”Cyperngänget” – en otrolig historia om vänskap via golfen

I början av hösten 2018 fick jag ett samtal från Jeanette Andersson som undrade om vi ville sponsra Cyperngängets tävling. Vi får ganska många liknade samtal så jag var säkert lite reserverad och kanske en aning negativ initialt. Detta vände snabbt då jag fick höra en fantastisk historia om helt oväntad vänskap som varat sedan deras första möte på Cypern med Golf Plaisir. Det är lite otroligt att 16 personer som inte känner varandra fortsätter att resa tillsammans. Vi sponsrade direkt med specialloggade pikér med både Cyperngängets och Golf Plaisirs logga.

Läs Jeanettes och Cyperngängets underbara resehistoria här nedan.

 

”I oktober 2013 åkte 16 glada filurer till Aphrodite Hills på Cypern och på vad vi trodde var en vanlig golfresa. Några kände varandra sen tidigare men för de flesta av oss var det helt nya bekantskaper. Det vi inte visste då var att detta var början på en lång, härlig och fantastisk vänskap. Veckan började lite trevande som det ofta alltid gör vid nya möten. Men redan efter två dagar kände vi att vi ville träffas igen. Gruppen bestod endast av oss 16 så det blev snabbt en gemenskap som vi kände oss väldigt trygga i. En underbar vecka gick mot sitt slut men vi hade då redan bestämt att vi skulle ses sommaren året efter i Sverige och spela några rundor golf. Det hela utvecklades snabbt till en Ryder Cup där herrarna representerar Europa och damerna representerar USA. Första tävlingen gick av stapeln på Hooks Herrgård och vi har därefter haft rafflande Ryder Cup-tävlingar varje sommar på olika ställen så som t.ex. Bjertorps Slott och Omberg. Men vi har inte nöjt oss med detta utan vi har fortsatt med våra höstresor varje år. Det har bara varit sådana händelser som barnens bröllop eller liknande som tvingat några att avstå från någon resa. Vi har åren efter Cypern varit på Buenavista på Teneriffa, Costa Navarino i Grekland, Almerimar i Spanien, Novo Sancti Petri i Spanien och Pula Golf på Mallorca. Det är svårt att välja någon favorit, men Aphrodite Hills och Costa Navarino ligger högt upp på listan.

Förutom de numera obligatoriska sommar- och hösttripperna där alla är med och som vi alla prioriterar så ses vi även i flera olika konstellationer under året. Det kan vara allt från golfrundor till kräftskivor och storstadsbesök. Vi kommer från olika ställen i Sverige, är mellan 43 och 70 år gamla och har golfhandikapp på mellan 8,4 och 34,6. Detta saknar helt betydelse för vår vänskap som snarare blir djupare för varje år. Inte ens det faktum att två personer har bestämt sig för att flytta till USA kommer att hindra oss från att träffas alla 16. Det öppnar snarare upp för nya möjligheter. De kommer inte undan våra fortsatta träffar och resor och resten av gänget kommer inte undan att besöka dem i USA. ?

Längtan efter en ny resa med Cypern-gänget startar alltid redan på hemresan. Målet för nästa års höstresa ligger nu i händerna på gängets ny-utsedda reseledare. Kanske blir det någon av favoriterna. Men oavsett vart vi reser så vet vi att det kommer att bli en lika rolig resa som alla de andra har varit. Vi vet att den kommer att bli alldeles…..alldeles underbar! Tänk vad vi hade gått miste om ifall vi inte hade rest till Cypern den där gången.

Vi har massa härliga minnen från våra resor och det blir alltid en massa skratt. Sen har vi också lärt oss massa. Som att man kan göra en Mjölby-drink på enbart fanta och ouzo…. ?, att det kan bli lite kämpigt att spela golf om man beställt in stora vinpaketet kvällen före och att det lönar sig att hålla vinnartalet under middagen kvällen före själva tävlingen.”

 

Vi som är glada för att få vara med i detta gäng är:

Jeanette Andersson och Tommy Karlsson, Halmstad

Helen Öhrwall Skogum och Ulf Skogum, Skene

Inger Almgren och Peter Almgren, Fotskäl

Liselott Östfelt och Stefan Östfelt, Mjölby

Inger Swartz och Lennart Håkansson, Vadstena

Britt Johansson och Kenth Johansson, Åstorp

Katarina Karlsson och Anders Boström, Västerås/USA

Anna Boija och Anders Fallgren, Västerås