Årskrönika 2021

 

 

Stockholm den 18 december, 2021

Kära golfare,

 

Ska man skriva en årskrönika så måste man naturligtvis börja med att nämna coronapandemin. De senaste två åren har till stor del präglats av coronapandemin och resebranschen har varit en av de branscher som har drabbats hårdast. Det finns ljuspunkter i mörkret och allt är långt ifrån nattsvart. Vi kan se en hel del positiva signaler som gör att vi och golfresebranschen som helhet kan skymta ljuset i tunneln och se fram emot 2022 med tillförsikt.

Golfen på frammarsch i alla länder

Det har spelats mer golf än någonsin på hemmaplan och det känns om att det är en trend som kommer att hålla i sig. För oss är det viktigt, då varje ny golfare för eller senare kommer att vilja spela utomlands och åka på en golfresa. Det är också allt fler som kommer att välja att åka med en etablerad golfresearrangör då man vill ha den trygghet som en resegaranti ger. Vi på Golf Plaisir känner att vi har kundernas förtroende då vi var noga med att återbetala alla kunder som avbokades i början av pandemin. Vi har dessutom golfvärdar på alla våra resmål och det har vi märkt att många uppfattar som en extra trygghet om något skulle hända.

Personalen är A och O

Även om vi har varit permitterade under delar av 2020 och 2021 och har anpassat organisationen efter de nya förutsättningarna, har vi lyckats behålla kompetensen i företaget. Jag är stolt över den kämpavilja och positivism som genomsyrar hela vår organisation. Det är naturligtvis påfrestande att göra bokningar ena dagen för att bara några veckor senare avboka kunderna. Eller att lägga energi på attraktiva kampanjer som sedan inte går att genomföra av en eller annan anledning. Flertalet av våra säsongsanställda golfvärdar har dessvärre inte fått möjlighet till arbete eller fått sina säsonger kortas ner. Allt beroende på hur coronapandemin har utvecklat sig. Alla inblandade har dock gjort ett fantastiskt jobb.

Det annorlunda är det nya normala

Under hösten 2021 så var vi nästan uppe på bokningsnivåer jämförbara med hur de såg ut innan pandemin slog till. När det gäller alla de träningsresor som vi arrangerar tillsammans med olika golftränare i Norden så har de till och med ökat. Våra kunders önskan att få resa på golfresor finns där och även om vi är väl medvetna om att Corona-viruset kan vara återkommande i olika skepnader år efter år så vet vi att reslusten finns där.

Vi ser fram emot 2022. Det kanske inte blir en lätt resa men vi är väl rustade och börjar få rutin på att hantera det nya normala.

 

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Bästa hälsningar,

Peter Browall

VD, Golf Plaisir Golfresor AB