Gemenskapen på våra destinationer

Våra golfvärdar är grundbulten i vårt koncept och i våra gästers semesterupplevelse. Numera kan man köpa nästan allt på Internet och golfresor är långt från något undantag. Det finns dock en viktig detalj man inte kan köpa på internet och det är gemenskap. Alltså den naturliga gemenskap som så gott som alltid skapas på våra golfresor. Det är klart att en grupp vuxna människor som reser till en golfresort samma vecka har förmågan att själva bygga sociala kontakter, men på våra resor och med vår golfvärds hjälp så är det mycket smidigare och naturligare.

Golf är i grund och botten ett väldigt social spel, med gott om tid att verkligen lära känna nya människor och socialisera. Det kan också bli lite enformigt om man spelar alla golfrundor med sin partner eller sitt resesällskap. Att åka med sin partner och tillbringa semestern tillsammans är visserligen en självklarhet för många, under en Golf Plaisir-resa kan det skapas en extra krydda att spela med andra likasinnade och även i nya konstellationer.

Vad skapar en naturlig grupptillhörighet?

  • Fasta ankomstdagar – Är man på plats under samma period så skapas förutsättningarna för att snabbt identifiera gruppen.
  • Gemensamma starttider – Egna block av starttider där man lottas in med andra i gruppen skapar snabbt nya undergrupper.
  • Tävlingar och utflykter – Även de som normalt vill spela med sitt resesällskap bidrar till gruppgemenskapen när man deltar i tävlingar och olika utflykter som arrangeras på plats.
  • Inkluderade måltider – En naturlig plats att lära känna nya människor är vid middagsbordet. Åtskilliga nya konstellationer för morgondagens golf skapas under en trevlig gemensam middag.
  • Golfvärden – Ofta blir vår golfvärd navet i gruppen och den som med viss fingertoppskänsla styr gruppen så att alla känner gemenskap.

Varför ska gruppen vara naturlig?

Alla har olika förväntningar och krav på sin golfresa och därför är det extremt viktigt att man hela tiden själv väljer hur aktiv man vill vara. Gemenskap kan aldrig tvingas fram. Vi har i över 25 års tid undvikit att skapa golfresor där resenärerna tvingas följa en golfvärd likt en fårskock. Istället har vi lyckats med att skapa en unik Golf Plaisir-anda där var och en kan välja att socialisera på sina egna villkor. På våra destinationer finns den så viktiga strukturen med veckoschema innehållande information om starttider, tävlingar och utflykter. Detta i kombination med spontana möten efter golfen i klubbhuset ger perfekta förutsättningar för gruppgemenskap, utan att på något sätt vara tvingande…

Allt är en balansgång och våra golfvärdar har en extremt viktig roll när det gäller att skapa naturliga förutsättningar för en golfresa utöver det vanliga. Service och omtanke är nyckelorden men också att signalera den trygghet som krävs för att du verkligen ska kunna slappna av och njuta av din golfsemester med dina vänner eller nyfunna golfkompisar.