Mazagan

Mazagan

Magisk golfresort vid havet

Upplev en lyxig golfresort direkt vid Nordafrikas atlantkust i skön kombination med Marockos mystik, magi och atmosfär.

Kvaliteten på golfen i Marocko är verkligen imponerande och detta är mycket tack vare den golftokige kung Hassan II som finansierade ett flertal högklassiga golfbanor och skapade en golftradition. Mazagan Golf Club som är designad av Gary Player är en av de många nya golfbanorna som håller internationell toppklass. Nu är det inte bara golfen som håller högst klass på Mazagan utan allt från boende, mat till service är klanderfri. Läget är perfekt direkt vid Atlantkusten bara en timme söder om Casablanca, inte långt från kuststaden El Jadida.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 2
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Mohammed V International Airport, 100 km
Närmaste stad El Jadida, 13 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Marocko måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Marocko.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.5℃

Mazagan Golf

Legendaren Gary Player verkar vara populär för Mazagan är inte den enda banan han har designat i Marocko. Player-banor är generellt sett ganska långa och Mazagan är inget undantag. Det är ett antal hål som går hela vägen ned till havet och alla dessa har en tydlig linkskaraktär. Detta är en modern golfbana som givetvis kan vara ganska tuff när vinden ligger på, från tee har man däremot gott om plats då fairways är förhållandevis breda. Greenerna är stora och bitvis ondulerade med spännande och intressanta avrinningsområden. Banan sköts av Troon Golf vilket borgar för utmärkt finish på banan och hög servicenivå. Träningsfaciliteterna på Mazagan är väldigt bra med både drivingrange från gräs, bra puttinggreen samt ett närspelsområde där allting håller högsta tänkbara klass.

Mazagan Golf Resort har fått mängder av internationella priser och är vana att arrangera stora events. När tidningen Svensk Golf arrangerade sin stora träningsresa Superstart till Mazagan var deltagarna så nöjda att Svensk Golf valde att komma tillbaka med Superstart även året efter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och seasidebana
Banfakta Par 72, 6885 6093 5630 4719
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Bandesign Gary Player

Mazagan Beach & Golf Resort

Banans kvalitet motsvaras väl av nivån på boendet. Mazagan Beach Hotel är ett topphotell som är byggt likt en modern marockansk borg med den stora kringbyggda poolterrassen i centrum. Anläggningen öppnade i oktober 2009. En hög ambitionsnivå och löpande förbättringar gör att Mazagan fortfarande är i tipptopp och rankas som en av Marockos och Nordafrikas bästa resorter.

Marockos nära band till Frankrike har även smittat av sig på utbudet av restauranger. På Mazagan äter du som en kung och det finns en uppsjö av olika alternativ. Bufférestaurangen är riktigt bra och serverar en härlig mix av flera olika internationella kök. Den spännande marockanska à la carte-restaurangen bjuder inte bara på högklassiga lokala specialiteter utan även en mysig atmosfär med traditionell underhållning. Andra restauranger att prova är till exempel den lilla franskinspirerade bistron och den fantastiska fiskrestaurangen. Lunchen kommer de flesta att äta på klubbhusrestaurangen med utsikt över havet och 18:es green. Ett alternativ kan vara den goda lunchbuffén som serveras med utsikt över poolen.

Hotellrummen på Mazagan är rejält tilltagna och är stilfullt inredda. Rummen har ingen balkong men det kompenseras väl av de många sällskapsytorna som finns på hotellet. Det är inte bara golfen som lockar gäster till hotellet, många badgäster kommer bara för att njuta av värmen, den 7 km långa egna stranden och hotellets alla faciliteter. Här finns det mesta av det bästa och det stora kasinot drar även till sig internationella jetset-kändisar.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid golfbanan och stranden
Rum 490 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Uppgradering Det finns möjlighet att uppgradera till rummet till Ocean View, eller Prime Ocean View mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Utomhuspool, restauranger, barer, tennis, spa, gym mm. Många aktiviteter.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 2

– Golf i Marocko

I detta avsnitt av Golfresepodden berättar Anders att han är lite förälskad i Mazagan och en norsk vandrare får honom att bli mållös på middagen. Vår gäst Mattias Damberg delar med sig av sina erfarenheter från Europatouren i Marocko. Johan åker tåg, bor i en riad och botaniserar på marknaden i Marrakesh…

Discover Mazagan Golf

Mazagan Beach & Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.