Följ med GolfUppsala Business Class till Villaitana!

26 - 29 september, 2024

Nu är det dags att anmäla sig till höstens Partnerresa. Efter ett lyckat Visby besök i höstas ser vi nu fram emot att få möta Spaniens värme på den superfina Jack Nicklaus resorten Villaitana i Benidorm. Vi har under våra 4 dagar maximerat allt. Fantastisk golf alla 4 dagarna, middagar, luncher, träning etc och det bästa av allt, en härlig golfupplevelse med världens bästa gäng!

Anmäl dig till resan härJack Nicklaus banor

Vi flyger från Arlanda med SAS Plus kl. 06:10 och flyger hem kl.20:45 vilket gör att vi kan nyttja alla dagar till 100%. På det lyxiga hotellet Melia Villaitana så har vi två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill med bara några minuter till Benidorm centrum (om någon skulle vilja…) Villaitana är i vårt tycke en av Europas mest moderna och bästa golfresorter!

Anmälan

Du anmäler dig enkelt genom att maila fredrik.almskoug@golfuppsala.se. I anmälan skriver du Företagsnamn, faktureringsadress, passnamn, golf-id, mailadress, samt mobilnummer.

GolfUppsala Business Class subventionerar en del av resan vilket gör att ditt företag betalar 15995:- och då ingår i stort sett allt. Om du inte har resesällskap men kan tänka dig att dela rum, skriv det i din anmälan till Fredrik så garanterar vi en trevlig rumskamrat.

Vi hoppas att du har möjlighet att följa med på en riktig golfupplevelse och ser fram emot en fantastisk golfweekend tillsammans i den Spanska värmen.

Mvh Fredrik, Jonas & Ulf

Vad ingår i resan?

•   Flyg Stockholm – Alicante t/r
•   SAS-Plus
•   Flygskatt
•   Tillgång till lounge på Arlanda
•   Transport av golfbag
•   Transfer flygplats – hotell t/r
•   3 nätter i dubbelrum på Melia Villaitana
•   Helpension (frukost, 2 luncher och 3 middagar)
•   Dryck inkluderat till lunch & middag (öl, vin & softdrinks)
•   4 greenfees (3 x Levante, 1 x Poniente)
•   Del i golfbil på Poniente

Frivilliga tillägg:

Enkelrumstillägg:  2295:-

 

Turistskatt

På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Villaitana Golf

 

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus har verkligen lyckats med sin design. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, Campo Poniente.

Campo Levante passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicapparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. Banan håller över lag en hög kvalitet och är väldesignad. Hål 10 är rankat som det svåraste hålet och är ett riktigt bra par 4-hål. Greenen vaktas av en damm som gör inspelet till en prövning även för den som är känner sig säker på sina järnslag. Banan är relativt lätt att gå men har fint ondulerade fairways, strategiska bunkrar och en fantastisk utsikt mot Benidorms skyline och Medelhavet.

Campo Poniente är en kort bana med par 62. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet ofta lurigt. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee, i alla fall om det är medvind! Det finns en del slag att vinna om man chansar lite men det kan också kosta en hel del. Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Det finns flera väldigt vackra och utmanade par 3-hål med en längd på ungefär 120 meter. Poniente utgår från drivingrangen och går i lite mer kuperad terräng ovanför hotellet och det ingår golfbil vid spel på Poniente.

Klubbhuset ligger centralt en kort promenad från hotellet. Här finns en generös uteservering där man kan njuta efter rundan med en fantastisk utsikt över banan och Benidorm. Drivingrange, chipping- och puttinggreen ligger i anslutning till klubbhuset.

Banorna på Villaitana kompletterar varandra bra och anläggningen som helhet gör att det är svårt att inte trivas på Villaitana.

Melia Villaitana Resort

 

Fräscht och trivsamt – Melia Villaitana är fantastiskt bra. De spanska arkitekterna Andres och Juan Carlos Piñeiro har utgått från flera av traktens traditionella byggnader och skapat en liten pittoresk spansk ort med kyrkan mitt i byn. Mitt emot kyrkan ligger den stora piazzan med flera restauranger och utservering. Anläggningen har två hotell och vi bor i det 4-stjärniga Melia Villaitana som ligger ett stenkast från det 5-stjärniga The Level at Melia Villaitana. Även om alla byggnader är kopior så skapas en mysig atmosfär och man känner direkt att man trivs på Villaitana. Allting ligger koncentrerat vilket skapar både harmoni och en känsla av välorganiserad lyx. Rummen håller god 4-stjärnig standard och är på 28 kvm vilket är varken litet eller stort. Standardmässigt finns det mesta och vi har gratis wifi på rummet och även på delar av hotellområdet.

Det finns två stora poolområden var av en med konstgjord strand och flera områden där man i lugn och ro kan ligga och njuta av solen. Spa och gym ligger i en separat byggnad mellan hotellet och golfbanorna. Villaitana har flera restauranger men alla är inte öppna samtidigt och vissa utomhusrestauranger är bara öppna under sommaren. Utbudet av restauranger är dock enormt i Benidorm som på senare år fått en liten ansiktslyftning och ligger bara några minuter bort med taxi. På Villaitana finns alla faciliteter ni behöver för en lyckad vistelse och lite till – välkomna att se med egna ögon!