El Rompido

El Rompido

Long Stay vid ljusets kust

I den västra delen av Andalusien, bara 30 minuter från den portugisiska gränsen, ligger denna härliga 36-hålsanläggning – El Rompido. Spela och njut av banorna och den orörda naturen.

Strax sydost om portugisiska gränsen ligger underbara El Rompido. Här på Costa de la Luz, ”Ljusets kust”, är tempot lägre, omgivningarna inte så exploaterade och pärlan El Rompido väntar på dig. El Rompido är överlägset ett av de bästa alternativen för dig som vill ha mycket golf i en skön miljö och dessutom njuta av god mat och dryck. Resorten har kontinuerligt har gjort stora investeringar för att säkerställa en mycket god kvailtet för hotell, lägenheter och golfbanor.

El Rompido är ett utmärkt alternativ för Long Stay. Man bor i mycket fräscha lägenheter i direkt anslutning till El Rompido Golf Club som ståtar med 36 hål av bästa klass. Här har vi öronmärkta starttider varje dag till våra resenärer, men naturligtvis kan man även boka sina egna tider på plats i mån av plats. Det går i praktiken att spela golf varje dag om så önskas, för den som orkar!

 

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd golfbana 0
Avstånd flygplats Faro Airport 100 km, Sevilla Airport 110 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 21.495:-

28 nätter i lägenhet
obegränsad greenfee med start efter 12.00
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon27.7℃

El Rompido Golf

El Rompido har två mycket bra 18-hålsbanor, Campo Norte och Campo Sur. De är av olika karaktär, men båda är välskötta med snabba greener, stora bunkrar och strategiskt placerade vattenhinder.

Campo Norte ligger i ett vackert landskap och bara en kort promenad från hotellet och lägenheterna. De första nio hålen är långa, men breda generösa fairways ger gott om utrymme att testa drivern. De sista nio är kortare, lite mer utmanande och här måste man spela smart. Hål 8 är ett häftigt par 5-hål som viker av kraftigt åt vänster. Den långtslående kan slå utslaget över de högsta träden och har en chans att nå green på två slag. De som slår lite kortare gör klokare i att slå rakt fram och kan dra fördel av den branta nedförsbacken för att få några extra meters rull. På hål 13 får du en underbar utsikt över våtmarken som omger Campo Norte. Hålet är relativt kort, men greenen är verkligen en utmaning med sina många platåer på greenen.

Campo Sur ligger i anslutning till hotellet och lägenheterna. Den spelas i ett något mer böljande landskap, med skarpare konturer i fairways och mindre böljande greener. Här gäller det att placera utslagen rätt så att man inte hamnar mask bakom träd eller utstickande grenar. Hål nr 12 är ett kort par 5-hål på endast 434 meter. Här gällde det att hålla tungan rätt i mun då man har vatten över hela höger sida och buskar längs vänster. Ett hål som till och med kan kännas som en klar birdiechans för den som är skicklig. Efter ett par rundor inser man att par är en bra score. Det är inte långt till havet, men det är egentligen bara på hål 17 på Campo Sur som man känner att man är nära havet.

Banorna är så varierande att en vistelse på en eller flera veckor aldrig känns tråkig. Det finns knappt några byggnader runt banorna, förutom det lyxiga hotellet och våra lägenheter. Du spelar i orörd natur med himlen, vattnet och fåglarna som sällskap.

El Rompido har ett fint modernt klubbhus med en trevlig terrass. Här finns restaurang, proshop och omklädningsrum. Det finns träningsområden på båda golfbanorna; Campo Sur och Campo Norte.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Norte, Par 72 6111 5947 5591 5153 4765
Campo Sur, Par 72 6168 5963 5681 5397 4951
HCP-gräns 54
Drivingrange 2 st, utslag från matta och gräs.
Bandesign Alvaro Arana

Precise Resort El Rompido The Club

Lägenheterna är uttrustade med enklare möblering, köksutrustning, TV, A/C m.m. Alla lägenheter har även balkong eller terass. Paketet innefattar självhushåll för bästa flexibilitet för våra resenärer, och inom kort gångavstånd finns tillgång till tvättstuga, mataffär och restauranger – bekvämt och väldigt uppskattat.

Naturligtvis, i traditionell Golf Plaisir-anda, erbjuds även service av vår egen personal på plats under hela säsongen. Det är alltid tryggt och bekvämt att ha någon att vända sig till vid behov, speciellt under en längre vistelse. Vår egen svensktalande personal kommer erbjuda utflykter och andra trevliga företeelser under vistelsen på El Rompido.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Direkt vid golfbanan, 300 m från klubbhuset.
Rum 305 st. Vardagsrum/allrum med köksavdelning och 2 separata sovrum, 2 badrum mm.
Faciliteter Tvättstuga, utomhuspool, minimarket samt tillgång till hotellets faciliteter.
Wifi I lägenheterna finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Long Stay med Golf Plaisir

Bokning

Bokning av Long Stay sker enklast via online-bokning här på vår hemsida. Alla våra säljare har erfarenhet av våra Long Stay-destinationer och kan ge er detaljerad information om respektive resmål.

Transport

Som Long Stay-resenär reser man oftast på samma dag och samma flight som veckoresenärerna. Man kan även ordna resan på egen hand, innebärande att ni kan köpa flygbiljetter på egen hand. Det är inte ovanligt att våra Long Stay-resenärer åker i egen bil till destinationen.
Om ni väljer att åka till ett Long Stay-resmål på ”Egen hand”, kan ni välja vilken ankomstdag som passar er bäst.

Boende

Ni köper boende för minimum 28 dagar (4 veckor). Inkvartering sker i lägenheter med det mesta ni behöver för att stanna borta en längre tid. Lägenheterna innefattar som standard ett separat sovrum, badrum med toalett samt kombinerat kök och vardagsrum. Naturligtvis har alla lägenheter terrass eller balkong i varierande storlek. Som Long Stay-resenär ingår ingen mat utan inkvartering sker i självhushåll. På alla destinationer finns restauranger om ni vill äta på restaurang annars rekommenderas att tillaga egen mat i köksdelen i lägenheten. Det ingår el, vatten, lakan, handdukar och städning i lägenheterna. Det kan innefatta erläggande av deposition för nyttjande av lägenheten vid incheckning, denna deposition fås tillbaka vid utcheckning om inga skador eller annat problem med lägenheten uppstått under vistelsen – för mer info kontakta Golf Plaisir.

Flygplatstransfer

Om ni reser på samma dagar och tider som Golf Plaisir använder för sina veckoresenärer transfer flygplats t/r ingår på våra ordinarie ankomsttider.

Golf

Under vistelsen ingår från 12 och upp till obegränsad greenfee beroende på vilken destination ni väljer. För att försäkra Er gäster om att ni alltid kan spela har Golf Plaisir förbokade starttider på eftermiddagarna. Dessa tider kan ändras på plats en dag innan spel, men även då i mån av plats. Det innebär att om det finns tidigare starttider tillgängligt dagen innan önskat spel, har ni rätt att byta er senare starttid mot en tidigare tid.

Service av Golf Plaisirs personal

På alla Golf Plaisirs Long Stay-destinationer med ”Fullservice” finns svensktalande personal anställda av Golf Plaisir. De finns på plats framförallt allt under perioden då Golf Plaisir anordnar veckoresor till respektive resmål. I första hand finns personalen på plats för att ta hand om våra veckoresenärer men de kommer även att vara tillgängliga för Er Long Stay-resenärer. De kommer att anordna golftävlingar, utflykter m.m. och finns tillhands för att er vistelse ska vara så bra som möjligt. Tveka aldrig att kontakta ortspersonalen vid behov.

Hyrbil

Att stanna borta en längre tid ger naturligtvis mängder av möjligheter att upptäcka kulturen på er destination på egen hand. Golf Plaisir erbjuder servicen att boka hyrbil för att resa runt på egen hand. Kanske vill ni hyra en bil över dagen eller kanske under en vecka, valfriheten är upp till er själva. Bilar ordnas på plats och levereras oftast direkt till er inkvartering.

Hotel Precise Resort El Rompido

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.