Costa Navarino

Följ med Per Liv och Jonas Eriksson till Grekland!

2 – 9 april, 2022

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

Costa Navarino

En av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino är nog det bästa och populäraste golfresmålet vi har! Längst ut på Peloponnesos, där det är som vackrast, ligger denna resort med sina fyra sanslöst fina golfbanor. Detta är Greklands enda riktiga superanläggning!

Den store grekiska skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm  – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1 600 olika kontrakt för att köpa 2 500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann – Costa Navarino är ett flaggskepp värdig en skeppsredare av Vasilios kaliber. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer, Robert Trent Jones Jr och José María Olazábal är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4 500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet4
Avstånd flygplatsKalamata Airport, 48 km
Närmaste stadKalamata, 52 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg Stockholm - Kalamata t/r
Flygskatt
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Westin Costa Navarino
7 frukost & 5 middagar
5 greenfees på Costa Navarino
Del i golfbil vid spel på The Bay Course
Träning under veckan inkl. bollar på rangen
Låneklubbor Taylor Made, bokas i förväg

Enkelrumstillägg 3995:-
Transport av egna klubbor på flyget 795:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon22℃

Costa Navarino Golf

Costa Navarino har i nuläget fyra 18-hålsbanor, The Dunes Course, The Bay Course och de två nya banorna på Navarino Hills. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig fram genom området och närheten till havet är slående. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet är nog ändå hål 2. Panoramautsikten från tee ned mot havet gör detta par 4-hål till något alldeles extra. Det finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Golfbanorna och hotellen har fått mängder med utmärkelser. I golfsamanhang är IAGTO Awards ”Golf Resort of the Year 2017” nog det finast man kan få.

Den andra golfbanan The Bay Course ligger 7 km från hotellet och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. The Bay Course ligger fantastiskt vackert med utsikt över havet på de allra flesta hålen. Spelar man banan på eftermiddagen så får man garanterat uppleva kanske en av de vackraste solnedgångarna som finns. Denna bana är lite kortare och kan upplevas som lite mer teknisk, banan premierar ofta den som planerar sitt spel bra.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3 500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Seaside-/Parkbanor
Banfakta The Dunes Course, Par 72 6018 5702 5294 4852
The Bay Course, Par 71 5614 5232 4825 4408
HCP-gräns 54
Divingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från Taylor Made i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Information På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.

Costa Navarino Hills

Costa Navarino går nu in i fas 2 av 3 i den stora ”master plan” har skissats upp för hela området. Det betyder att man under våren 2022 öppnar två nya golfbanor designade av den välrenommerade gamla spanska storspelaren José María Olazábal. Det byggs även ytterligare två hotell ett vid Bay Course och ett på vägen mellan Dunes Course och Bay Course. De två nya golfbanorna som kommer att gå under samlingsnamnet Navarino Hills ligger på en platå ovanför Bay Course och har en makalös utsikt.

Navarino Hills blev utnämd till det ‘World’s Best New Golf Development’ på den väletablerade World Golf Awards 2020. Olazabal har varit mycket aktiv under själva bygget och varit på besök otaliga gånger. Han är själv mycket nöjd med det blivande slutresultatet och tycker att det kommer att bli en bra mix av golfbanor som kompletterar de två befintliga banorna designade av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.

 

“The first course is closer to the cliffs … the breeze is always going to be a factor and it’s going to be a little bit tougher.“… on the second course, you are more protected, and guests will experience increased tree-lined holes, with forest and mountains in the background. I think it’s going to be ideal for anybody who wants to come and play at Costa Navarino for a few days and enjoy a different feeling and a different view when they are playing.”

José-María Olazábal

 

Det är just nu lite begränsat med bilder från golfbanorna då de ännu inte är helt klara. Väntan kommer däremot vara relativt kort då de kommer att premiärspela en av golfbanorna redan i november. De första slaget på Navarino Hills I kommer att slås på den femte upplagan av Messina Pro-Am. Det kan bli en tuff tävling då Navarino Hills I mäter hela 6 366 meter från backtee, Navrino Hills II är inte så mycket kortare med sina 6 280 meter. Ni behöver dock inte vara oroliga då banorna på Navarino Hills främst är byggda för semestergolf och har flera tees att välja mellan och anpassade för alla handicapnivåer.

Ni som besökt Costa Navarino tidigare vet att man sällan prutar på kvaliteten och allt tyder på att de två golfbanorna kommer att hålla högsta internationella klass. Hållbarhet har varit en viktig faktor under själva bygget och man har försökt anlägga en så klimatsmart golfanläggning som möjligt. En viktig del i detta är den stora vattenreservoar på 485 000 kubikmeter som samlar upp regnvatten till bevattningen av golfbanorna. För att minska påverkan på naturen har man valt att plantera 52 000 träd, buskar, örter och blommor som alla har ett lokalt ursprung och är anpassade att klara Costa Navarino-buktens klimat.

Greenfeepaketet kommer till våren att bestå av totalt 5 greenfee varav 2 x The Dunes Course, 1 x The BayCourse, 1 x Navarino Hills I och 1 x Navarino Hills II.

Fas 3 i utbyggnaden av Costa Navarino är att i framtiden bygga ytterligare ett hotell och en golfbana. Genom de två nya golfbanorna siktar Costa Navarino på att behålla och förstärka sin position som en av Europas bästa golfresorts. Det finns nu till våren 36 nya golfhål att testa för de som redan besökt Costa Navarino tidigare så det är definitivt dags för ett återbesök.

Fakta

Mer information om Costa Navarino Hills kommer snart...

The Westin Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå The Dunes Course, vid havet
Rum445. Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.
WifiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattFrån och med januari 2018 tar grekiska staten ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 4 euro per rum och övernattning.

Låneklubbor

Nedan de alternativ Costa Navarino har att välja på gällande låneklubbor.

Välj vilka klubbor som passar bäst och skicka in ert önskemål när bokningen är gjord till protours@golfplaisir.se

Därefter gör vi en förfrågan till Costa Navarino och skulle era klubbor inte finnas tillgängliga återkommer vi till er.

 

Taylor Made, Ladies Regular Graphite R/H

Taylor Made, Ladies Regular Graphite L/H

 

Taylor Made, Men Medium Graphite R/H

Taylor Made, Men Regular Graphite R/H

Taylor Made, Men Steel Regular R/H

Taylor Made, Men Steel Stiff R/H

 

Taylor Made, Men Regular Steel L/H

Taylor Made, Men Regular Graphite L/H

Costa Navarino

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.