Så får du bästa starten på golfsäsongen

Varje vår väljer många svenska golfare att åka på en golfresa. 15 000 av dem väljer Golf Plaisir eller systerbolaget Out Of Bounds som researrangör. Vi har pratat med några av resenärerna och frågat vad det är som är så speciellt med att åka iväg just på våren.


”En bra start på säsongen som jag behöver”

”De säger att kroppen har ett rörelseminne, men min kropps minne är väldigt kort. Det tar mig minst fem golfrundor på våren före det att jag börjar minnas hur man spelar. Innan dess blir det mest duffar, slicar och puttar, som lämnar omöjliga returer. Om jag inte spelar dessa fem golfrundor i snabb följd och det istället går dagar eller veckor emellan, hinner min kropp glömma. Då kommer golfsäsongen aldrig riktigt igång för min del. Därför brukar jag alltid starta våren med en golfresa. Då hinner jag spela minst fem golfrundor, ibland 27 hål och även stå lite på rangen. Att på resan få frukost, lunch och middag serverade är en viktig förutsättning för att kunna fokusera helt på golfen.
Ibland åker jag med golfklubben, men oftast blir det med några golfkompisar. I vår ska vi till Belek. Jag har faktiskt aldrig golfat i Turkiet tidigare, men många säger att de har de allra bästa golfresorterna. Välskötta banor, hög standard på hotellen och bra service, samt god mat. Att det finns fler än en bana att spela på i Belek ger mig de förutsättningar jag behöver för en bra start på säsongen.”

Martin, 55, har handicap 18,1.

Boka din resa – här kan du läsa mer om Belek i Turkiet.


”Har blivit en väldigt trevlig vana”

Golf Plaisir-Mallorca-Son Antem-Golf-Hotell

”Jag och min man brukar alltid åka på en golfresa på vintern och en på våren. Det är inte bara golfen som lockar utan kanske framför allt solen och värmen. Visst är det vackert med snö, och när det är fint väder och luften är klar så är den svenska vintern fantastisk. Men att kunna kombinera detta med ett par veckor med sol, vackra golfbanor, god mat och spännande kultur, sätter verkligen guldkant på tillvaron.
Det här har blivit en trevlig vana som vi känner att vi vill fortsätta unna oss så länge vi orkar. Därför åker vi till Kanarieöarna veckan efter nyår och i vår ska vi bege oss till Son Antem på Mallorca. Son Antem ligger väldigt vackert och bara 2 mil från Palma de Mallorca. På våren blommar fruktträden och alla ängar. Mallorca är så vackert. Vi hoppas hinna med en dag i Palma också, lite shopping och någon trevlig middag i den gamla stadskärnan eller vid fiskehamnen. Kanske gör vi några nya trevliga golfbekantskaper också, det brukar vi göra. Det blir en underbar start på golfsäsongen som vi verkligen ser fram emot.”

Anna Lena, 63 har handicap 26,8.

Boka din resa – här kan du läsa mer om Son Antem på Mallorca i Spanien.


”Här mjukar vi upp våra golfleder”

”Golf är en fantastisk form av motion. Nästan alla våra vänner golfar. Vi började lite sent, några år innan vi gick i pension, men vi kommer att hålla på så länge vi orkar. Eftersom vi bor i Skåne kan vi spela nästan året om. Men vädret är ju inte alltid så bra och golf är ett så fantastiskt trevligt sätt att resa på. Tillsammans med våra golfvänner har vi varit såväl i Danmark som i Spanien och Italien.
På våra golfresor tycker vi om att se nya platser. I vår kommer vi att åka till Nuevo Portil. Det ligger i Spanien, på solkusten, alldeles vid havet. Som vi förstått det bor man på ett litet, familjärt hotell med rymliga rum och golfbanan precis utanför dörren. Det går också att promenera utefter stranden till den lilla byn Nuevo Portil, som ligger bara fem minuter bort. Här kommer vi och våra vänner att få lite välbehövlig sol och värme, som mjukar upp våra golfleder.”

Åke och Gunvor, 72 och 69, har handicap 23,2 och 33,1.

Boka din resa – här kan du läsa mer om Nuevo Portil i Spanien.


”Golfvåren är nästan som ett kosläpp”

”Det är svårt att hinna med så mycket golf som man vill. På vintern kör jag och polarna lite simulatorgolf, men det är ju mest på skoj. Några timmar i golfhallen brukar det också kunna bli, men inte mer än så. Därför blir våren nästan som ett kosläpp, det spritter i ben och armar av iver att komma igång.
Oftast åker jag och grabbarna på någon förlängd weekend tidigt på våren. Det finns många bra Europatour-banor man kan nå med ett par timmars flygresa. Men det är lite bökigt att ordna allt själv, så i år kommer vi att hänga på Golf Plaisirs tävlingsresa till Förenade Arabemiraten. Det kommer att bli riktigt häftig golf i en hel vecka. Vi brukar ju ordna en del egna tävlingar och lite vadslagning, det ger extra krydda åt spelet och gör att man skärper sig. Nu blir både priserna och konkurrensen lite större. Det blir kul.”

Micke, 41, har handicap 10,2.

Boka din resa – här kan du läsa mer om Al Ain i Förenade Arabemiraten.


”Viktigt med något mer än bara golf”

”Vi älskar att resa och nu när Maria också börjat spela golf så gör vi ofta små golfutflykter och förlängda weekend resor. Det är ett fantastiskt trevligt sätt att se världen på – speciellt när man möter våren i Europa. Vi har varit i Toscana och i Biarritz. Oerhört vackra platser! För oss är det viktigt att golfresan har något mer än bara golf. Vi vill inte vara fast på någon golfresort.
Det här blir tredje året i rad som vi åker med Out Of Bounds. De är väldigt kunniga och har hittat riktiga pärlor till hotell och golfbanor som vi varit väldigt nöjda med. Dessutom är de väldigt prisvärda. Nu i vår kommer vi att åka till Prag i fem dagar. Det ska bli väldigt spännande.”

Jakob och Maria, 55 och 49, har handicap 12,2 och 26,3.

Boka din resa – här kan du läsa mer om Prag.