Fairplay Resort

16 – 23 mars, 2024

När ni åker med Golf Plaisir på en träningsresa är allt bokat i förväg och som gäst kan ni njuta av resmålet till fullo och fokusera på golfen och träningen under veckan. På flera resmål har vi förutom er egen tränare även en Golf Plaisir golfvärd på plats, men det är er egen Pro som är er huvudsakliga kontakt på resmålet. Er tränare kommer att informera mer om hur upplägg med träning och golf fungerar när ni är på plats på resmålet.

Fairplay Resort

Härlig golf med underbara vyer!

Bara en halvtimme från kusten, mellan Gibraltar och Cadiz, ligger Fairplay Resort. Det kritvita hotellet sticker ut i landskapet och kontrasten till den gröna och lummiga golfbanan är iögonfallande.

Golfbanan ligger utlagd i de vackra omgivningarna i anslutning till Los Alcornocales nationalpark. När anläggningen öppnade 2001 hette den Benalup men har sedan bytt namn efter att hotell och golfbana har renoverats. Här på det spanska fastlandets sydspets är klimatet milt året runt. Det är en plats där det infinner sig ett lugn och man är på behörigt avstånd från det mer hektiska Costa del Sol. Det 5-stjärniga hotellet har trevliga gemensamma utrymmen och erbjuder både ett gym och spa. För den som vill uppleva något genuint spanskt så rekommenderar vi en utflykt till Cadiz som är klassad som Europas äldsta stad med anor från 1100 f.kr. För den som bara vill ta det lugnt efter dagens golfrunda rekommenderar vi terrassen på klubbhusrestaurangen.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Avstånd golfbana Boende på golfbanan
Avstånd flygplats Malaga 170 km, Sevilla 148 km, Jerez 65 km
Avstånd stranden Playa El Palmar, 35 km
Närmaste större stad Cadiz, 60 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.895:-

Flyg Göteborg - Malaga
Flygskatt
Transport av golfbag
Flygplatstransfer
7 nätter i dubbelrum på Fairplay Golf & Spa Resort
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 greenfees på Fairplay
Uppbokad träning inkl. bollar
Trolley

Enkelrumstillägg 2995:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon21.1℃

Fairplay Golf Club

Fairplay Golf Club är skapad genom ett samarbete mellan flera professionella golfspelare, och golfbanan har ritats av arkitekten Baron Paul Rolin, en före detta partner till Robert Trent Jones. När golfbanan öppnade 2001 hette den Benalup GC men har sedan dess  bytt namn och även genomgått en större renovering. Tees och greener byggdes om enligt dagens teknik och höga standard. Man flyttade även en hel del träd och bunkrar.  Målsättningen har hela tiden varit en riktigt bra resortbana som man verkligen njuter av att spela snarare än en alltför svår mästerskapsbana. Resultatet är en mycket underhållande par 73-bana med fem stycken par 5-hål där spelaren bitvis bjuds på en naturupplevelse och storslagna vyer. Trots att golfbanan, och för den delen hotellet, ligger på en platå är banan relativt flack och lätt att gå. Naturen är lummig och korkekarna många.

Signaturhålet är hål 13, ett av banans par 5-hål, med ett strategiskt vattenhinder framför greenen. Men på de flesta spelares näthinna fastnar ofta hål 10, ett par 3-hål som endast mäter 130 meter från gul tee, högt belägen med en makalös utsikt över La Janda-dalen och naturreservatet Los Alcornocales. Efter dagens golfrunda slår man sig gärna ner på restaurangen Hoyo 19’s uteservering som har en fantastisk utsikt över golfbanan. För den som vill kombinera golfen med tennisspel så finns inte mindre än tre tennisbanor på anläggningen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, 6072 56164671
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Golfbanor i området Fler än 10 banor inom 65 km
Bandesign Baron Raul Rolin

Fairplay Golf & Spa Resort

Både hotell och golfbana genomgick en större renovering för ett antal år sedan. När man kommer in genom hotellets entré, möts man av en stor luftig reception. Den känns varm och inbjudande med sina panoramafönster ut över La Janda-dalen som har något så udda som enorma risfält. På våningen under receptionen ligger en stor spaavdelning som delar dessa vyer. Standardrummen, Double Superior, är alla med en kombination av modern design och färgstark atmosfär. Rummen är exempelvis utrustade med king size-sängar, internationella tv-kanaler, trådlöst internet och badrum med separat bad och dusch. Standardrummen har inte terrass/veranda, men om man önskar det kan man på förfrågan och mot tillägg uppgradera till Deluxe Room.

Hotellet har fem restauranger varav tre är öppna under vår golfsäsong. På restaurangen Mar de Campo serveras à la carte-rätter i en skön atmosfär, där man blandar internationella rätter med det lokala köket specialiteter. I den trevliga bufférestaurangen Los Acebuches bjuds gästerna på en härlig utsikt över golfbanan. Det är även här frukosten serveras. Golfrestaurangen kallas som på så många andra golfbanor för det 19:e hålet, eller som det heter på spanska – Hoyo 19. En mysig och perfekt placerad restaurang med en härlig terrass ut mot greenerna på både hål 9 och 18. Här avslutar man gärna dagens runda med en god måltid ackompanjerad av en svalkande dryck från den omfattande dryckesmenyn.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Med utsikt över Fairplay Golf.
Rum 134 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar.
Uppgradering Möjlighet att uppgradera till Deluxe Suite (rum med terrass/veranda och vardagsrum) mot tillägg. På förfrågan.
Faciliteter Restauranger, Spa, bar, pool, gym, tennis, parkering, frisör,
Wifi Trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Fairplay Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.