El Rompido

El Rompido

36 håls golfparadis

I den västra delen av Andalusien, bara 30 minuter från den portugisiska gränsen, ligger denna härliga 36-hålsanläggning – El Rompido. Spela och njut av banorna och den orörda naturen.

Strax sydost om portugisiska gränsen ligger underbara El Rompido. Här på Costa de la Luz, ”Ljusets kust”, är tempot lägre, omgivningarna inte så exploaterade och pärlan El Rompido väntar på dig. El Rompido är överlägset ett av de bästa alternativen för dig som vill ha mycket golf i en skön miljö och dessutom njuta av god mat och dryck. Man har gjort stora investeringar för att säkerställa en mycket god kvalitet för hotell, lägenheter och golfbanor – vi förstår varför vi har så många återkommande gäster år efter år!

 

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0
Avstånd flygplats Faro Airport 100 km, Sevilla Airport 110 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 11.495:-

7 nätter i lägenhet alt. dubbelrum
Lägenhet: frukost alt. Hotell: 7 frukost och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Golf Plaisir tipsar
Boka en lägenhet för hela kompisgänget. Ni bor fyra personer i samma rymliga lägenhet och lagar era middagar själv. Mycket trevligt och väldigt prisvärt. Kan endast bokas via telefon eller mail till vår säljavdelning, 08-51930300 eller info@golfplaisir.se

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon26.8℃

El Rompido Golf

El Rompido har två mycket bra 18-hålsbanor, Campo Norte och Campo Sur. De är av olika karaktär, men båda är välskötta med snabba greener, stora bunkrar och strategiskt placerade vattenhinder.

Campo Norte ligger i ett vackert landskap och bara en kort promenad från hotellet och lägenheterna. De första nio hålen är långa, men breda generösa fairways ger gott om utrymme att testa drivern. De sista nio är kortare, lite mer utmanande och här måste man spela smart. Hål 8 är ett häftigt par 5-hål som viker av kraftigt åt vänster. Den långtslående kan slå utslaget över de högsta träden och har en chans att nå green på två slag. De som slår lite kortare gör klokare i att slå rakt fram och kan dra fördel av den branta nedförsbacken för att få några extra meters rull. På hål 13 får du en underbar utsikt över våtmarken som omger Campo Norte. Hålet är relativt kort, men greenen är verkligen en utmaning med sina många platåer på greenen.

Campo Sur ligger i anslutning till hotellet och lägenheterna. Den spelas i ett något mer böljande landskap, med skarpare konturer i fairways och mindre böljande greener. Här gäller det att placera utslagen rätt så att man inte hamnar mask bakom träd eller utstickande grenar. Hål nr 12 är ett kort par 5-hål på endast 434 meter. Här gällde det att hålla tungan rätt i mun då man har vatten över hela höger sida och buskar längs vänster. Ett hål som till och med kan kännas som en klar birdiechans för den som är skicklig. Efter ett par rundor inser man att par är en bra score. Det är inte långt till havet, men det är egentligen bara på hål 17 på Campo Sur som man känner att man är nära havet.

Banorna är så varierande att en vistelse på en eller flera veckor aldrig känns tråkig. Det finns knappt några byggnader runt banorna, förutom det lyxiga hotellet och våra lägenheter. Du spelar i orörd natur med himlen, vattnet och fåglarna som sällskap.

El Rompido har ett fint modernt klubbhus med en trevlig terrass. Här finns restaurang, proshop och omklädningsrum. Det finns träningsområden på båda golfbanorna; Campo Sur och Campo Norte.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Norte, Par 72 6111 5947 5591 5153 4765
Campo Sur, Par 72 6168 5963 5681 5397 4951
HCP-gräns 54
Drivingrange 2 st, utslag från matta och gräs.
Bandesign Alvaro Arana

Precise Hotel El Rompido

El Rompido är mer än bara en golfanläggning. Det är lite av en multigolfanläggning där man kan välja mellan olika boenden och längd på vistelsen. Vi har veckoresor på hotellet med halvpension eller lägenhet med frukost och vi erbjuder även Long Stay med självhushåll. Här finns verkligen alla förutsättningar för en trivsam och rolig golfsemester. Detta oavsett om du väljer att bo på det 5-stjärniga Golf Hotel eller i de trivsamma 3-stjärniga lägenheterna The Club Apartment. Våra boenden ligger alldeles intill banan, med utsikt över densamma eller det sagolika naturområdet. De flesta av anläggningens faciliteter ligger i eller i anslutning till hotellbyggnaden så som pool, spa, restaurang och bar – enkelt och bekvämt. Rummen är trevligt och ljust inredda i modern stil. Storleksmässigt så är rummen på 35 kvm vilket egentligen är ganska rymligt. Väljer man att bo i våra prisvärda lägenheter, har du valmöjlighet att laga din egen middag eller unna dig ett besök i hotellrestaurangen.

Eller varför inte besöka den charmiga lilla byn El Rompido i närheten med flera lokala restauranger. Lägenheterna är fräscha och består av vardagsrum med köksavdelning och två separata sovrum på hela 75 kvm. Båda boendena ligger i anslutning till varandra så oberoende var man bor så är det inga direkta avstånd varken till restaurangen och golfbanorna. Med andra ord kan du välja vad som passar dig bäst, redan när du bokar din resa. Om du mot förmodan tröttnar på att spela golf hela dagarna ska du veta att här erbjuds även tennis, basket, fotboll, cykling och ridning, Dessutom finns det ett gym och en stor spaavdelning.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 200 meter från klubbhuset.
Rum 184 rum + 12 sviter
Uppgradering Det finns möjlighet att uppgradera till Superior room (utsikt mot poolen) mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), Spa-anläggning, gym, restaurang, bar.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Precise Resort El Rompido The Club

Lägenheterna är uttrustade med enklare möblering, köksutrustning, TV, A/C m.m. Alla lägenheter har även balkong eller terass. Paketet innefattar självhushåll för bästa flexibilitet för våra resenärer, och inom kort gångavstånd finns tillgång till tvättstuga, mataffär och restauranger – bekvämt och väldigt uppskattat.

Naturligtvis, i traditionell Golf Plaisir-anda, erbjuds även service av vår egen personal på plats under hela säsongen. Det är alltid tryggt och bekvämt att ha någon att vända sig till vid behov, speciellt under en längre vistelse. Vår egen svensktalande personal kommer erbjuda utflykter och andra trevliga företeelser under vistelsen på El Rompido.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Direkt vid golfbanan, 300 m från klubbhuset.
Rum 305 st. Vardagsrum/allrum med köksavdelning och 2 separata sovrum, 2 badrum mm.
Faciliteter Tvättstuga, utomhuspool, minimarket samt tillgång till hotellets faciliteter.
Wifi I lägenheterna finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Hotel Precise Resort El Rompido

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.