Maspalomas

Maspalomas

en härlig atmosfär på Gran Canaria!

Maspalomas har en skön och avslappnad atmosfär och är mer känt för de böljande sanddynorna än ett pulserande nattliv.

Vårt boende Kumara Hotel ligger perfekt inte långt från den milslånga stranden och Maspalomas Golf som är en väl uppvuxen golfbana med över 50 år på nacken. En golfbana som ligger ett stenkast från ett naturreservat med sanddyner går givetvis mycket riktigt i skotsk stil utan att för den skull vara en linksbana. Orten Maspalomas är en lugn och avslappnad semesteroas med låg hotellbebyggelse, breda promenadgator och vajande palmer, helt olik sin hektiska grannort Playa del Inglés. Självklart finns en del restauranger men det är sparsamt när det gäller shoppingmöjligheter i Maspalomas. Vill du dock ha mer liv och rörelse tar det inte mer än några minuter med taxi in till Playa del Inglés eller Meloneras med sin boulevard som kantas av eleganta butiker, restauranger och barer. Här i Maspalomas kan man efter golfen verkligen njuta av att vandra i den varma sanden bland de gyllenbruna sanddynorna, för att sedan ta något att dricka i anslutning till hotellpoolen. Det är inte så konstigt att Gran Canaria är ett av de absolut populäraste vinterresmålen.

Fakta

Golfvärd Ja, bor på närliggande hotell
Banor i närområdet 5
Avstånd golfbana På golfbanan, 1,5 km till klubbhuset
Avstånd flygplats 33 km
Närmaste stad Maspalomas, 2 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.995:-

7 nätter i dubbelrum
Frukostpension
5 heldagsgreenfee på Maspalomas alt. Play Around
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Pension
Det är möjligt att uppgradera din vistelse på Kumara till Halvpension eller All-Inclusive. Du bokar ditt tilläggspaket under "Pension" när du gör din bokning online.

Greenfeepaket Play Around
När du reser till Maspalomas finns möjligheten att spela andra banor också. Du har möjlighet att spela två gånger på Meloneras, två gånger på Maspalomas och en gång på Anfi Tauro. På Anfi Tauro ingår del i golfbil och givetvis ingår transport t/r till båda utflyktsbanorna.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon22.2℃

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Lasse Åbergs Sällskapsresan spelades in. De flesta kommer nog slippa samma frustration, banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Banan öppnade 1968 och är ritad av den välrenommerade skotska golfbanearkitekten Mackenzie Ross som bland annat designat storheter som Turnberry.

Maspalomas är till stora delar en klassisk spansk parkbana i god kondition med sina palmer och ljumma vindar. Det går dock att hitta en hel del skotska inslag då hål 3 till hål 6 går i anslutning till sanddynorna i Maspalomas naturreservat. Här är det relativt lätt att hålla bollen i spel och banan är bara svagt ondulerad så det behövs ingen golfbil för att orka med 18 hål. Missar man fairway och slår över palmridåerna som ofta kantar varje hål så räddas man ofta av att man kan ha ett hyfsat läge från en närliggande fairway.

Det finns egentligen bara två vattenhinder som är i spel. Hål 16 är ett fint par 3-hål där det är rejält med vatten mellan tee och green. Banan mäter hela 5953 meter från gul tee men då ska man ha i åtanke att det är par 73 och endast tre stycken par 3-hål. Detta är den golfbana som är populärast bland alla de som har sitt semesterboende på Gran Canaria. Förutom att det är en mycket trevlig golfbana så är nog restaurangen en bidragande orsak till banans popularitet. Maten är utmärkt och från restaurangens uteservering har man en fin utsikt över både de som ska slå ut på hål 1 och de som slår sina avslutande puttar på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Flack parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

Anfi Tauro Golf

Har man aldrig tidigare spelat en så kallad ökenbana blir Anfi Tauro en både spännande och rolig upplevelse. Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Här möts man av vackert skulpterade fairways som kantas av wasteland som består av lavasand och mängder av kaktusar. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor.

Det känns som att Anfi Tauro är en helt ny golfbana då den är så pass spektakulär. Den moderna designen lurar ofta spelaren lite och banan öppnade sina portar redan 2006. Golfbanan ligger inte alls långt från havet och man har även den blå Atlanten i bakgrunden på några av hålen. Känslan är dock att man spelar i en vacker dalgång i bergen. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel ett kort par 4-hål med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget som en amfiteater. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Det mest fotograferade hålet är nog hål 6 som är ett fint par 3 hål där man kan se havet i bakgrunden. Ytterligare en favorit är hål 13 som är ganska kort med en green som nästan hänger på klippkanten och det är otroligt vackert och utmanade. Detta är bara tre av arton exempel på spektakulära hål på denna minst sagt unika golfbana.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad ökenbana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)
Information Spel på Anfi Tauro Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket Play Around.

Meloneras Golf

Meloneras GC är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Golfbanan går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Öppningen är lite försiktig och man lär successivt känna karaktären och hastigheten på greenerna. En av många utmaningar kommer på det femte hålet, ett kort par 3-hål. Det är lätt att bli lurad här och tro att detta är en enkel match, men det gäller att hålla tungan rätt i mun för annars finns risken att du slår i vattnet. Det känns skönt att kunna använda alla klubborna i bagen och på de första 9 hålen kan man sprida bollarna ganska friskt utan att bestraffas alltför hårt. Även om de första 9 hålen är väldigt bra så har man från klubbhuset sett vad som väntar – och det är de sista 9 hålen som ofta blir avgörande för scoren. Inte alla av de sista 9 hålen går vid havet, men havet är så dominerande att man ändå får den känslan. De sista nio hålens verkliga signaturhål är 12:an som är ett tufft par 3-hål. Här får man den magiska känslan av att nästan slå rakt ut mot havet. Greenen ligger verkligen på kanten mot Atlanten. Till Meloneras vill man komma tillbaka och det märks tydligt på alla våra gäster som väljer att komma hit år efter år.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 71, 5902 5394 4926 4400
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från matta och gräs.
Bandesign Ron Kirby
Information Spel på Meloneras Golf ingår när du bokar vårt greenfeepaket Play Around.

Kumara Serenoa by Lopesan Hotels

Kumara Hotel heter egentligen Kumara Serenoa By Lopesan Hotels och ingår i Lopesan-gruppen precis som Baobab och Villa del Conde vid Meloneras Golf. Det finns några väsentliga skillnader och det är att detta hotell är betydligt mindre och har bara 175 rum. Det skapar fantastiska möjligheter till att få en lugn och skön vistelse. Hotellet erbjuder en fräsch, 4-stjärnig standard och öppnades i nuvarande tappning 2020.

Hotellet ligger i charmiga Maspalomas, med ett perfekt läge mellan de berömda sanddynerna och Maspalomas golfbana. Buffé-restaurangen är som enda restaurang hotellets centrum och är inredd i ljusa färger och modern stil med en stor tillhörande utomhusterrass. Här serveras internationella rätter som blandas med flera lokala specialiteter, buffén känns alltid intressant och tillmötesgår alla olika typer av smakriktningar. Även om det inte är alltför långt till havet så finns ett stort och härligt poolområde.

För de som vill ha en ännu lugnare golfsemester finns även ett område enbart för vuxna som det är möjligt att uppgradera till. Här finns ett tjugotal rum, egen bar och separat poolområde.

Kumara Hotel är ett relativt litet hotell och har färre faciliteter. Förutom pooler och buffé-restaurang finns även gym för den som vill hålla sig i trim under semestern. Dessutom erbjuds två barer och receptionen håller öppet dygnet runt.

På Kumara Hotel finns två olika rumskategorier att boka för Golf Plaisirs gäster, Junior Suite och Suite. Storleksmässigt är de båda typerna strax under 30 kvm och den stora skillnaden är att Junior Suiten består av ett kombinerat sov-och allrum medan Suiten har ett separat sovrum. Båda rumstyperna har dusch och en möblerad terrass. En stor fördel är att hotellet till stor del är i ett plan vilket gör att man slipper åka hiss och det ger en lite mer småskalig och intim känsla.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På Maspalomas golfbana, ca 1,5 km från klubbhuset.
Rum 175 rum. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork.
Rumskategorier Junior Suite och Suite
Faciliteter Utomhuspooler, gym, restauranger, barer, poolbar mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Greenfeepaket

Vi har två olika greenfeepaket att välja mellan på Maspalomas, Kumara Hotel. Vi vet att det finns olika kategorier av golfare och genom att erbjuda två olika greenfeepaket kan vi öka flexibiliteten. Välj det greenfeepaket som passar bäst för just din golfsemester.

Standardpaketet – 5 heldagsgreenfee på Maspalomas

Kumara Hotel ligger perfekt mellan den milslånga stranden och Maspalomas Golf som är en väl uppvuxen golfbana med över 50 år på nacken och med en restaurang som bidrar till dess stora popularitet. Det finns många som gillar att spela golfbana ett flertal gånger och lära känna den lite bättre. Många banor blir både bättre och intressantare när man har lärt sig var man ska ligga på fairway och greener och vilka hinder man ska undvika. Sen är det också lite bekvämt att åka till en och samma bana under veckan och om man mot förmodan vill ha lite omväxling kan man alltid spela en utflyktsbana på den spellediga dagen.

Play Around – 2 x Meloneras, 2 x Maspalomas, 1 x Anfi Tauro

Som namnet Play Around indikerar så är detta ett greenfeepaket för dig som gillar att spela olika golfbanor under din golfsemester. Det är både kul och omväxlande att spela tre så totalt olika typer av golfbanor under en och samma vecka. Meloneras Golf med den fantastiska utsikten över Atlanten spelas två gånger. Det är även två golfrundor på Maspalomas Golf som är en klassisk spansk parkbana och har över 50 år på nacken. Anfi Tauro är vad man brukar kategorisera som ökenbana och är verkligen en unik upplevelse vackert utlagd i den karga naturen. När vi besöker Anfi Tauro så ingår det del i golfbil. Detta är ett fantastiskt golfpaket för den som gillar att spela flera golfbanor.

Transporter

Maspalomas – Kumara Hotel till och från Meloneras Golf och Maspalomas Golf

Kumara ligger egentligen väldigt nära Maspalomas Golf och det är lite drygt en km att gå men shuttlebussen passerar hotellet så det ingår transfer. Transporten till Meloneras Golf är ca 3-4 km eller 5-10 minuter med hotellets shuttlebuss. Bussen går en slinga via hotellen och sedan vidare till Maspalomas Golf och sedan till Meloneras Golf. Transporten är gratis i mån av plats och avgår enligt en fast tidtabell och generellt kan man säga att bussen går en gång i timmen. Om bussen är full eller om man spelar så länge att man missar sista bussen tillbaka till hotellen så får man själv bekosta taxi.

Maspalomas – Kumara Hotel till och från Anfi Tauro

Kumara Hotel ligger i Maspalomas och det är ca 20 km eller 20 minuter med hotellets shuttlebuss till Anfi Tauro. Bussen går en slinga mellan hotellen och sedan vidare till Anfi Tauro. Transporten är kostnadsfri i mån av plats och går var 75 minut.

Kumara Serenoa by Lopesan Hotels

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.