Om oss

Golf Plaisirs historia

Golf Plaisir startade 1992 med endast ett fåtal golfresmål. Sedan dess har vi vuxit och nu är Golf Plaisir Skandinaviens största specialiserade golfresearrangör. Inriktningen var till en början att endast sälja golfresor till Frankrike och därav det franskklingade namnet. Plaisir betyder nöje, njuta, glädje på franska och är verkligen något som vi stå för. Fram till att Frankrike 1995 återupptog atomprovsprängningar på Mururoa atollen hade Golf Plaisir bara destinationer i Frankrike. Kraftiga bojkotter mot allt som var franskt gjorde att fokus förflyttades till den italienska marknaden. Italien blev genast en succé och öppnade upp för ytterligare nya marknader. Historiskt har Golf Plaisir haft en målsättning att hela tiden söka efter nya, fräscha golfresmål. Dessa närmast oupptäckta pärlor har ofta legat på platser dit inga eller få andra svenska researrangörer hittat. Idag har kundernas krav på direktflyg och korta transporter kanske gjort att det är färre fullständigt unika destinationer men det finns många oupptäckta pärlor i vårt program.

Golf Plaisirs grundkoncept har egentligen inte förändrats nämnvärt sedan starten 1992. Konceptet är nog också en huvudorsak till att vi vuxit till den största arrangören av golfresor. Det är en trygghet att veta att Golf Plaisir på samtliga resmål har en golfvärd på plats. Golfvärden möter upp på flygplatsen och arrangerar tävlingar, utflykter och ser till att ni får en så bekymmersfri golfsemester som möjligt. Via vår storlek har vi även möjlighet att erbjuda heldagsgreenfee och de bästa starttiderna.

Golf Plaisir Resebyrå AB har även ett systerföretag, Out Of Bounds, som är specialiserad på skräddarsydda golfupplevelser. Golf Plaisir ingår sedan sommaren 2015 i DER Touristik, där även Apollo och Lime Travel ingår. Golf Plaisir är även etablerade på den danska och norska marknaden.