HSBC Championship 2022
16 – 23 januari

HSBC Championship 2022

Världsgolf i Abu Dhabi!

Välkommen till Yas Island den 16 – 23 januari när HSBC Championship på DP World Tour spelas på Yas Links Golf Club. En garanterad upplevelse utlovas, och förutom att spela er egen golf på toppbanorna Abu Dhabi Golf Club och Saadiyat Golf Club, ingår även ett Club House pass till en av speldagarna på Yas Links. Detta VIP-kort ges normalt bara ut till medlemmar och sponsorer och ger dig bästa möjliga upplevelse från tävlingsdagen.

Abu Dhabis konstgjorda ö Yas Island lockar mängder av turister varje år. Och inte undra på det, här finns alla olika typer av upplevelser och attraktioner du kan tänka dig. Och inte minst den underbara golfbanan Yas Links, som utsetts till en av världens 25 bästa golfbanor. För den som vill spela golf i Abu Dhabi finns det dessutom ytterligare två högt ansedda golfbanor att spela under vistelsen.

Vill man göra andra saker förutom att spela golf så har man hamnat rätt. Här ligger det spektakulära Ferrari World, som inrymmer världens största inomhusnöjesfält, bara på några minuters avstånd från vårt hotell. Där finns såklart världens snabbaste berg-och-dalbana, Formula Rosso, som toppar 240 km/h. Bredvid Ferrari World ligger Yas Waterland, som inte saknar något vad gäller vattenlekar och förströelse. En lite lugnare sysselsättning är att strosa fram längs Abu Dhabis grönskande strandpromenad Cornichen eller besöka något av de talrika köpcentra som finns på flera ställen i staden.

På Yas Island kan du räkna med en solsäker och aktiv golfsemester med futuristiska skylines, internationell mat och vidsträckta sandstränder.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 3
Avstånd golfbana 1 km till klubbuset, transport ingår
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 131 km
Närmaste stad Centrala Abu Dhabi, 20 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
2 greenfee på Abu Dhabi Golf Club
2 greenfee på Saadiyat Beach Golf Club
del i golfbil
Club House pass till en speldag av HSBC Championship
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Vill du spela mer golf?
Kontakta vår säljavdelning på 08-519 303 00 eller info@golfplaisir.se, för kompletterande starttidsbokning.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.1℃

Abu Dhabi Golf Club

Klubbhuset på Abu Dhabi Golf måste vara ett av världens mest speciella klubbhus och även det mest fotograferade. Väl inne i detsamma, under falkens vingar så är det stort och tjusigt men det finns även en mindre och mysigare bar på andra våningen. Faktum att det är tre våningar kanske säger något om storleken. Golfbanan består av den kända mästerskapsbanan men det finns även en riktigt bra 9-hålsslinga som är elupplyst. Detta är den tyska stjärnspelaren Martin Kaymers favoritbana och det kanske inte är så konstigt med tanke på att han vunnit här hela tre gånger.

Abu Dhabi Golf Club är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än sju saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees. som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot greenen på hål 18 och den mäktiga falken stirrar på era inspel och avslutande puttar. 9-hålsslingan är en fullängdsbana och är ett mycket bra komplement till mästerskapsbanan då den även är elupplyst. Har ni inte spelat kvällsgolf tidigare så kommer ni att uppleva det när ni är på plats.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär
Banfakta Championship Course, Par 72 6916 6184 5706 5279
Academy Course, Par 36 3265 3037 2816 2530
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.
Bandesign Peter Harradine

Saadiyat Beach Golf Club

På Saadiyat Beach Golf Club är det amerikanska Troon Golf som är ansvariga för att sköta om och underhålla banan, vilket i sig är en kvalitetsstämpel. Det är sydafrikanska Gary Player som har ritat golfbanan och han har skapat en riktigt vacker skapelse i en unik kustmiljö utanför Persiska viken.

Förutom det vackra läget kännetecknas golfbanan av sina stora waste areas och kritvita bunkrar, som står i skarp kontrast till gröna fairways och det azurblå havet. Vid första anblicken kan banan se tuff ut med alla stora bunkrar men vi kan garantera att när man väl lämnat tee så är den bredare än vad man tror. Det finns gott om plats även om det självfallet lurar en hel del sand på alla hål. Ett av banans signaturhål är det sanslöst vackra sjätte hålet, en par 3 som löper utmed stranden. Även de avslutande tre hålen anses som de absolut bästa och vackraste på banan. En av upplevelserna med att spela Saadiyat Beach är de många gazellerna som strövar fritt på banan. Tillsammans med delfinerna i vattnet gör dessa upplevelsen på Saadiyat helt unik. Efter avslutad runda rekommenderas ett besök i det ståtliga klubbhuset och något kallt från baren att njuta i kvällsolen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öken/Links
Banfakta Par 72, 7083 6613 6127 5452 4813
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Gary Player
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

Crowne Plaza Abu Dhabi - Yas Island

Crown Plaza ståtar med ett idealiskt läge på Yas Island, en kvart ifrån centrala Abu Dhabi och ca 45 minuter från Dubai.  Hotellet har 428 rum och sviter som åt ena hållet blickar ut över Persiska viken och Yas Links. Åt andra hållet ligger Yas Marina Circuit, hem för den årliga F1-tävlingen i Abu Dhabi. I Yas Marina ligger det allt som oftast gigantiska lyxiga båtar.

På det 4-stjärniga Crown Plaza Hotel bor man riktigt bra i de fina rummen. Rummen är rymliga och eleganta med balkong och erbjuder även fritt Wifi. Här kan du även njuta av den härliga havsutsikten från balkongen.

Hotellet har en riktigt härlig utomhuspool med tillhörande poolbar och ett fantastiskt spa. Hotellet erbjuder gratis transport till den fina stranden på Yas Beach som ligger 5-10 minuter bort. På stranden väntar en beach club där det också finns en pool, gratis solstolar, parasoller och strandhanddukar för boende på hotellet.

Inom hotellet finns också 5 restauranger och 4 barer. För den aktive finns även ett väl tilltaget gym och en squashbana,

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid golfbanan på Yas Island. Ca 1 km från klubbhuset.
Rum 428 rum. Alla rum med AC, safetybox, hårtork, minibar och balkong.
Faciliteter Utomhuspool, 5 restauranger, 4 barer, spa, gym, squash, mm.
Wifi Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Yas Links Golf Club

Crowne Plaza Abu Dhabi, Yas Island

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.