Meloneras

Följ med Allerum GK till Gran Canaria!

25 februari – 4 mars, 2023

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

Meloneras, Baobab

Vår pärla på Gran Canaria

Glöm "Sällskapsresan" när du tänker på Gran Canaria. Numera är det lyxiga hotell och fantastiska golfbanor som gäller. Men klimatet är självklart lika bra nu som då.

Många reser numera utomlands på semester och de flesta av oss har någon gång besökt Kanarieöarna. På listan över de populäraste resmålen ligger Gran Canaria oftast i topp. Ett resmål har inte så hög ranking år efter år om inte merparten väljer att åka tillbaka. Åker man tillbaka är det helt enkelt bra. Gran Canaria har allt: stränderna, lyxhotellen, shopping, klimatet, naturen, barerna, restaurangerna och fantastiska golfbanor. Real Club de Golf, eller Bandama som den kallas, är Europas äldsta golfklubb utanför de brittiska öarna och grundades redan 1891. Golfen har funnits på ön länge, men det är nytillskott som Salobre, Anfi Tauro och Meloneras som lockar golfarna att återvända till denna härliga ö.

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 7
Avstånd golfbana 5 km, transport ingår enligt tidtabell.
Avstånd flygplats 40 km
Närmaste stad Playa del Inglés, 3 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 23.995:-

Flygresa Köpenhamn - Las Palmas t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Lopesan Baobab
7 frukost & 6 middagar
5 greenfees på Meloneras
Träning under veckan

Enkelrumstillägg 3995:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon19.8℃

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten. Till Meloneras vill man komma tillbaka och det märks tydligt på alla våra gäster som väljer att komma hit år efter år.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Ron Kirby
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport på egen bekostnad.

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Baobab Resort är ett lyxhotell i den större klassen på södra Gran Canaria och är ett av de främsta hotellen i Costa Meloneras. Stora och lyxiga hotell brukar ofta betyda ganska feg och stram inredning, men det gäller inte Baobab, som är vågat och går helt i afrikansk stil. Namnet Baobab har sitt ursprung i ett afrikanskt träslag så inredningen består av en hel del trädetaljer. Även hotellrummen är inredda i delvis afrikansk stil, och som många andra moderna hotell har en hel del av rummens 41 kvm lagts på badrum och duschutrymme. Hotellet är uppbyggt av flera olika delar med en centralt belägen trädgård med ett vattenfall och poolområde. Det finns totalt 9 pooler varav 7 är vuxenpooler och merparten är uppvärmda, så att det är behagligt att bada. Hotellet har två bufférestauranger och två à la carte-restauranger varav en medelhavsinspirerad och givetvis även en afrikansk restaurang. Om ni mot förmodan skulle ledsna på restaurangutbudet finns det en uppsjö av restauranger, barer och även shopping i Meloneras på gångavstånd från hotellet.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Costa Meloneras
Avstånd Centrum 200 m, stranden 700 m.
Rum 676 st. Alla rum har AC, safe, minibar, hårtork mm.
Rumskategorier I vår webshop kan du boka både standardrum och rum med bättre utsikt.
Faciliteter Flera restauranger och barer. Stort och påkostat uppvärmt poolområde. Gym.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

 

 

Meloneras Golf

Lopesan Baobab Resort

Lopesan Villa del Conde

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.