Taghazout Bay

Taghazout Golf

Spektakulär golf i Marockos nya turistparadis

Ett par mil norr om Agadir ligger den lilla fiskebyn Taghazout. Under lång tid en okänd plats för de allra flesta turister förutom surfare. Denna vackra strandremsa gränsar mot Agadirs senaste tillskott på golfmarknaden – Tazegzout Golf Club.

Det milda klimatet året runt har gjort Agadir till en av de populäraste vinterdestinationerna för bad och även golfturism. Taghazout Bay som sträcker ut sig söder om själva byn har genomgått en omvandling från de tidigare öde sandstränderna – regionens finaste – till en fullskalig turistort. Här byggs det ett pärlband av lyxhotell med tillhörande beachklubbar, butiker och restaurangstråk. Här finns allt som krävs för att också attrahera de turister som inte surfar, men ändå söker sol, bad, god mat och härlig natur. Kronjuvelen för oss golfare är Kyle Phillips fantastiska skapelse Tazegzout Golf, som redan är en topprankad golfbana i Marocko.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Avstånd flygplats Agadir al Massira Airport, 44 km
Avstånd närmaste stad Agadir, 19 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon18.1℃

Tazegzout Golf

Tazegzout betyder grönt på de lokala Berbernas egna språk och det är ett passade namn på anläggningen. Passpallum-gräset gulnar en aning mitten av vintern, men är annars grönt och inbjudande. Banan stod klar 2014 och är designad av den välrenommerade Kyle Phillips, mannen bakom Kingsbarns utanför St Andrews i Skottland.

Väljer man att spela från någon av de bakre utslagsplatserna så är banan både spektakulär och ganska utmanade. Från någon av de lite främre tee-kulorna är banan fortfarande spektakulär men inte alls lika svår och ingen omöjlighet att bemästra oberoende av handicap. Banan är inte särskilt kuperad, men det är ondulerat och lutande på många ställen och det gäller att välja rätt både i riktning och längd för att spela sig bort från svårigheterna. Inget hål är det andra likt och varje tee innebär nya strategiska val. Här finns inte många vattenhinder, men en och annan wastearea som bör undvikas. Kyle Phillips är som alla banarkitekter väl medveten om den sköna känsla som sprider sig i en golfares kropp när man får sikta mot en green som har inget annat än havet i bakgrunden. Han har lyckats lägga ut banan så att du bjuds på ett flertal inspel mot häpnadsväckande vackra greenområden med fantastiska vyer i bakgrunden. Greenerna på Tazegzout är stora och snabba. Gräset växer alltid mot havet men redan efter ett par hål börjar man lära sig hur de skall läsas och därefter är det en njutning att putta. Snabbt, kul och rättvist.

Hål 14 till 17 kan på något sätt liknas vid Tazegzouts ”Amen Corner”, där många täta matcher kommer att avgöras. 14:e är ett långt par 4-hål med inspel över en ravin, 15:e är ett fint par 3-hål in i vinden mot havet, och sen kommer hål 16 där utslaget inte får vara för långt och riskera att rulla ner i nästa ravin, men inte heller för kort för att lämna ett svårt inspel över densamma. Allt detta leder fram till signaturhålet nummer 17. Ett fantastiskt fint korthål bestående enbart av tee och green, fastklistrade på var sin sida om en ny ravin. Inte långt men otroligt tjusigt. Klarar du dessa hål med scoren i behåll så är det bara att säga Amen, pusta ut och spela det relativt lätta 18:e hålet, ett par 5-hål hem till klubbhuset.

Tazegzout är den typen av golfbana som får dig att längta ut igen strax efter att sista putten slagits i.
Som sig bör har klubbhuset lagt sin terrass så att du återigen får njuta av de vackra vyerna när rundan skall summeras. I anslutning till klubbhuset ligger akademien med puttinggreen, stor drivingrange, närspelsområde och övningsbunker.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Bitvis kuperad ökenbana
Banfakta Par 72, 6675 5892 5861 5453 4756
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Kyle Phillips

Hyatt Place Taghazout Bay

Hotel Hyatt Place Taghazout Bay var det första hotellet som byggdes i Taghazout Bay och det kommer alltid att vara områdets golfhotell. Läckert beläget alldeles intill klubbhuset på klipphyllan med en hänförande utsikt över Taghazout Bays stränder.

Med sina 152 rum är Hyatt Place precis lagom stort. Här är lugnt och stillsamt utan stök och stoj, men här finns alla de faciliter du behöver för en skön och avkopplande semester. Bra restaurang och trevlig bar, schysst poolrestaurang för lunchen och dygnet runt-öppen shop/café med enklare maträtter, diverse snacks, drycker och annat du kan behöva. Perfekt för spontaninköp av en kaffe och macka eller en öl att ta upp på balkongen. Här finns gym och spa med bastu, jacuzzi, hamam och diverse behandlingar. Två pooler, varav den en är uppvärmd till cirka 25 grader året runt.

Rummen är rymliga, 35 kvadratmeter stora, och är modernt inredda med mörka trädetaljer och ljusa textilier. De är utrustade med allt som förväntas av ett förstaklasshotell. Naturligtvis wifi och TV med internationella kanaler. Minibaren står tom vid ankomst, men fylls på med det du önskar. Alla rum har balkong med utsikt mot havet, bergen eller golfbanan. Solälskare rekommenderas att ta rum med havsutsikt. Dessa rum har sol från morgon till kväll och man ser förutom den fantastiska stranden även det trevliga poolområdet.

Hotellet har en Eco-friendly policy vilket genomsyrar deras verksamhet. Bakom kulisserna i form av maximal återvinning och ett väl inarbetat miljötänk. För gästen märks det bland annat på att en del av de kryddor och grönsaker som används odlas direkt invid poolområdet.
Om du vill se dig om i området så kan du ta den kostnadsfria transporten ner till stranden. Det finns även transport in till Agadir ett par gånger per dag för de gäster som vill utforska lite mer av det genuina Marocko.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill klubbhuset på golfbanan.
Rum 152. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspool, spa, gym, restauranger, café bar mm.
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Tazegzout Golf

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.