Under resan

Försenat/förlorat bagage

Dessvärre händer det att bagage inte kommer med flighten som planerat. Detta kan bero på en mängd olika orsaker. Om ditt bagage inte återfinns på bandet rekommenderar vi att du gör följande:

• Kontrollera att bagaget inte ligger på något annat bagageband.

• Kontrollera att bagaget inte ligger på bandet för specialbagage (gäller golfbagar).

• Försök få fram information till vår ortspersonal som står och väntar på er i ankomsthallen. Vår personal har dessvärre inte tillträde till bagageutlämningen, men det är viktigt att de får informationen så att de kan hålla transfernavgången åt er.

• Uppsök disken för förlorat bagage (luggage claim).

• Gör en anmälan om saknat bagage. Se till att du får en skriftlig rapport (PIR-rapport) för ditt saknade bagage. På denna skall det finnas uppgifter om vilket bagagenummer anmälan gäller, telefonnummer för att fråga om bagaget samt ärendenummer på rapporten.

• Se till att du får uppgifter om vilken flight som bagaget beräknas anlända med.Ta hjälp av vår ortspersonal för att lokalisera bagaget om nödvändigt.

Oftast kommer bagaget med nästa möjliga flight. Flygplatsen anlitar då en budfirma eller taxi för att transportera bagaget till hotellet. För att senare kunna begära ersättning från flygbolag är det viktigt att begäran görs inom 21 dagar och att ni kan uppvisa original av PIR-rapport, flygbiljett och kvitton för relevanta utlägg. Naturligtvis skapar det problem när bagage blir försenat. En god idé kan vara att packa en uppsättning underkläder och hygienartiklar i handbagaget. Se till att du inte överskrider reglerna för att ta ombord vätskor på planet.

Du vet väl att du kan köpa en specialförsäkring för din golfbag? Läs mer om vår Golfbagsförsäkring.

Försenat/förlorat bagage

Kontaktinformation

loading Tack för din förfrågan. Vi återkommer till dig snarast och bekräftar din resebokning Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.