Golfkryssning i
Persiska viken

Golfkryssning i Persiska viken

En upplevelse utöver det vanliga

Att åka på kryssning i Persiska viken är en underbar upplevelse, eftersom havsbrisen och fartygets ständiga rörelse gör att ökenvärmen känns bekväm på soldäcket. På vår resa i Persiska viken besöker vi fyra hamnar i tre olika länder. Vi spelar tre fantastiska golfbanor och kommer att uppleva de majestätiska skyskraporna när vi seglar in i hamnarna i Dubai, Doha, Muscat och Abu Dhabi.

Efter ombordstigning märks det att Costa Toscana inte är vilken lyxkryssning som helst, utan det som brukar kallas – företagets flaggskepp. Detta skepp är kronjuvelen. Det största, nyaste och lyxigaste de kan erbjuda.

Costa Toscana är nästan ett nytt fartyg och sjösattes 2021, men togs i trafik 2022. Det är ett systerfartyg till Costa Smeralda som vi seglar med när vi har våra golfkryssningar i Medelhavet. Livet ombord är bekymmerslöst och i resans pris är frukost, lunch och middag samt ett drinkpaket inkluderat. Du kan enkelt njuta av solen på soldäcket och massor av underhållning att välja på efter en avkopplande dag på däck. Många föredrar att sjunka ner i de bekväma fåtöljerna i någon av loungerna centralt ombord på båten, eller kanske besöka någon av de många barerna och restaurangerna? Du hittar även ett välutrustat gym och efter ett träningspass finns det möjligheter till återhämtning i spaanläggningen. Det finns en mängd restauranger från olika kök ombord. Under veckan kommer du att få många härliga smakupplevelser ombord på Costa Toscana.

Golfen

Ett välkomstpaket för golfare väntar i kabinen på denna golfkryssning. Paketet innehåller greenfee-kuponger för kommande golfrundor, samt prioriterad på- och avstigning för att få ut det mesta av din golfdag. Transport till och från golfbanan ordnas och du behöver inte oroa dig för golfklubborna, eftersom de kommer att tas om hand under hela resan. Efter att ha seglat från Dubais hamn går resan till Doha, Qatars huvudstad. Vi kommer hit kl 14.00, så det blir ingen golf här. Vi kan istället välja att köpa utflykter som anordnas av Costa Cruises, eller utforska staden som var värd för fotbolls-VM 2022 på egen hand. Vi har sedan en underbar dag till havs innan vi anländer till Omans huvudstad, Muscat. Nu får vi äntligen spela golf. Golf i Oman är på frammarsch och det finns flera förstklassiga golfbanor.

Vi får nästan en hel dag till sjöss innan vi lägger till i Abu Dhabi. Här finns flera välkända golfbanor där det årligen anordnas turneringar på Europatouren, såsom Abu Dhabi GC och Yas Links. Vårt sista stopp är Dubai, där vi bor ombord på Costa Toscana även när vi ligger förtöjda i hamnen. Vi avslutar vår golfkryssning på Els Club, som är en av de många kända golfbanorna i Dubai. Tre golfrundor och besök i tre olika länder och läckra dagar på lyxkryssningen Costa Toscana gör detta till en oförglömlig golfupplevelse. Golfbanorna är noga utvalda för att hålla hög klass och nära hamnen för att vi ska kunna njuta av golf i lugn och ro.

Fakta

Golfvärd Nej
Arrangemang Golf, utflykter, mm.
Avstånd till flygplats

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter i dubbelrum
all-inclusive på à la carte- och bufférestaurangen ombord
dryckespaket – MyDrinks Plus
3 greenfees
golfbanetransfer inkl. enklare lunchpåse
flyg
flygskatt
golfbag på flyget

Väder just nu

weather-icon37.2℃

The Els Club

Storspelaren Ernie Els har sannerligen all anledning att vara stolt over sin skapelse The Els Club. Han var mycket noga med att de naturliga sanddynerna skulle bevaras och har själv kallat banan för en ”desert links”. Man får säga att bilderna vackert fångar upp vad han menar. Även om banan är en rejäl utmaning från backtee där den mäter 7538 yards, så är den mycket spelbar från de andra utslagsplatserna och något som alla golfare garanterat kommer att njuta av. Det krävs en hel del för att skapa en mästerskapsbana som är en utmaning för proffsen men det är en konst att får samma golfbana ska passa semestergolfaren och de har man lyckats med på The Els Club. Anläggningen drivs av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och de har tagit finish och service till en ny nivå. Klubbhuset är som mycket annat i Dubai stort och Els Club är mer än bara en golfbana utan det är en Country Club. Här kan du träna på det enorma gymmet eller spela padel. Givetvis går det också bra att njuta vid någon av poolerna eller ta en drink i baren innan middagen.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. I och med att det kan vara ganska varmt kan det vara skönt att hyra golfbil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 72, 6893 6244 5708 4886
HCP-gräns
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil

Yas Links Golf Club

Yas Links är den högst rankade golfbanan i Förenade Arabemiraten och utmärker sig som en ”konstgjord linksbana i öknen”. Banan är en härlig utmaning och oförglömlig upplevelse med ett stort antal hål utmed en enorm lagun med azurblått vatten. Yas Links är designad av Kyle Phillips som även har skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links. Detta borgar för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Man skulle kunna tro att Yas Links är en mästerskapsbana enbart för extremt skickliga golfare, men så är faktiskt inte fallet. Yas Links har tagits emot med öppna armar av alla som har spelat golfbanan – både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom.
För de som gillar att träna golf kan vi berätta att det också finns riktigt bra träningsfaciliteter på Yas Links. Anläggningen kan stoltsera med en inspirerande drivingrange som ligger inbäddad mellan sanddynerna. Här finns massor av mål att sikta på och du slår naturligtvis från den allra bästa grästurfen. I anslutning till rangen finns också både närspelsområde och puttinggreen. Missa inte att spela ett varv på den trevliga korthålsbanan, här finns alla möjligheter att förbättra det korta spelet.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. I och med att det kan vara ganska varmt kan det vara skönt att hyra golfbil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign Kyle Phillips

Al Mouj Golf

Al Mouj Golf anses vara Omans bästa golfbana och det är även här som man spelat när Europatouren varit på besök. Banan ligger vackert utlagd längs kusten och fem av hålen går verkligen hela vägen ned till havet. Havet men även de mäktiga Hajarbergen i bakgrunden ramar in golfbanan och ger en extra dimension. Golflegenden Greg Norman och hans designteam har skapat en internationellt erkänd golfbana som har en tydlig linkskaraktär. Förutom den uppenbara risken att slå sin boll ut i Indiska oceanen så finns tre större dammar som berör ytterligare sex av hålen. Det finns flera potentiella signaturhål men ska man välja ett så är hål 11 en fantastiskt fint par 3-hål. När man står på tee får man nästan en infiniti-känsla då det azurblå havet i bakgrunden aldrig tycks ta slut och fortsätter i oändlighet. Både hål 9 och hål 18 vänder in mot klubbhuset och är ingen lätt match då det krävs precision när man spelar in mot greenerna som bara ligger några få meter från havet. Det är en omväxlande och rolig golfbana att spela och även om den är rankad som en av de bästa i Mellanöstern så är den inte omänsklig även för de med lite högre handicap.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. I och med att det kan vara ganska varmt kan det vara skönt att hyra golfbil.

Fakta

Antal hål 18 + 9
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Greg Norman

Costa Toscana

Costa Toscana hade sin jungfrufärd 2022 och är Costa Cruises stolthet, kronjuvelen i deras omfattande flotta av kryssningsfartyg. Det är ett imponerande fartyg med en kapacitet att rymma upp till 5322 passagerare. Detta gör det till ett av de största kryssningsfartygen på haven och det får våra traditionella finlandsfärjor att upplevas som större livbåtar i jämförelse. Det är en flytande hotellanläggning med mängder av aktiviteter ombord för att tillfredsställa sina gäster. Spaanläggningen erbjuder en uppsjö av olika behandlingar och givetvis både hammam och olika typer av bastu. De har även ett snörum där man kan gå in och svalka av sig. Det finns en mängd olika pooloråden och ett flertal jacuzzis och vill man inte träna på gymmet så har de även en löparbana. Det är tur att det är en golfkryssning, så att man är garanterad lite motion, då Costa Toscana kan locka med inte mindre än 11 restauranger. Tonvikten är på det italienska köket men det går att få mat från alla världens hörn.

Costa Toscana erbjuder också en rad underhållningsmöjligheter och varje kväll bjuder Costa Toscana på olika shower med allt från live musik till akrobatik. Efter att avnjutit både middag och kvällens show så kan man, om man orkar, gå vidare till diskoteket eller söka lyckan på casinot. Det är lätt att trivas på Costa Toscana och allt är anpassat för att gästerna ska ha en så bekymmersfri golfkryssning som möjligt. Vår golfkryssning i Persiska viken är kanske det bästa av det bästa då både när det gäller kryssningsfartyg och kvaliteten på golfbanorna. Sammantaget är Costa Toscana ett väldesignat och modernt fartyg som har något för alla. Dess storlek, rika utbud av faciliteter och möjligheter till underhållning gör det till en sann upplevelse att kryssa med.

All Inclusive och My Drinks Plus

Ombord finns det en uppsjö av olika restauranger, allt från pizza till restauranger som serverar avsmakningsmenyer designade av Guide Michelin-kockar. Det som ingår i all inclusive-paketet är en fast sittning på en av de fyra à la carte-restaurangerna. I den utvalda restaurangen har man ett bord reserverat samma tid varje kväll. Det serveras en fyrarätters middag där man kan välja mellan en mängd olika förrätter, pastarätter, huvudrätter och efterrätter. Vin serveras per glas och ingår om man beställer från My Drinks Plus-sortimentet. Det går även bra att nyttja all inclusive-paketet i buffétrestaurangen och där behöver man inte göra någon tidsbokning utan kan komma när man vill. Det serveras lunch på samtliga fyra stora à la carte-restauranger såväl som i buffétrestaurangen. Luncherna ingår på dessa restauranger i all inclusive-konceptet.

När det gäller övriga restauranger så ingår inte dessa i all inclusive-konceptet, önskar man äta i någon av dessa restauranger får man betala ett tillägg. Tillägget varierar och My Drinks Plus ingår generellt men det finns restauranger där det inte ingår.

I hytten så finns det ingen minibar men med My Drinks Plus så kan man utan extra kostnad beställa upp dryck till rummet via telefonen.

Fakta

Byggår 2021 (i trafik från 2022)
Antal hytter 2641
Antal passagerare 5322
Crew / Staff 1678
Antal däck 20
Pooler / Jacuzzi 13
Restauranger / Snackbars 11
Barer / Lounges 19
Discotek 1
Casino 1
Hissar 22
Sport Gym (inomhus / utomhus), joggingspår utomhus, multisportarena, äventyrspark

Costa Toscana

Balkonghytt

Detta är den hyttkategori som är vanligast och även populärast. De som åker på kryssning ofta, och är riktiga livsnjutare, vill kunna känna sjöbrisen och sitta på sin lilla balkong i solnedgången. Speciellt efter en dag på golfbanan är det härligt att sitta på balkongen med ett glas vin i handen. Vi har inkluderat My Drinks Plus vilket gör att man även har drycker från minibaren i alla våra hyttkategorier.

Hytten består av 14 välplanerade kvadratmeter och balkongen är på 3 kvm. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. Den är även utrustad med en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassafack, skrivbord, hårtork, garderob, wc och dusch. Hytten är även utrustad med en mindre sittgrupp, samt luftkonditionering och 110/220-volts stickkontakter. Det ingår även daglig städning.

Allt sammantaget är balkonghytterna en välutrustad och bekväm hyttkategori.

Fakta

Hyttens storlek 14 kvm + balkong 3 kvm
Faciliteter TV, telefon, USB-uttag, kassafack, skrivbord, hårtork och garderob, wc och dusch.
Övrigt Balkonghytterna har en 3 kvm stor balkong som vetter ut mot havet.

Costa Toscana

Utsideshytt

Denna hyttkategori liknar balkonghytterna med den stora skillnaden att man har ett fönster mot havet i stället för balkong. Det gör att själva hytten är något större och mäter 17 kvm. Fönstret gör att man aldrig missar kontakten med havet och kan njuta av inseglingen mot nästa hamn. Även på det öppna havet så kan man via fönstret läsa av både väder och tiden på dygnet.

Hytterna är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. Den är även utrustad med TV, telefon, USB-uttag, kassafack, skrivbord, hårtork och garderob, wc och dusch. Hytten är även utrustad med en mindre sittgrupp, samt luftkonditionering och 110/220-volts stickkontakter. Det ingår även daglig städning.

Bor man i utsideshytterna har man kontakten med havet och får även några extra kvadratmeter till sitt förfogande.

Fakta

Hyttens storlek 17 kvm
Faciliteter TV, telefon, USB-uttag, kassafack, skrivbord, hårtork och garderob, wc och dusch.
Övrigt Utsideshytterna har fönster ut mot havet.

Costa Toscana

Insideshytt

Detta är den minsta hyttkategorin och den varierar i storlek mellan 12–16 kvm. Det är förvånansvärt välplanerat och känns relativt rymligt. Nackdelen med insideshytt är avsaknaden av fönster. På en golfkryssning så kommer man att tillbringa väldigt lite tid i själva hytten så det kanske inte gör så mycket.

Även insideshytterna är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. Den är även utrustad med en mindre sittgrupp, TV, telefon, USB-uttag, kassafack, skrivbord, hårtork och garderob, wc och dusch. Hytten är även utrustad med en mindre sittgrupp, samt luftkonditionering och 110/220-volts stickkontakter. Det ingår även daglig städning.

Tänker man bara sova i hytten så kan man lika gärna välja en insideshytt och lägga pengarna på något annat, då man har i princip samma faciliteter fast på en lite mindre yta.

Fakta

Hyttens storlek 12-16 kvm
Faciliteter TV, telefon, USB-uttag, kassafack, skrivbord, hårtork och garderob, wc och dusch.
Övrigt Insideshytterna har inga fönster.

Program

Dag Aktivitet
Dag 1
Avresa från Sverige och ankomst till Dubai runt midnatt.
Dag 2
Transport från Dubais flygplats och incheckning på kryssningsfartyget Costa Toscana i Dubais hamn. Golfspel på någon av toppbanorna i området runt Dubai. Avgång till Abu Dhabi kl 23:59.
Dag 3
Ankomst till hamnen i Abu Dhabi kl. 09:00. Golfspel på någon av toppbanorna i området. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Abu Dhabi kl. 23.59.
Dag 4
Ankomst till Doha i Qatar kl. 14.00. Spännande utflyktspaket finns att köpa ombord på Costa Toscana. Avgång från Doha kl. 22.00.
Dag 5
Hela dagen spenderas till havs. Passa på att njuta av Costa Toscanas alla faciliteter, underhållning och all-inclusive
Dag 6
Costa Toscana ankommer till Muscat i Oman kl. 07:00. Golfspel på någon av toppbanorna i området. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Muscat kl. 17.00.
Dag 7
Costa Toscana ankommer till Dubai kl. 13.00. Spännande utflyktspaket finns att köpa ombord på Costa Toscana.
Dag 8
Costa Toscana ligger i hamn över natten. Utcheckning från fartyget och transport till Dubais flygplats för hemresa till Sverige.

En rundtur på Costa Toscana

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.