Din golfresa – vår vardag

Våra golfvärdar får i genomsnitt 9,2 i betyg på en 10 gradig skala och de får ofta mycket beröm av våra gäster i våra utvärderingsformulär. En bra golfvärd kan, precis som en bra guide, skapa en oförglömlig upplevelse. Det är vår målsättning. Så vad är en bra golfvärd och vad kan du som Golf Plaisir resenär förvänta dig av våra golfvärdar?

 

Golf Plaisir-Teneriffa-Buenavista-couple on green

”När jag möter våra gäster på flygplatsen blir jag alltid så glad. De kommer trötta men förväntansfulla och jag har förberett allt så att de ska få en fantastik golfvecka. Det pirrar i magen av glädje.”

Våra golfvärdar möter alltid våra gäster vid flygplatsen. Redan där får de ett välkomstkuvert med starttider, veckoschema och information om hotellet, maten mm. Resan till hotellet är förberedd och golfvärden kan direkt svara på gästernas frågor och önskemål.

Läs mer om vår golfvärdsservice

 

”Välkomstmötet ska vara som en happening eller ett cocktailparty. Förutom all information om golfen, utflykter mm, så är det första tillfället för gästerna att lära känna varandra. Är vi inte för många brukar jag låta alla kort presentera sig.”

Våra gäster kommer från hela Skandinavien, ofta med olika flyg. Så snart alla kommit ordnar golfvärden ett välkomstmöte. Syftet är att lösa praktiska frågor kring t ex vagnhyra och starttider, berätta om golfbanan, hotellets faciliteter och vad man kan göra vid sidan om golfen. Samt att ge gästerna chansen att lära känna varandra.

 

”De första dagarna finns jag alltid med på första tee. Det är ett så bra tillfälle att fånga upp frågor och önskemål. Vilka vill spela tillsammans? Vilka vill tävla? Vad vill de göra efter golfen?”

Golf Plaisir har alltid förbokade starttider, oftast på morgonen, så att de som vill spela mer eller göra något annat resten av dagen hinner med det också.

Läs mer om våra veckoresor

 

”Jag möter nästan alltid upp gästerna till lunch, då jag klarat av allt praktiskt. Hur bra eller dåligt det än gått på förmiddagens runda finns det alltid de som är sugna på 9 eller 18 hål till. Det här är fördelen med heldagsgreenfee, inget tjafs. Finns det plats i bollen brukar jag då ta chansen att hänga på.”

Golf Plaisir har heldagsgreenfee på de flesta av sina destinationer. Är man på en golfresa ska man ha chansen att spela så mycket golf man vill. Exakt hur mycket det blir beror på dagsform, sällskapet, banan osv. Men möjligheten ska finnas.

Här erbjuder vi heldagsgreenfee

 

Golf Plaisir_Abu Dhabi_Saadiyat Beach Golf Club_16th bunker

”Det viktigaste med lagtävlingen är att sätta ihop lagen så att de får roligt tillsammans. Jag lägger ganska mycket tid på det och det märks ofta på prisutdelningen hur roligt de haft, oavsett om de vann eller kom sist.”

Golf Plaisir ordnar alltid minst två tävlingar under veckan. Den första är en lagtävling för att ge de gäster som vill möjlighet att spela med några andra gäster. Den andra är en poängbogey där Golf Plaisir bidrar till prisbordet med prischeck på nya golfresor. Finns det önskemål bland gästerna ordnar naturligtvis Golf Plaisir ännu fler tävlingar.

 

”Några vill bara spela golf, andra vill ligga vid poolen, shoppa eller åka på någon utflykt. Alla vill äta gott, de är ju på semester! Här gäller det att vara lyhörd och kunna omgivningen. Min specialitet är att ordna ’after golf’, t ex Cava provningar och frågesporter.”

Golf Plaisir samlar alltid på sig kunskap om restauranger, utflyktsmål och sevärdheter i omgivningarna, så att vi kan tipsa våra gäster utifrån deras önskemål. Dessutom ornar vi alltid en eller ett par gemensamma aktiviteter under veckan.

Läs mer om våra specialresor

 

”Som golfvärd blir man inte rik på pengar, men på upplevelser. Några hundralappar i fickpengar är vad man tjänar. Men hotellet står för mat och husrum, och golfklubben bjuder på golfen, så man har ju knappt några kostnader. Gillar man att träffa nya människor varje vecka på en härlig golfresort, då är det här drömjobbet.”

En golfvärd är nästan som gästens personliga butler. Golfvärden möter upp på flygplatsen och ordnar transporten till hotellet, sköter om starttider och tävlingar, ordnar utflykter och andra aktiviteter, och hjälper till med alla problem som kan uppstå på plats. Det är en lyx, som vi ger alla Golf Plaisirs resenärer. Som tur är kostar denna lyx våra gäster nästan ingenting, eftersom hotell och golfklubb täcker merparten av alla kostnader för golfvärden.

Läs mer om hur man blir golfvärd

 

Golfvärden är vårat ansikte till dig kära gäst. Vi är oerhört stolta över våra golfvärdar. Vi väljer dem med omsorg och ger dem en noggrann utbildning och träning. De gör ett fantastiskt arbete, med stor glädje och entusiasm.