Vilamoura

Följ med Wäsby GK till Algarve!

5 – 12 november, 2022

Det är mycket smidigt och bekvämt att resa på en träningsresa med Golf Plaisir. Vi ser till att allting är förbokat i god tid hemifrån så ni gäster kan njuta av resmålet och fokusera på er träning under er vistelse. Vi har även vår egen golfvärd på plats på de allra flesta av våra resmål, vilket gör att ni även erbjuds service av dessa tillsammans med er egna Pro som ni reser tillsammans med. Er egen Pro är självfallet er första kontakt, men det kan alltid vara skönt att veta att även Golf Plaisir har personal på plats som kan hjälpa till vid behov, dessutom har ni även möjlighet att delta i de arrangemang som Golf Plaisir-personalen erbjuder om ni får lite tid över under er träningsvecka.

Vilamoura

Spel på fantastiska golfbanor

Vilamoura är Portugals golfmecka och ligger vid Algarvekusten. Numera är den välbesökta marinan och det väl utbyggda området kring den världsberömt. Golfen gjorde sitt intåg i regionen på slutet av sextiotalet och har därefter bara växt och växt. Ett måste för golfälskare.

Algarvekusten är mest berömt för mängder av soltimmar och härliga stränder, och för oss golfare fantastiska golfbanor. Flera av Portugals allra bästa golfbanor ligger här och några av dessa finns i orten Vilamoura, som även är omtalat för dess kasino och härliga marina. Vilamoura har en stark position som en av Europas mest attraktiva golfresmål och det är enkelt att förstå varför – i den förhållandevis lilla orten finns flera av Portugals bästa golfbanor, mer eller mindre vägg i vägg.

Fakta

Golfvärd Nej
Banor i närområdet8
Avstånd hotell-golf0-6 km
Avstånd flygplatsFaro Airport, 25 km
Närmaste stadVilamoura 0 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

Flyg Stockholm - Faro t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Flygplatstransfer Don Pedro t/r
7 nätter i dubbelrum på Dom Pedro Marina
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 greenfees (2 x Millenium, 2 x Pinhal och 1 x Victoria)
Uppbokad träning inkl. bollar

Enkelrumstillägg 4295:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon12.1℃

Vilamoura Golf

Pinhal

Pinhal, eller Vilamoura 2 som den hette en gång i tiden, är en bana som har en blandad karaktär, ibland inne bland Pinje träden och en del öppna hål där man ser ända till havet. En bana som ursprungligen ritades av Frank Pennink som ritat några banor i Portugal, bl a Aroeira 1. Banan som mäter 6353 meter från vit tee är en mycket trevlig utmaning. En trevlig samlingsplats är terrasen som med sin panorama utsikt gör att man ser träningsområdet och en del av banan.

Millenium

Millennium var från början en av de tre niohålsslingor som var Laguna från början gjordes om och så ritade Arnold Palmer nio nya hål som öppnade 2000. Detta gör att banan har två karaktärer de första nio hålen är skogsbana med Pinero Altos som kantar banan och de andra nio är parkbana. Nästan som en mix av Old och Pinhal.

Old Course

Old Course, eller Vilamoura 1 är för de äldre spelarna, är en mystikomspunnen bana, även denna bana är en Frank Pennink-bana och går i en underbar natur där vanliga pinjeträd blandas med de höga Alto som gör den väldigt karaktärsfull där man ofta spelar i som korridorer långt ifrån larmet från vardagen.

Victoria

Victoria som är den nyaste banan i Vilamoura är en Arnold Palmer design, en bana som numer används regelbundet av Europatouren. Banan som är 6651 meter från Palmer tee är en utmaning för alla typer av golfare, man har många olika tee’s att spela från, på vissa hål upp till sex olika. Banan påminner om många amerikanska designs med breda böljande fairways samt en del mycket vackra hål där vattnet kommer i spel.

Laguna

Laguna är den bana som är lättast att gå då den är byggd på det mer låglänta marken närmast havet, den har sina utmaningar med vattenhindren som finns längs banan och är lite av linkskaraktär.

Fakta

Antal hål 90
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Victoria Golf, Par 72 6609 6094 5628 5164 4762
Millenium, Par 72 6176 5820 5506 4797
Pinhal, Par 72 6353 5914 5627 5206
Old Course, Par 73 6254 5913 5718 5086
Laguna, Par 72 6121 5774 5605 4900
Drivingrange Ja, på alla banor
Golfbilar Ja, finns att hyra på alla banor

Dom Pedro Marina

Dom Pedro Marina är ett fyrstjärnigt hotell som ligger mitt i hjärtat av Vilamoura, härifrån har man gångavstånd till Marinan med restauranger, barer och butiker. Det är ett kärt tillhåll för många då man kan sitta ned och titta på nattlivet och alla lyxyachter som ligger förtöjda där.
Hotellet som har 155 rymliga och mysiga rum och har allt man behöver för en trevlig vistelse på Algarve kusten, t ex minibar, fritt Wifi och utomhus pool.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeI anslutning till Vilamoura Marina
Rum155 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, restaurang, barer, mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.