La Sella

La Sella

Golf i nationalparken

Hjälten och tillika Ryder Cup-kaptenen José-María Olazabal gjorde inte bara mirakel med det europeiska laget i Chicago under den klassiska bataljen 2012. Han har också skapat ett antal riktigt fina golfbanor. En av dessa är 27-hålsanläggningen La Sella Golf Course norr om Alicante.

Vid foten av berget Montgó mitt i mellan Alicante och Valencia ligger La Sella. Golfbanan slingrar sig fram i den vackra nationalparken Montgó. La Sella är en komplett golfanläggning, 27 hål designade av José-María Olazabal, fina träningsområden i en härlig natur, allt ett stenkast från det femstjärniga hotellet. Golfbanan öppnade 1992 och man har succesivt renoverat varje 9-hålsslinga. Denna totalrenovering av greenområden och bunkrar avslutades efter sommaren 2021. Den som nu besöker La Sella kommer att mötas av en delvis ny och uppdaterad golfbana där även vissa hål har fått en helt ny sträckning. Vill du ta en paus från golfen har du nära till två städer. Denia, den lite större staden, med shopping och riktigt bra restauranger. Du kan också besöka gemytliga Javea med sina fina stränder för sköna stunder både på dagen och på kvällen.

 

 

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Banor i närområde 10
Avstånd till flygplats Alicante Airport, 100 km
Avstånd golfbana 0
Närmaste stad Dénia, 7 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 11.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar + ett glas vin/öl/läsk
1 fri entré till spaanläggningen exklusive behandlingar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon8.6℃

La Sella Golf

Kan man hitta en riktigt bra golfbana i Spanien som inte är omringad av hus? Nja, men La Sella är kanske det närmaste man kan komma. José-María Olazabals skapelse ligger vackert inbäddad i naturreservatet Montgó med endast ett fåtal hus i blickfånget. Underbart! Sättet man behandlar miljön är därmed ett föredöme bland golfbanor och täcker in allt från återvunnet vatten till de ekologiska produkter som används vid underhåll. Banans tre niohålsslingor är uppkallade efter olika vindar. Den första gula slingan som heter Llebeig, den varma vinden från Sahara på det lokala språket Valenciana, och sträcker sig söderut genom pinjeskogen. Här bjuds man på fina vyer över nationalparken och layouten gör att man ofta använder alla klubbor i bagen. Llebeig har ett ganska enkelt öppningshål som följs av en del ganska smala hål med väl utväxta pinjeskogskorridorer. Hål 7 är ett av banans svårare par 4-hål och mäter över 400 meter från klubbtee.

Den andra röda slingan, Gregal, är döpt efter den vind som man i antiken använde för att segla till Grekland. Här kan man på flera hål vara lite mer vild med drivern och det är överlag en mer öppen bana. Det är en bra mix mellan svåra och flera lättare hål där den som slår långt har möjlighet att nå greenen på ett slag, i varje fall när det är medvind. Hål 7 och 8 har mer vatten i spel och de avslutande hålen bjuder på en rafflande upplösning.

Den sista, och nyaste, gröna slingan är Mestral, döpt efter vinden från norr. Mestral består av tre stycken par 3, tre par 4 och tre par 5-hål som är mer öppna och modernt designade än de andra slingorna på anläggningen. Även om havet ligger en bra bit från golfbanan så har man en spektakulär utsikt mot havet, Segaria-berget och naturparken Montgó. Denna slinga har dessutom lite annorlunda layout med bredare fairways och större greener. La Sella Golf har också ett gediget träningsområde och en bra drivingrange.

2021 avslutades ett omfattande renoveringsarbete av La Sellas 27 hål. Greenerna är nu fasta och jämna med bermudagräs. Alla bunkrar har renoverats och många har flyttats som en anpassning till hur golfen har utvecklats med fler och fler långtslående spelare. Vissa hål har fått en helt ny bansträckning så de som tidigare besökt La Sella sedan öppnandet 1992 har en delvis helt ny och uppdaterad golfbana att se fram emot.

 

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Llebeig, Par 36 3166 3074 2648
Gregal, Par 36 3123 3039 2602
Mestral, Par 36 3052 2788 2294
HCP-gräns 54
Bandesign José-Maria Olazabal

Denia Marriott La Sella Golf Resort & Spa

Hotel Denia Marriott La Sella Golf Resort & Spa får den mest kräsne gästen att trivas som en fisk i vattnet! Hotellet ligger vid Montgó nationalpark, bara 10 minuter från stränderna i Denia och Javea, och bara ett stenkast från det första hålet på La Sella Golf Course. Dessutom bara 10 mil från Alicante flygplats. Här finns alla tänkbara bekvämligheter som fri wifi, oversize safe, satellit-TV, privat terrass med utsikt, rumservice, parkering, biluthyrning, presentbutik, restauranger, mötesfaciliteter, pool, gym och förstås ett alldeles förträffligt spa.

Hela hotellet har under 2019 blivit renoverat och då inte bara rummen utan även alla gemensamma ytor. Allt är nu ljust och fräscht och man har öppnat upp med stora fönsterpartier och delvis suddat ut vad som är inomhus och utomhus. Det finns fyra restauranger om man räknar in den på golfklubben. Huvudrestaurangen på hotellet heter Brasserie Montego och där serveras frukost och buffémiddagarna. En av middagarna i vår halvpension äter vi på den trevliga Thairestaurangen Segaria. En trappa ned från den stora lobbyn finner vi den trevliga sportbaren som serverar mat och är ett populärt tillhåll efter middagen. Här tittas det mycket på spansk fotboll men de har också Golf Channel som visar de flesta stora golftävlingarna. Några kilometer bort ligger den lilla, och mycket trevliga hamnstaden Denia. Här finns förstås gott om restauranger och finsmakaren lär inte bli missnöjd. Faktum är att man ståtar med fler Michelinstjärnor än självaste Valencia som annars räknas som en riktig gourmetstad!

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På golfbanan, vägg-i-vägg med klubbhuset
Rum 186. Alla rum med dusch/badkar, hårtork, satellit-TV, telefon, AC, safe, minibar och strykjärn.
Faciliteter Restauranger, barer, utomhuspool, spa, gym mm.
Wifi På hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 27

– Golf norr om Alicante

I detta avsnitt av Golfresepodden avverkas Alicante och kusten norrut. Det pratas bland annat om Alicante Golf, Villaitana och La Sella längs den vackra kusten. Gästen är Per, en göteborgare som numera är bofast i området. Det blir besök på nougat- och chokladfabriker och även i den forna russinstaden Denia. Förutom en hel del snack om golf så blir det en utläggning om Guide Michelin-restauranger och den lokala vindrycken Fondillon. Ni får även veta vilken stad som är Costa Blancas motsvarighet till Manhattan eller Dubai…

La Sella Golf Movie

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.