Costa Ballena

Följ med Ågesta GK till Costa Ballena!

13 – 20 april, 2024

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

Costa Ballena

Succén är tillbaka!

Strålande sol, glittrande hav och hela 27 härliga golfhål - visst låter det underbart? Costa Ballena, beläget utmed sandstranden på den spanska atlantkusten strax söder om soliga Sevilla är ett perfekt golfresmål för den som älskar semestergolf av hög klass!

Kuststräckan kallas för ljusets kust, troligtvis för att solen hänger kvar på himlen lite längre här på den spanska västkusten som vetter mot Atlanten. Här är tempot lite lägre, paellan lite mer genuin, sherryn lite godare och prisläget lite bättre än på många andra tursitmål i Spanien. Costa de la Luz har flertalet golfresmål av mycket bra standard och Costa Ballena är enligt vår åsikt en av de absolut bästa. Drygt en timme söder om Sevilla, mitt i sherryns förlovade land finner man den lilla semesterorten Costa Ballena – här bor man direkt vid golfbanan och havet. Ett alldeles utmärkt golfresmål som passar alla som älskar sol, hav och härlig golf!

Fakta

Golfvärd Ja
Banor i närområdet 10
Avstånd golfbana 0 m
Avstånd flygplats Sevilla Airport 98 km, Malaga Airport 220 km
Närmaste stad Rota 10 km, Jerez de la Frontera 30 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg Stockholm - Sevilla t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Barcelo Costa Ballena Golf & Spa
Halvpension (frukost och 6 middagar)
5 greenfees på Costa Ballena inkl golfvagn
Uppbokad träning inkl. bollar

Enkelrumstillägg 2495:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon28.5℃

Costa Ballena Ocean Golf Club

Costa Ballena Ocean Golf Club är en utmärkt golfanläggning. Här finns en mycket trevlig 27-hålsbana och även en rolig korthålsbana med 9 hål. Allt är koncentrerat kring det mysiga klubbhuset med utsikt över den enorma drivingrangen och havet. Golfbanan har funnits ett antal år, från början bestod Costa Ballena av en 18-hålsbana som senare byggdes ut till 27 hål. Golfbanan är flack och det finns inget behov av en golfbil för att få en underbar upplevelse. Alla tre 9-håls slingorna börjar runt klubbhuset, vilket gör det enkelt att variera golfbanan under din vistelse. Den ”gamla” banan, hål 1-18, bjuder på´en omväxlande parkbana kantad av palmer, olivträd, buskar och till och med lite vatten. Golfbanan är generös, men inte helt lätt att behärska, svårigheten ligger främst i längden på några hål – till exempel på det sjunde hålet som är en lång par fyra. Här krävs en bra drive från utslaget för att ge sig själv chansen till ett bra resultat. De första nio hålen är lite enklare än de sista nio, där du också spelar några hål längs havet.

Costa Ballenas hål 19-27 börjar mellan klubbhuset och hotellet du bor på. De är något snällare än hål 1-18 där fairways är lite bredare och hindren är något färre. Dessa hål har liknande parkkaraktär och ligger mer inåt land.

Träningsområdena på Costa Ballena är bland de bästa vi kan erbjuda, drivingrangen är enorm och vackert belägen med utsikt över havet, och dessutom finns det en trevlig korthålsbana med hål runt 100 m. Den är väl värd ett besök eller två. Costa Ballena Ocean Golf Club erbjuder naturligtvis servering vid klubbhuset, här njuter man något kallt efter rundan och ser ut över rangen och havet!

Fakta

Antal hål 27 + 9 korthål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Los Olivos, par 36 3203 3037 2678 2578
Las Palmeras, par 36 3099 2932 2637 2541
Los Ficus, par 34 2599 2530 2413 2257
Drivingrange Stor drivingrange med utslag från matta och gräs.
Bandesign José-Maria Olazabal

Barcelo Costa Ballena Golf & Spa

Barcelo Costa Ballena Golf & Spa är ett utmärkt golfhotell beläget direkt vid golfbanan med närhet till havet. Hotellet totalrenoverades 2018 och håller en mycket bra 4-stjärnig standard. Det är byggt i låga längor utmed hål 19 på Costa Ballena Ocean Golf Club. På hotellet finns 228 ljusa och fräscha rum, alla med balkong/terrass med utsikt över hotellets swimmingpool och golfbanan. Barcelo Costa Ballena är ett utpräglat golfhotell perfekt anpassat för en lyckad golfvistelse. Stora panoramafönster vetter mot golfbanan vilket skapar en härlig golfkänsla redan i lobbyn. Detsamma gäller den trevliga restaurangen som erbjuder lokala läckerheter blandat med inspiration från världens alla hörn. För den som är öm i kroppen efter att ha spelat mycket golf rekommenderar vi gärna ett besök i hotellets mysiga spa.

Vill man utforska närområdet når man stranden med en kort promenad eller varför inte göra en utflykt till Jerez de la Frontera? Här finns både shopping, mängder av tapasrestauranger och mysiga gränder att traska runt i. Glöm heller inte att besöka någon av de stora sherrybodegorna, ni befinner er ju trots allt i sherryns hemtrakter. Vi rekommenderar verkligen en utflykt eller två under vistelsen för att uppleva det genuina Spanien som man möter i denna del av landet!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Utmed fairway på Costa Ballenas hål 19.
Rum 228 st. Alla rum med AC, safe, minibar och terrass/balkong.
Faciliteter Utomhuspool, spa, gym, restaurang och bar.
Wifi Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 29

– Golf runt Jerez på Costa de la Luz

Golfresepodden besöker Jerez i regionen Andalusien, provinsen Cadiz, längs kusten Costa de la Luz. Vi har besök av vår Quiz-master Niklas Högborn som också bott i Costa Ballena. Anders har en kortare utläggning om skillnaden mellan flamenco och sevillana. Johan har motsvarande utläggning om den exklusiva Pata Negra-skinkan och har besökt Tio Pepe som är den största producenten av sherry. Niklas gör HIO tillsammans med klubbchefen och avgör matchen. Det blir även mycket snack om golfen på Montecastillo, Costa Ballena och Sherry Golf.

Costa Ballena Ocean Golf Club

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.