafärgade takpannor. Det sträcker sig över 3000 kvadratmeter och rymmer bland annat en välsorterad golfbutik. På övervåningen finns ett café och restaurang samt en terrass där man kan njuta av utsikten över banan. Det är en fantastisk plats att koppla av och njuta av solen och havets doft efter avslutad golfrunda.

Fakta

Antal hål 18
Banfakta Par 72, 6310 60375411 5157
Drivingrange Ja
Bandesign Severiano Ballesteros 1995
Övrigt 5 hål par 3-bana

Oliva Nova Beach & Golf Hotel

Oliva Nova Beach & Golf Hotel har verkligen ett perfekt läge direkt vid havet med en kort promenad till den egna golfbanan. De flesta hotell renoveras löpande och Oliva Nova genomgick en omfattande totalrenovering 2017. Det är fortfarande ett 4-stjärnigt hotell, men med guldkant då det nu är väldigt fräscht. Hotellet har 207 rum och jämfört med många andra spanska beachhotell så är det förhållandevis litet och intimt. Hotellet har en lagunliknade poolområde och en delvis stor täckt terrass. Här kan du slå dig ner i en solstol och koppla av i skuggan samt ta uppfriskande dopp när andan faller på. Föredrar du att bada i havet så det någon minuts promenad över sanddynorna till den underbara sandstranden. På hotellets huvudrestaurang Columbus serveras en varierad buffé till frukost och middag. I lobbyn hittar du huvudbaren och det är ofta här som gästerna träffas innan middagen och socialiserar.

Rummen är smakfullt inredda och rymliga. Rummen ligger på runt 40 kvm och gör att det finns plats för en fåtölj och ett skrivbord. Det finns det man kan förvänta sig av ett bättre 4-stjärnigt hotell så som AC, TV, hårtork, Safe och minibar. De flesta rum har balkong/terrass och utsikten kan variera från att vara mot poolen och de närliggande sanddynorna till det mäktiga naturreservatet Montgó-berget.

Det finns en Spa-anläggning där man kan få diverse olika typer av massage eller njuta i den uppvärmda inomhuspoolen. För de som inte tycker att golf är tillräckligt med motion så finns det även ett bra gym och inte mindre än 7 padelbanor.

Det är 6-8 minuters promenad till golfbanan där man har möjlighet att förvara golfklubborna under sin vistelse. Vilket vi rekommenderar så att man slipper släpa klubborna fram och tillbaka mellan hotellet och golfbanan. Det finns en del restauranger i området och bland annat i det närbelägna affärscentrum La Plaza, där man även hittar en livsmedelsbutik och apotek.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid havet och nära golfen i Oliva Nova
Rum 207
Faciliteter Utomhuspool (ej uppvärmd), Spa, gym, padel, restauranger och barer.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Rumskategorier Uppgradering till havsutsikt mot tillägg. På förfrågan.

Oliva Nova Beach & Golf Hotel

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.