Pula Golf

Pula Golf

Fantastisk golf i unik miljö!

Pula Golf ligger i den vackra nordöstra delen av Mallorca och har gått från klarhet till klarhet sedan anläggningen grundades 1995. Det är en konst att utvecklas utan att tappa personlighet och den genuina golfkänslan. Klubbens restaurang ligger i den gamla herrgårdsbyggnaden med anor från 1581 som verkligen bidrar till den unika atmosfären.

Den nordöstra delen av Mallorca är väldigt naturskön och det finns gott om sandstränder och hel del grottor. Det mest kända utflyktsmålet är drakgrottorna. Det är ett gigantiskt grottsystem väl värt att besöka. Pula Golf ligger inte mer än 10 minuter från havet och det är ett måste att besöka någon av orterna längs kusten. Cala Millor har en två kilometer lång sandstrand och här är det mysigt att strosa längs strandpromenaden och kanske stanna på något café eller njuta av en glass. Flera av restaurangerna längs strandpromenaden är typiska turistrestauranger så ha inte för höga förväntningar. Det finns däremot några riktiga pärlor som serverar främst riktigt bra fisk och skaldjur. Kolla gärna med hotellet eller vår personal på plats vilka restauranger som de rekommenderar.

I regionen produceras även ett antal bra lokala viner för den som vill testa något nytt. Inte alls långt från Pula Golf ligger byn Son Servera som normalt har en marknad på fredag förmiddag. Förutom möjligheten att köpa krimskrams och ekologiskt odlad frukt från ön så är det en pittoresk liten by. Den stora tennisstjärnan Rafael Nadal är född och tränar fortfarande i Manacor som är största staden i området. Nadal har också haft en del välgörenhetstävlingar på Pula Golf.

 

Fakta

Golfvärd Nej
Avstånd golfbana 0 km
Avstånd flygplats 68 km
Banor i närheten 14
Närmaste stad Palma de Mallorca 70 km
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
6 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon23.1℃

Pula Golf

Golfbanan öppnade 1995 men redan 2004 så bestämde sig ägarna att de ville ha en Europatourbana och gav José María Olazábal fria händer att rita om banan helt och hållet. Majoriteten av hålen byggdes om helt och mycket riktigt så kom belöningen och Europatourtävlingen Mallorca Classic spelades här under ett antal år. Flera spanska vinnare som Jimenez, Garcia och bandesignern själv Olazábal kan stoltsera som vinnare men även Niclas Fasth vann här 2006. Golfbanan slingrar sig fram i ett böljande landskap med några riktigt vackra vyer där man kan se det alltid så närvarande havet på Mallorca. Olazábal måste ha lagt en hel del av budgeten till att skapa de vackra vattenhindren. De murade kanterna runt varje vattendrag är visuellt snyggt och är även en kvalitetsstämpel. Det finns en hel del fina golfhål och på hål 6 och flera andra gäller det att hålla tungan rätt i mun för att undvika de strategiskt placerade vattenhindrena och andra faror.

På Pula Golf så slipper ni radvis med hus som kantar banan med undantag för ägarfamiljens villa som ligger mitt på golfbanan. Det är en ståtlig villa med stor tomt och två enorma hundar som vaktar en drös med bortslagna bollar. Hål 16 och 17 är två tuffa och snyggt designade par 4-hål och rundan avslutas med ett par 3 upp till klubbhuset. Det är alltid lite kontroversiellt med ett korthål som avslutning. Vissa gillar det medan andra hatar det. Oberoende vad man tycker om hål 18 så är banan en riktig klassbana och spelas par 72 för amatörer och par 70 från vit tee för proffsen. Tur att vi alla är semestergolfare. För den som vill passa på att spela andra golfbanor än Pula Golf så finns det tre golfbanor i närområdet att välja mellan; Captepera GC, Golf Son Servera och Canyamel GC.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Lätt kuperad parkbana
Banfakta Par 72, 6297 5869 5452 5107
HCP-gräns 54
Bandesign Fransisco Segales, omritad av José-Maria Olazábal
Drivingrange Ja

Pula Golf Resort

Den gamla herrgårdsbyggnaden är anläggningens centrum och här ligger hotellreceptionen och restaurangen. Byggnaden har även ett antal hotellrum på övervåningen. En vistelse här är på sätt och vis en resa till det förflutna men med alla fördelarna av dagens bekvämligheter. Merparten av alla rum ligger i separata radhusliknade längor i två etage som är rymliga och har förutom ett sovrum även ett mindre allrum. Långt ifrån alla rum är identiska både när det gäller inredning och planlösning, då de genom åren löpande utökat kapaciteten med nya rum. Standarden på samtliga rumsvarianter är däremot väldigt hög och håller god 4-stjärnig standard. Det finns också ett magnifikt spa med uppvärmd pool, jacuzzi, bastu, ångbad och massage för att koppla av efter en dag med golf.

Här är det lätt att trivas och en naturnära känsla. Framför allt får man direkt en golfig känsla och upplever Pula Golf som lite annorlunda än många andra golfanläggningar. Efter att avnjutit middagen i herrgårdsbyggnaden så faller det sig naturligt att avsluta kvällen i den mysiga baren ovanför golfshopen. För den som vill uppleva något annat så är det bara 10 minuters taxi till strandpromenaderna i Cala Millor eller någon av de andra orterna längs kusten. Här finns förutom stränder ett brett gastronomiskt utbud av lokala mallorkinska kött- och fiskrestauranger.

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Vid golfbanan
Rum 68. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool (ej uppvärmd), spa, gym, tennis, restaurang, bar mm.
Obeserva Mallorca tar ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. I skrivande stund är skatten 2 euro + 10 % moms per person och övernattning. Skatten betalas av alla övernattande gäster över 16 år.

Pula Golf

Sentido Hotel Pula Suites Golf & Spa

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.