Årskrönika 2022

– ett år av ljusglimtar, oroligheter och mänskligt lidande

 
Det är svårt, om inte omöjligt, att inte inleda med att våra tankar först och främst går till de som inte är så lyckligt lottade och som just genomlider något man aldrig hade hoppats skulle kunna hända, inte någonstans. En fullskalig rysk invasion av Ukraina har och fortsätter att skapa mänskligt lidande på nivåer som är svåra att ta in, dels för alla som är direkt påverkade, dels för väldigt många mer som indirekt och av olika anledningar får en förändrad livssituation.
 
 
Reseindustrin har kämpat sig igenom kriser förr och kommer säkerligen att få göra det igen. I samband med att man lättade på Covid restriktionerna både i Norden och på många av de destinationer vi har gäster på så kunde vi tidigt notera att det fanns ett uppdämt behov av att resa och spela golf. Bokningarna kom i rask takt tillbaka även om det inledningsvis var en bra bit från normala nivåer och att vi i början noterade att fler och fler valde att boka sin resa väldigt nära inpå avgång.  Något som nu är på väg tillbaka till det vi mer känner igen från tiden före Covid. Vi är oerhört tacksamma för att tack vare starka ägare att vi inte bara hade goda möjligheter att ta hand om alla som fick sina resor påverkade under pandemin men också att vi haft möjlighet att fortsätta investera i vår verksamhet även under den period vi mer eller mindre stod stilla. Något vi har haft glädje av under det här året när resandet med kraft har börjat att återhämta sig.

Bättre betyg och omdömen

Vi är extra glada över att våra gäster under året upplever att de har haft det väldigt bra under sin golfresa. Detta trots att flera av våra golfanläggningar precis som vi har befunnit sig i en återstart med alla  utmaningar det innebär för att säkerställa standarden på boende, mat och golfbana. Betygen för vår säljpersonal på hemmaplan tillsammans med upplevelsen på plats i ledning av våra golfvärdar får mycket höga betyg. En mängd skriftliga och positiva omdömen vittnar om att ni känner att vi finns där för er, något vi värderar och prioriterar väldigt högt.

Många av er har också träffat oss på svensk mark i samband med Golf Plaisir Resetouren som på kort tid vuxit till en av de mer välrenommerade golftävlingarna på den svenska marknaden. Under 2022 arrangerade vi 20-talet tävlingar och nu satsar vi ytterligare och räknar med att ha ett 30-tal tävlingar över stora delar av Sverige. Väl mött!

Det annorlunda är det nya normala

Vi skrev i förra årets krönika att det annorlunda är det nya normala och det får vi nog göra även i år. Det kommer säkerligen både utmaningar och överraskningar under 2023 men vi har 30 års erfarenhet och en stark och trygg ägare som gör att vi känner oss väl rustade att fortsätta utvecklas i rätt riktning. Vi hoppas att vi får förtroendet att arrangera er nästa golfresa och att vi ses på någon av våra tävlingar på svensk mark under 2023.

Tillsammans ser vi fram emot golf- och reseåret 2023, vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Mattias Damberg
Manager, Golf Plaisir Golfresor

mattias.damberg@golfplaisir.se