Mazagan vs. Thracian Cliffs

Väldigt många åker på golfsemester till Spanien eller Portugal, men det finns många bra alternativ.

Peter Browall, VD för Golf Plaisir i Skandinavien, har Mazagan som en favorit dit han återkommer gång efter gång. Vår marknadschef Johan Kullenberg har fastnat för spektakulära Thracian Cliffs i Bulgarien.

Vilket av resmålen passar dig bäst?


Mazagan, Marocko

Peter Browall – hcp 4,7

”När jag tillträdde som ansvarig för Golf Plaisir så var Mazagan det första av Golf Plaisirs resmål som jag besökte. Här kan man verkligen tala om kärlek vid första ögonkastet och jag har varit tillbaka ytterligare ett par gång sedan dess, både i arbetet och vid ett tillfälle tillsammans med familjen. Min son Gustaf och jag är i det närmaste golftokiga och när vi vid ett tillfälle spelade Gary Players fantastiska skapelse så kunde vi konstatera att den har något för spelare på alla nivåer oavsett hur duktig man är. Att banan dessutom har en design, layout och läge som är unikt gör att hela golfupplevelsen får sitt. Min fru Kathrine spelar inte golf men hade inga problem med att få dagarna att gå med härliga långpromenader på den enorma stranden eller med besök på det välrenommerade spat som ligger i direkt anslutning till banans klubbhus. Mitt senaste besök var i februari 2018 och jag kunde direkt registrera två nyheter som har gjort Mazagan om möjligt ännu bättre. Klubbhuset hade tidigare en sportsbar/restaurang som var bra men i och med öppnandet av det nya steakhouse-konceptet George så har man lyft både matupplevelsen och helhetsintrycket till nya nivåer. Maten på Mazagan är i och för sig ett kapitel för sig då det finns massor med alternativ och en enorm variation, den omåttligt populära fisk- och skaldjursresturangen Sel de Mer är absolut värt ett besök. Den andra nyheten var bara påbörjad när jag var där och det är elljusbelysning av övningsområdet, så att man kan träna långt in på kvällen även när mörkret faller på. Mazagan är en komplett och unik golfanläggning där allt som ingår i en härlig golfsemester så som atmosfär, maten och golfen verkligen är toppklass. ”

Läs mer om Mazagan


Thracian Cliffs, Bulgarien

Johan Kullenberg – hcp 6,3

”Jag har jobbat med golfresor i mer än 20 år och fått möjligheten att spela extremt många banor i alla världsdelar. De allra flesta har varit ganska traditionella resortbanor medan andra banor har varit fantastiska upplevelser som varit med på listan över de hundra bästa golfbanorna i världen. Med den erfarenheten så blev jag i det närmaste chockad av Thracian Cliffs. Den ger en aha-upplevelse utöver det vanliga. Det krävs ofta en unik plats för att göra en spektakulär golfbana. Thracian Cliffs är byggd på en smal landremsa mellan en hög platå och Svarta Havet. Det är uppenbart att de inte har riktigt lika starkt strandskydd i Bulgarien som i Sverige. Det är en väldigt skör gräns mellan det som brukar kallas Kalle Anka-bana och något helt fantastiskt. När landskapet är så extremt krävs det utmärkt design för att få bra landningsytor och en spelbar golfbana.  Jag tycker att Gary Player verkligen har lyckats rita en bana som inte bara är spektakulär,  den har också väldigt bra golfhål. Här har det investerats enormt med pengar på golfen och det är inte mindre än tre golfbanor som ligger som ett kluster där Thracian Cliffs är kronjuvelen. På Thracian Cliffs så har man valt att bygga lägenhetshotell. Förmodligen för att man ska kunna sälja boendet och ändå hyra ut det. Deras plan spelar ingen roll då det är riktigt fina och toppmoderna lägenheter. Maten är riktigt bra men håller kanske inte samma 5-stjärniga standard som allt annat. En rolig jämförelse var att när jag spelade topprankade Cape Kidnappers på Nya Zealand så sa klubbchefen att en av få banor som man kan jämföra Cape Kidnappers med i Europa var just Thracian Cliffs. Inget dåligt omdöme…”

Läs mer om Thracian Cliffs