Aroeira

Aroeira Golf

36 hål i underbar pinjeskog!

Aroeira Golf ligger strax söder om Lissabon vid den vackra kusten i Costa Caparica. Med det nybyggda boutiquehotellet är den klassiska golfresorten Aroeira helt komplett.

För den som vill spela golf i Lissabon finns numera det helt nya hotellet Aroeira Lisbon Hotel. På Aroeira, med underbara anläggningen Aroeira Golf, bor man i vackra omgivningar och mycket av området är naturskyddat. I närområdet finns gott om saker att uppleva. I området strax söder om Aroeira kan man skåda förhistoriska och verkligt unika dinosaurspår i klipporna. I området Alantejo besöker man vingårdar som producerar några av de bästa viner Portugal har att erbjuda. Sesimbra, Setubal och Lissabon ligger alla inom räckhåll och är perfekta om man vill njuta av vackra stränder och havet. Fiske är en viktig del av regionen och det kan man tydligt se på restaurangernas menyer. Utanför hotelldörren finns Aroeiras 36 utmärkta golfhål där den ena banan byggdes redan 1973. På senare år har stora investeringar gjorts och det kan verkligen märkas. Med det nya hotellet är Aroeira en komplett golfresort för dig som söker en golfresa till Lissabon.

Fakta

GolfvärdJa
Avstånd golfbana2 km/3 km
Avstånd flygplatsAeroporto de Lisboa, 30 km
Banor i närområdet7
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon11.7℃

Aroeira Golf

På Aroeira finns två 18-hålsbanor att spela på. Trots att båda banorna spelas i pinjeskog är de ganska olika i karaktären. Aroeira Pines Classic öppnade 1973 och är en ganska smal bana där precision premieras före längd. Det underlättar om man kan slå rakt och kan man dessutom konsten att slå en kontrollerad skruv åt båda håll är det en klar fördel. Greenerna är ganska små med dagens mått mätt, och bara lätt ondulerade. Håller man bollen i spel från tee finns här alla möjligheter till en bra score. Aroeira Pines Classic har stått värd till Portuguese Open 1996 och 1997 på Europatouren och håller fortfarande hög klass.

Banorna påminner bitvis om Barsebäcks skogshål. Detta är kanske inte så konstigt då banararkitekten Donald Steel har ritat den nyare och modernare banan Aroeira Challenge, som stod klar 2000. Här spelar man in mot stora inbjudande greener som generellt är både snabba och jämna. Från tee är Aroeira Challenge relativt generös. Skulle man slå in i pinjeskogen vid något tillfälle finns stora chanser att hitta bollen. Här har klubben lagt stora resurser på att rensa bort sly och buskar för att göra banan mer spelvänlig för medelgolfare. Signaturhålet är det vackra 15:e hålet. Ett par 4-hål där man, med lite vind i ryggen, kan nå greenen om man genar över vattnet. De båda banorna har var sitt klubbhus som ligger en bit ifrån varandra. Rangen hittar man i anslutning till klubbhuset på Aroeira Challenge.

Fakta

Bankaraktär Park-/skogsbanor
Banfakta Aroeira Pines Classic, Par 72 6049 5755 5403 5221
Aroeira Challenge, Par 72 6367 5903 5339 4805
Bandesign Frank Pennink och Donald Steel
Banor i närområdet 6
HCP-gräns 54
Transport Transport till och från golfbana går på fasta tider enligt schema som meddelas på plats. Önskar man åka andra tider för att tex utnyttja heldagsgreenfee sker denna transport helt på egen bekostnad.

Aroeira Lisbon Hotel

Det senaste tillskottet på Aroeira är det fina fyrstjärniga boutiquehotellet, som ligger bara 25 km söder om Lissabons centrum och flygplats. Hotellet har 66 ljusa och smakfullt inredda rum med antingen balkong eller terrass. Hotellet har ritats med känsla för detaljer, ett exempel är det lilla Aroeira-trädet som planterades framför receptionen. Hotellet är modernt och enkelt, möblerna bär en tydlig skandinavisk prägel. Restaurangen på hotellet serverar mat som är baserad på det lokala portugisiska köket, experiment och tolkningar är inspirerade från hela världen. På Aroeira Lisbon Hotel finns alla de bekvämligheter som kan förväntas från ett nytt fyrstjärnigt boutiquehotell.

Aroeira har sin egen beachclub på den vackra stranden, bara drygt tre km från hotellet. Platsen rekommenderas varmt oavsett om det är en eftermiddagspromenad till stranden med efterföljande dopp i Atlanten eller solnedgången på beachclubens uteplats med en drink eller en kopp kaffe. Aroeira-banorna ligger båda på kort avstånd från hotellet och till golfbanorna erbjuds en kostnadsfri shuttle. Aroeira har nu boende som matchar de två utmärkta golfbanorna och är en av Portugals bästa golfresorter.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeVid Aroeiras golfbanor
Rum66 rum, alla med balkong eller terrass. AC, TV, hårtork.
FaciliteterUtomhuspool, konferensrum, lounge, spa, gym och beachclub.
WifiTrådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.