Villa Padierna, Atalaya Park

Villa Padierna,
Atalaya Park

Costa del Golf

Costa del Sol är för många också synonymt med ”Costa del Golf” och här ligger banorna som på ett pärlband. Mitt på kusten finner vi mysiga Marbella, exklusiva Puerto Banus, klassiska Atalaya och storklubben Villa Padierna.

Vårt boende, Sol Marbella Estepona – Atalaya Park är ett välkänt golfhotell som ligger i hjärtat av Costa del Sol mellan Marbella och Estepona, med utmärkt läge vid Isdabe Beach. Golfmässigt så finns det mycket att välja mellan och inom bara några minuters transport så ligger 45 hålsanläggningen Villa Padierna GC där vi har vårt greenfeepaket. Villa Padierna är bara en i raden av golfbanor i detta golfmecka, här hittar man även Atalaya GC, El Paraiso Golf och Guadalmina för att nämna några.

Fakta

Golfvärd Ja
Avstånd hotell-golf 6 km
Avstånd flygplats Malaga Airport 64 km
Arrangemang Tävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.495:-

7 nätter del i dubbelrum på Sol Marbella Estepona Atalaya Park
7 frukostar och 6 middagar
6 greenfees på Villa Padierna Golf Courses (4 st på Flamingos + 2 st på Alferini)
Del i golfbil ingår vid spel på Alferini
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd
transport hotell-golfbana ingår ej

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon29℃

Villa Padierna Golf

Villa Padierna Golf Club är inte vilken golfklubb som helst utan en av få golfanläggningar med 54 hål längs Costa del Sol. Denna superanläggning ligger högt med härliga vyer över Medelhavet av Costa del Sols pittoreska kullar med vidsträckt utsikt över Medelhavet.
I anslutning till banorna ligger det mycket trevliga klubbhuset som också har en bra restaurang med allt från lite enklare rätter som pasta, wraps och liknande till a la carte meny och dagens rekommendationer. Perfekt om man är lite hungrig efter en dag på banan. Om man önskar kan man också avsluta rundan på hotellets uteterrass där man har en underbar utsikt över delar av banan och ett glittrande medelhav. Villa Padierna Golf Club har som många andra golfbanor i området genomgått en mer omfattanden renovering under slutet av 2017 och början av 2018. Denna ansiktslyftning har lyft anläggningen till en helt ny nivå.

Flamingos Golf
Flamigo öppnade 2001 och var den första av de tre golfbanorna på Villa Padierna GC. Det är en härlig bana med fantastiskt fina vyer över Medelhavet. Genomgående är det en generös storlek på greenerna men fairways är rätt smala, särskilt på första nio så det gäller att vara skärpt från start. Det är dock sparsamt med vatten på banans första nio vilket kan underlätta lite. Det finns flera potentiella singaturhål, men hål 7 är definitivt en stark kandidat, där man har en fantastisk utsikt över hela anläggningen och Medelhavet. Flamingo har genom åren stått värd för flera tävlingar av hög dignitet, senast 2010 så spelades europatourtävlingen Spanish Ladies Open här. Los Flamingosbanan slingrar sig runt hotellet på ett sätt så att man alltid är nära klubbhuset och man kommer förbi hotellet och klubbhuset när man vänder ut på sista 9 hålen.

Alferini Golf
Med par 73 och hela 6641 meter från backtee så kan man konstatera att Alferini är den tuffaste av Villa Padiernas tre golfbanor. Den perfekta banan för tävlingar och stora turneringar, men också för att njuta av en trevlig och avkopplande dag. Här spelade man avslutningen på Ladies European Tour 2022. Det finns fyra tees att välja mellan och det kan vara en fördel att spela från någon av främre utslagsplatserna för att få bästa upplevelsen. Den spanska golfarkitekten Cristobal Guerrero har i sin design integrerat banan i den naturliga omgivningen och på så sätt bevarat den ursprungliga naturliga miljön. På Alferini spelar man sig bort från hotellet upp i dalgångarna ovanför Villa Padierna, där lugnet och naturen harmoniserar med banan. Med bergen som kuliss blir denna bana inte bara kul att spela utan dessutom en fröjd för ögat.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Alferini, park- & skogsbana, sluttande
Flamingos, parkbana
Banfakta Alferini, par 73, 6641 6297 5595
Flamingos, par 71, 5714 5456 4828
Faciliteter Drivingrange (ej gångavstånd), puttgreen, shop, restuarang, hyra av vagnar/buggies.
Bandesign Alferini, Cristobal Guerrero (2007)
Flamingos, Antonio Garcia Garrido (2001)

Sol Marbella Estepona - Atalaya Park

Hotellet är byggdes redan 1963 och har renoverat i omgångar genom åren och senaste större renoveringen var 2017. Det är ett 4-stjärnigt hotell som lever mycket på det unika läget direkt vid stranden och närheten till en mängd olika golfbanor. Här är det nära till det mesta och det är under 20 minuter till nöjeslivet i Puerto Banus och bara en dryg halvtimme till härliga Marbella.

Parole är huvudrestaurangen på hotellet och här serveras den buffemiddag som ingår i resan. Som de flesta bufféer så har man olika teman och erbjuder en mängd olika specialiter från olika internationella kök.

Rummen är på 25 kvm och är ljusa och fräsha med en del trädetaljer. Alla rum har balkong med utsikt mot bergen eller trädgården. Det finns givetvis även flera rumskategorier med utsikt över det turkosblåa Medelhavet och hotellstranden mot tillägg. Badrummen har dusch eller badkar med ljust kakel. Utöver golfprofilen präglas Atalaya Park av avslappnad stämning och en trevlig atmosfär vilket lockar till sig hotellgäster och familjer i alla åldrar, både golfare och icke-golfare.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Puerto Banus 7km, Marbella 14km, Estepona 15km
Rum 475
Uppgradering Det finns möjlighet att uppgradera sea side view mot tillägg. På förfrågan.
Restaurang 7 restauranger och barer
Faciliteter Utomhuspool, Gym, Vollyboll
WiFi Fri WiFi

Villa Padierna Golf Club

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.