Golf i Andalusien

Andalusien är Spaniens näst största region och definitivt den hetaste när det gäller golfturism med över 100 golfbanor. Kusten sträcker sig från Almeria i öster och hela vägen till portugisiska gränsen i väster. Populärast är Costa del Sol där golfbanorna ligger som ett pärlband längs kusten från Malaga åt båda håll. Kända golfområden är klassiska Marbella och Sotogrande området. Det är inte konstigt att man i folkmun ofta pratar om området som Costa del Golf.

Costa de la Luz eller ljusets kust sträcker sig från mäktiga Gibraltarklippan till Huelva och gränsen till Portugal. Det finns förutom en mängd bra golfbanor så som Costa Ballena, Montecastillo och El Rompido även sherry-staden Jerez och den världsberömda skinkan Pata Negra. Alla de åtta provinserna i Andalusien kan stoltsera med riktigt bra golfbanor och Real Club Sevilla Golf är huvudstadens stolthet. Åker man nordost om Malaga så kommer man till Almerimar Golf som i många år varit en favorit bland skandinaviska golfare. Andalusien har inte bara golf och kanske Spaniens bästa klimat utan är även rikt på kultur och naturupplevelser.

Montecastillo, Costa de la Luz

Mitt i sherryns förlovade land, strax utanför Jerez, ligger den klassiska Europatourbanan Montecastillo med boende längs det utmanande 18:e hålet.

Läs mer om Montecastillo

 

Quiz Andalusien

Kan du lika mycket som du tror om golf och kultur i Andalusien? Var med i vår Quiz och testa dina kunskaper här. Dela gärna länken med dina vänner och se vem som kan mest.

Till Quiz

Costa Ballena, Costa de la Luz

Strålande sol, glittrande hav och hela 27 härliga golfhål! Beläget utmed sandstranden på den spanska atlantkusten strax söder om soliga Sevilla är ett perfekt golfresmål för den som älskar semestergolf av hög klass!

Läs mer om Costa Ballena

 

Golf Plaisir testar

Golf Plaisirs testpatrull besöker Montecastillo. Ni kommer bland annat att få uppleva Johans super-duper-macka, skrämmande spa-scener, en utmaning på hål nr 18, en annorlunda test av rummen.

Se video här

La Cala, Costa del Sol

I hjärtat av Costa del Sol, beläget mellan Fuengirola och Marbella ligger La Cala Golf Resort. En fulländad golfresort med hela tre 18-hålsbanor och ett utmärkt golfhotell beläget invid klubbhuset.

Läs mer om La Cala

 

Golfresepodden

Golfresepodden besöker Jerez och Costa del Sol i Andalusien. Få inspiration och lyssa på Anders och Johan som båda har extremt lång erfarenhet från golfresebranschen och spelat enormt många golfbanor över hela världen.

Lyssna här

Almerimar, Costa del Sol

Almerimar har funnits med på skandinaviska golfares semesterkarta i över 30 år. Spaniens bästa klimat och den avkopplande atmosfären har lockat tusentals golfare på jakt efter den optimala golfdestinationen.

Läs mer om Almerimar

 

Golf i sherryns förlovade land – resereportage

För att få kalla sig sherry så måste produktionen ske på ett begränsat område kring Jerez. Den vita kalkrika jorden och den intensiva solen på Costa de la luz är grundförutsättningarna för att skapa sherryns unika smak.

Läs reportage här

 

El Rompido, Costa de la Luz

I den västra delen av Andalusien, bara 30 minuter från den portugisiska gränsen, ligger denna härliga 36-hålsanläggning – El Rompido. Spela och njut av banorna och den orörda naturen.

Läs mer om El Rompido

 

Nuevo Portil, Costa de la Luz

Välkomna till golfparadiset på Costa de la Luz. Nuevo Portil är ett av våra mest prisvärda resmål med förstklassigt boende, semi all-inclusive och fritt spel.

Läs mer om Nuevo Portil

 

Rio Real, Costa del Sol

Río Real är ett otroligt mysigt resmål på den Spanska Solkusten med perfekt läge och endast 2 km in till Marbella. Det lilla boutiquehotellet har 30 rum, bra restaurang och en riktigt trevlig golfbana som funnits där sedan 1965.

Läs mer om Rio Real

 

Real Club Sevilla Golf, Costa de la Luz

Real Club Sevilla Golf är en välrenommerad oas bara en kvart från Sevillas centrum. Golfbanan, som öppnades 1991, är designad av Jose Maria Olazabal och måste vara en av hans allra bästa!

Läs mer om Real Club Sevilla Golf