Golfresor till Playitas

Playitas Resort ligger precis vid havet som de flesta andra hotell på Fuerteventura, men det är två saker som gör att det ändå inte liknar något annat. Det första är platsen. Det normala är att hotellen ligger på rad längst stranden. Playitas ligger i stället helt avskilt i en egen dal – med en egen badvik. Det andra är satsningen på sport. Här finns allt från pingis till simning i OS-bassäng och givetvis även en golfbana. Playitas är som en grön oas i den annars mycket vackra och karga naturen. Vill du ha en aktiv semester med mycket golf, sol från blå himmel, salta bad och möjlighet att prova på andra sporter, ja då är Playitas resmålet för dig.

Golfresorna till Playitas Resort säljs av Apollo.

Golfen

Playitas Golf har fem hål som ligger på hotellområdet och ger en “golfig” känsla till hela anläggningen. Resterande hål ligger verkligen naturskönt på andra sidan vägen från hotellet. Hålen känns väldigt naturliga då arkitekten har tagit vara på markens skiftningar och fairways böljar vackert fram och tillbaka. Greenerna har man lagt lite extra kraft på för att kunna få så intressanta flaggplaceringar som möjligt. Banan är omväxlande och rolig att spela med strategiskt placerade hinder, vilket gör den utmanande för alla nivåer av golfare. Vi har givetvis heldagsgreenfee och det är sannerligen skönt att slippa femtimmarsronder och utan problem hinna spela 36 hål. Eller varför inte spela lite tennis, delta i ett gruppträningspass, cykla, träna på det stora gymmet eller ta en runda minigolf. Eller sätta sig på uteserveringen vid poolen med en glass och bara njuta. De flesta av våra gäster söker en helhetsupplevelse och den får ni på Playitas.

Boende

Anläggningen är bara några år gammal, vilket gör att hotellet är fräscht och modernt. Området är stort och uppdelat i tre olika delar med den stora OS-poolen i centrum. Hotellet ligger i anslutning till klubbhuset, i bergssluttningen ner mot havet. Från restaurangen har man utsikt över stora delar av anläggningen och den vackra lavasandstranden. Hotellpoolen är som alla pooler uppvärmd och här råder en lugn stämning. Playitas ligger nära Grand Tarajal – Fuerteventuras näst största stad – och på gångavstånd finns Playitas fiskeby med flera trevliga restauranger.