La Sella

La Sella

Golf i nationalparken

Hjälten och tillika Ryder Cup-kaptenen José-María Olazabal gjorde inte bara mirakel med det europeiska laget i Chicago under den klassiska bataljen 2012. Han har också skapat ett antal riktigt fina golfbanor. En av dessa är 27-hålsanläggningen La Sella Golf Course norr om Alicante.

Vid foten av berget Montgó mitt i mellan Alicante och Valencia ligger La Sella. Golfbanan slingrar sig fram i den vackra nationalparken Montgó. La Sella är en komplett golfanläggning, 27 hål designade av José-María Olazabal, fina träningsområden i en härlig natur, allt ett stenkast från det femstjärniga hotellet. Golfbanan öppnade 1992 och man har succesivt renoverat varje 9-hålsslinga. Denna totalrenovering av greenområden och bunkrar avslutades efter sommaren 2021. Den som nu besöker La Sella kommer att mötas av en delvis ny och uppdaterad golfbana där även vissa hål har fått en helt ny sträckning. Vill du ta en paus från golfen har du nära till två städer. Denia, den lite större staden, med shopping och riktigt bra restauranger. Du kan också besöka gemytliga Javea med sina fina stränder för sköna stunder både på dagen och på kvällen.

 

 

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområde10
Avstånd till flygplatsAlicante Airport, 100 km
Avstånd golfbana0
Närmaste stadDénia, 7 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 14.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar + ett glas vin/öl/läsk
1 fri entré till spaanläggningen exklusive behandlingar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon19.8℃

La Sella Golf

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Llebeig, Par 36 3166 3074 2648
Gregal, Par 36 3123 3039 2602
Mestral, Par 36 3052 2788 2294
HCP-gräns 54
Bandesign José-Maria Olazabal

Denia Marriott La Sella Golf Resort & Spa

Hotel Denia Marriott La Sella Golf Resort & Spa får den mest kräsne gästen att trivas som en fisk i vattnet! Hotellet ligger vid Montgó nationalpark, bara 10 minuter från stränderna i Denia och Javea, och bara ett stenkast från det första hålet på La Sella Golf Course. Dessutom bara 10 mil från Alicante flygplats. Här finns alla tänkbara bekvämligheter som fri wifi, oversize safe, satellit-TV, privat terrass med utsikt, rumservice, parkering, biluthyrning, presentbutik, restauranger, mötesfaciliteter, pool, gym och förstås ett alldeles förträffligt spa.

Hela hotellet har under 2019 blivit renoverat och då inte bara rummen utan även alla gemensamma ytor. Allt är nu ljust och fräscht och man har öppnat upp med stora fönsterpartier och delvis suddat ut vad som är inomhus och utomhus. Det finns fyra restauranger om man räknar in den på golfklubben. Huvudrestaurangen på hotellet heter Brasserie Montego och där serveras frukost och buffémiddagarna. En av middagarna i vår halvpension äter vi på den trevliga Thairestaurangen Segaria. En trappa ned från den stora lobbyn finner vi den trevliga sportbaren som serverar mat och är ett populärt tillhåll efter middagen. Här tittas det mycket på spansk fotboll men de har också Golf Channel som visar de flesta stora golftävlingarna. Några kilometer bort ligger den lilla, och mycket trevliga hamnstaden Denia. Här finns förstås gott om restauranger och finsmakaren lär inte bli missnöjd. Faktum är att man ståtar med fler Michelinstjärnor än självaste Valencia som annars räknas som en riktig gourmetstad!

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå golfbanan, vägg-i-vägg med klubbhuset
Rum186. Alla rum med dusch/badkar, hårtork, satellit-TV, telefon, AC, safe, minibar och strykjärn.
FaciliteterRestauranger, barer, utomhuspool, spa, gym mm.
WifiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 27

– Golf norr om Alicante

I detta avsnitt av Golfresepodden avverkas Alicante och kusten norrut. Det pratas bland annat om Alicante Golf, Villaitana och La Sella längs den vackra kusten. Gästen är Per, en göteborgare som numera är bofast i området. Det blir besök på nougat- och chokladfabriker och även i den forna russinstaden Denia. Förutom en hel del snack om golf så blir det en utläggning om Guide Michelin-restauranger och den lokala vindrycken Fondillon. Ni får även veta vilken stad som är Costa Blancas motsvarighet till Manhattan eller Dubai…

La Sella Golf Movie

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.