Montecastillo
- Åter i programmet våren 2023!

Montecastillo

Golf i sherryns land

Montecastillo Golf Resort, beläget strax utanför den mysiga staden Jerez de la Frontera är en magnifik golfanläggning. Här skiner solen allt som oftast på ett ståtligt golfhotell och en minst lika ståtlig golfbana som varit värd för Europatouren. Montecastillo är det självklara valet för dig som önskar mycket bra kvalitet till ett mycket bra pris.

Det tar knappt 10 minuter i bil från det mysiga lilla torget i Jerez de la Frontera till Montecastillo Golf Resort. Närheten från sherryns hemstad till en av Sydspaniens bättre golfanläggningar är inte längre än så. Ändå infinner sig lugnet genast när man kliver ur bilen framför det ståtliga 5-stjärniga hotellet. Fåglarna kvittrar och solen skiner från en klarblå himmel, och man kan glimta delar av den gröna och vackra golfbanan som breder ut sig framför hotellet. Här är lätt att trivas, den avkopplande atmosfären i symbios med den höga kvaliteten på boende, golfbana och service borgar för en totalupplevelse av bästa slag!

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Malaga Airport 220 km, Sevilla Airport 98 km
Avstånd Jerez 10 km
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5 heldagsgreenfee på Montecastillo
del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon27.6℃

Montecastillo Golf Club

Montecastillo Golf Club har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan. Redan på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. 18-hålsbanan breder ut sig framför hotellet och layouten är utmärkt med bra variation av några mer spektakulära hål i kombination med ”klassiska” hål av parkkaraktär.

Kvalitetet är mycket bra det känns att detta är en bana av högre snitt. Fairways är ofta kantade av små kullar och träd och det finns en del vatten på banan som ska undvikas och stora greener bjuder in till en del utmanande puttar, precis som det ska vara! Totalupplevelsen är att banan är böljande med några mer kuperade hål. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e hålet. Det är otroligt vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Golfbil Ingår i resans pris och är obligatorisk innan kl. 11.00.
Bandesign Jack Nicklaus

Barcelo Montecastillo Golf

Barcelo Montecastillo är ett golfhotell av riktigt hög kvalitet, beläget direkt vid golfbanan. Det 5-stjärniga hotellet gjorde en rejäl ansiktslyftning 2013 och känslan är nu mer ombonad och modernare. Känslan på boendet matchar det slottsliknande klubbhuset El Castillo. Rummen är moderna, fräscha och bra, och dessutom kan man uppgradera till rum med balkong. Hotellet är inte så stort, endast 124 rum vilket känns perfekt då det skapar en lugn och avkopplande miljö. Den trevliga restaurangen är vida känd och erbjuder både lokala läckerheter och måltider av internationell prägel. Det finns även en spaavdelning som kan komma väl till pass om man behöver lite återhämtning efter dagens bravader på golfbanan.

Närheten till den gamla staden Jerez de la Frontera med anor från morernas tid ger en självklar anledning till ett par besök under vistelsen. Njut av genuin spansk mat såsom tapas i någon av de mysiga gränder som erbjuds eller varför inte ta tillfället i akt att besöka någon av de flertalet sherrybodegor som erbjuds, vi är ju trots allt i sherryns vagga!

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På Montecastillos golfbana.
Rum 124 st. Alla rum med AC, safetyboks, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspool, spa, restauranger och barer.
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 29

– Golf runt Jerez på Costa de la Luz

Golfresepodden besöker Jerez i regionen Andalusien, provinsen Cadiz, längs kusten Costa de la Luz. Vi har besök av vår Quiz-master Niklas Högborn som också bott i Costa Ballena. Anders har en kortare utläggning om skillnaden mellan flamenco och sevillana. Johan har motsvarande utläggning om den exklusiva Pata Negra-skinkan och har besökt Tio Pepe som är den största producenten av sherry. Niklas gör HIO tillsammans med klubbchefen och avgör matchen. Det blir även mycket snack om golfen på Montecastillo, Costa Ballena och Sherry Golf.

Golf Plaisir testar - Montecastillo Golf Resort

Barceló Montecastillo Golf & Sports Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.