Här är bästa öarna för en golfresa

Föreställ dig den ultimata öluffen för en golfare där du under en vecka spelar de bästa banorna som några av svenskarnas favoritresemål har att erbjuda. Ständigt omgiven av havet, fantastisk natur och med matupplevelser utöver det vanliga efter en avslutad runda. I teorin är det möjligt men kanske inte praktiskt genomförbart. Vårt förslag är att man betar av en ö i taget för att kunna ha tid att njuta av, och utforska, respektive ö ordentligt. Vissa resmål har det där lilla extra, som gör att resenärerna återkommer år efter år.
Här listar Golf Plaisir sina favoritöar.

En gång Mallorca – alltid Mallorca!

Golf-Plaisir-Pula-Golf-Mallorca

Mallorca är en av de största golfmetropolerna i Medelhavet med ett 20-tal golfbanor på en relativt liten yta. Alla banor till trots, så finns det endast ett fåtal utpräglade golfresorter där man bor direkt vid banan. Golf Plaisir har två pärlor på Mallorca där boendet är utmärkt och i anslutning till golfbanan: Son Antem och Pula Golf

Son Antem, endast 20-minuter utanför Palma, är kanske den allra främsta resorten med ett fantastiskt 5-stjärnigt hotell av bästa klass och hela 36 hål härlig golf.

Pula Golf ligger i den vackra nordöstra delen av Mallorca och har gått från klarhet till klarhet sedan anläggningen grundades 1995. Klubbens restaurang ligger i den gamla herrgårdsbyggnaden med anor från 1581 som verkligen bidrar till den unika atmosfären.

Men Mallorca är så mycket mer än bara golf. Framför allt huvudstaden Palma de Mallorca erbjuder allt man kan önska, här finns en stor variation av restauranger, shopping, kultur och även partyliv för den som vill. Det är inte för inte som svenskar har vallfärdat hit i många årtionden.

Därför ska du åka till Mallorca:

 • Golfbanetätaste ön i Medelhavet.
 • Palma stad – party, kulinariska upplevelser och kultur i världsklass.
 • Världsarvet Serra de Tramuntana – magisk vandring och oförglömliga vyer.
 • Här kan du läsa mer om Son Antem eller Pula Golf

Den gröna ön Madeira – En lisa för själen

Madeira har länge varit ett favoritresmål för många skandinaver, denna gröna och otroligt vackra ö en bra bit ut i Atlanten lockar många turister till att utforska den dramatiska naturen, eller bara njuta av det behagliga klimatet året runt. För oss golfare erbjuds här två populära golfbanor, Santo da Serra och Palheiro. Golf Plaisir har valt att erbjuda spel på den bästa av dessa – 27-hålsbanan Santo da Serra Golf, som vid ett flertal gånger har varit värd för Europatouren.

Det är vackert på Madeira, landskapet är grönt och dramatiskt. Huvudstaden Funchal, tjusigt belägen vid Atlantens vågor är centrum på Madeira. Här finns mängder av restauranger, shopping och sevärdheter. Tar man sig en bit från Funchal är tempot betydligt lugnare och naturens skönhet breder ut sig. Det är väldigt populärt att vandra på Madeira, och det är inte svårt att förstå varför – den bergiga naturen inbjuder till mäktiga upplevelser på vandringsstigarna.

Därför ska du åka till Madeira:

 • Aktiviteternas ö – golf, surf, vandring, MTB och djuphavsfiske i världsklass.
 • Charmiga Funchal med sina många bra hotell och restauranger.
 • Blommorna, grönskan och vyerna.
 • Här kan du läsa mer om golf på Madeira

Mauritius – Välkommen till paradiset!

Mauritius har en stämpel av att vara något exotiskt och exklusivt och det stämmer också. Delar av kusten kantas av fantastiska hotellanläggningar med utmärkt  service och en unik kombination av olika kulinariska matupplevelser. Golf Plaisirs anläggning Heritage Awali är inget undantag utan utmärker sig snarare genom att vara en av få strandresorts som är knuten till en golfbana.

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd. Heritage Golf är rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har även varit värd till Mauritius Open som har status på Europatouren.

Det finns åtta golfbanor på Mauritius och alla håller hög kvalitet men golfmässigt är Heritage Golf, i vårt tycke, det guldkorn man söker och vill ha om man korsar halva jordklotet. Golf, hotell, bad och All Inclusive av högsta kvalitet är en lyckad kombination som inte kommer att göra någon besviken.

Därför ska du åka till Mauritius:

 • Turkosblått hav och kritvita sandstränder, luxuösa rum med oklanderlig service och spektakulära golfhål.
 • Den bästa banan i Indiska Oceanen – Europatourbana.
 • All-inclusive i dess rätta bemärkelse.
 • Här kan du läsa mer om golf på Mauritius

Kanarieöarna – Sol, sand, hav och ö-golf

Golf Plaisir-Teneriffa-Buenavista-seaside golf

På Kanarieöarna kan du gå från hål till hål med havet i bakgrunden i en behaglig temperatur på mellan 19 och 25 grader året runt. Få platser i världen har liknande förutsättningar. Många av golfbanorna som finns på öarna är perfekt sammanvävda med landskapet och på många av banorna finns dessutom förstklassigt boende där du förutom att spela golf kan njuta av sol, bad, restauranger och barer. Golf Plaisir har resor till flertalet golfbanor på Kanarieöarna bland annat:

Buenavista, som är Golf Plaisirs smultronställe på Teneriffa. Det är en unik golfbana långt bort från massturism, stress och jäkt på en plats där ön är som vackrast.

Meloneras GC, som förmodligen är den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria och då beror det varken på att klubbhuset är enormt, för det är ganska litet och oansenligt, eller på att man behövt spränga bort stora berg, utan det är marken – läget.

Lanzarote Golf Resort, som inte ligger direkt vid den blåa Atlanten men havet är synligt från mer eller mindre alla 18 hålen. Vyerna från golfbanan är mäktiga och karakteristiska för Lanzarote som helhet – det är havet, vulkaner, lavasand och de låga vitkalkade husen längs kusten.

På Fuerteventura skiner solen över stränderna och våra två fina golfbanor Fuerteventura Golf och Salinas de Antigua Golf som i princip ligger granne med varandra. Boendet ligger vid havet på promenadavstånd till den mysiga byn Caleta de Fuste.

Därför ska du åka till Kanarieöarna: 

 • Vädersäkert och behaglig temperatur året om.
 • Saltstänk från Atlanten, svart lavasand, palmer och spektakulära kaktusar.
 • Populärt resmål dit svenska golfare återkommer år efter år.