Vad drömmer du om?

Nu är det många av alla Sveriges golfare som inte fick möjligheten att rivstarta vårsäsongen med den årliga golfresan och inte riktigt vet när de ska våga planera in höstens resa. Vi är nog många som drömmer oss bort till värmen och alla fina golfbanor på sydligare breddgrader. När livet är lekande lätt och dagens största fundering är om det ska bli ytterligare 9 hål eller en eftermiddag vid poolen. Vi har frågat några av våra golfälskande medarbetare vad de drömmer om just nu!

Ida Jonsson

Resesäljare, Golf Plaisir


Vad drömmer du om just nu?

Att resa och golfa är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. I höstas besökte jag Costa Ballena och föll pladask, därför drömmer jag nu om att få åka dit med mina nära och kära och visa den genuinitet detta resmål erbjuder.

Vad är det som gör att du gillar Costa Ballena så mycket?

Här får du uppleva kvalitativ golf och en fantastisk kultur vilket gör att detta resmål är komplett i mina ögon! Vill du maximera din golf har du på promenadavstånd från boendet en fantastisk 27-hålsanläggning som passar alla typer av golfare. Önskar du däremot att strosa omkring i mysiga små gränder och njuta av tapas i världsklass har du den genuina andalusiska byn Jerez en kort taxiresa bort. Kombinationen detta resmål erbjuder är helt enkelt oslagbar!

Vad drömmer du om att göra när du inte spelar golf?

När jag reser lägger jag stor vikt att få en inblick i det lokala och nu drömmer jag om att strosa omkring i mysiga gränder i Sevilla, prata med lokalbefolkningen och avsluta dagen på en trevlig tapas-restaurang där man i timmar i kombination med trevligt sällskap får smaka på det äkta Spanien. Om man får drömma vidare hade jag gärna avslutat dagen med en fotbollsmatch på Sevillas hemmaarena Ramón Sánchez Pizjuan!

Läs mer om golfresor till Costa Ballena

 

Peter Browall

CEO, Golf Plaisir och Out Of Bounds


Vad drömmer du om just nu?

Drömmer om sol, värme, hav och golf. Trots en konstant längtan av att alltid se och uppleva något nytt så skulle jag denna gång återvända till en absolut favorit, Heritage Le Telfair på Mauritius sydkust. Området, känt som Bel Ombre, har en fantastiskt natur där indiska oceanen möter några av öns härligaste stränder och som ramas in av tropiskt gröna kullar. Mitt i allt detta hittar man en Peter Matkovich-designad golfbana där flera av hålen inte bara har en fantastiskt utsikt utan en layout och utmaning som lockar Europatouren till besök varje år.

Vem vill du ta med dig på resan?

Till Mauritius åker jag med familjen, Mauritius och Le Telfair har något för alla. Fantastisk golf, välrenommerat SPA och ett flertal restauranger för långa härliga middagar. Enkelt att ta sig runt om man vill se och uppleva och en dagstur upp till stränderna runt Le Morne kan varmt rekommenderas.

Vilken är din bucketlist-bana om du får åka precis vart du vill?

Nästan omöjligt att svara på med tanke på att så snart man börjar tänka efter så blir det till och med svårt att bara välja världsdel. Just nu får det bli en tur till Perth på Australiens västkust och spel på Lake Karrinyup GC, en Alex Russel-design strax norr om Perth. Frågar du i morgon så blir det något annat.

Läs mer om golfresor till Mauritius

 

Ulrika Thelin

Head of Destinations, Golf Plaisir


Vad drömmer du om just nu?

Jag drömmer om att få spela golf i värmen och i vacker natur. Jag var med en av mina kollegor i Aroeira utanför Lissabon i mars och fick uppleva både värmen, fantastiskt hotell och två härliga golfbanor. Det är just denna kombination jag söker när jag reser utomlands på en golfresa, sen träffar man ju också så många trevliga människor på golfbanan.

Vilket är ditt favoritresmål?

En av mina favoriter är Buenavista på Teneriffa. Bara att ta sig till Buenavista är en upplevelse. Den slingriga vägen över bergen är enormt vacker och vyerna är förtrollande. Även på golfbanan får man fantastiska vyer och på ett hål slår vågorna ända upp till greenen. Vid ett tillfälle när jag var där så utmanade vi ett gäng norska gäster på en landskamp. Kul tävling och att jag vann min singelmatch gjorde inte upplevelsen sämre. Den rundan avslutades med en härlig segerlunch i klubbhuset, som har utsikt över golfbanan och havet.

Hur ser din drömresa ut till Kanarieöarna?

Drömmen vore att få åka på en resa under några veckor där man besökte alla de fem Kanarieöar som har golfbanor. Det skulle bli mycket golf men alla öarna har olika karaktär så jag skulle passa på att verkligen utforska varje ö mellan mina golfrundor.

Läs mer om golfresor till Kanarieöarna

 

Lars Christensen

Marketing, Golf Plaisir


Vad drömmer du om just nu?

Jag drömmer om att snart få åka tillbaka till Costa Navarino i Grekland. Det är ett ställe som jag verkligen gillar och alltid vill åka tillbaka till. För ett antal år sedan var jag och min familj här på en generationsresa. Vi var 6 vuxna och två ganska små barn. Vi vuxna delade upp oss och hade en starttid på morgonen och en på eftermiddagen. Barnen fick bada i poolen och göra en massa olika aktiviteter om dagarna. Vi vuxna kunde spela 18 hål varje dag.

Vad är det som gör att du gillar Costa Navarino så mycket?

Det är för att Costa Navarino håller så hög kvalitet i allt de erbjuder. Förutom de två fina golfbanorna serveras gudomlig mat på en massa olika restauranger på området. Man kan också alltid hitta på roliga saker att göra på Costa Navarino. Bad, cykling, spa, tennis, bowling, vattenrutschbana, matlagningskurser. Dessutom finns det riktigt fina träningsområden för golf. Det finns hur mycket som helst att göra och garanterat något för alla smaker. Ibland kan det vara svårt att hinna med allt man vill göra om man bara är här en vecka.

Hur ser nästa resa ut till Costa Navarino?

Då blir det en familjeresa med fokus på golf. Våra barn har börjat spela och jag ser fram emot att visa dem Costa Navarinos härliga golfbanor.

Läs mer om golfresor till Costa Navarino

 

Mikael Erdtman

Manager, Golf Plaisir Protours


Vad drömmer du om just nu?

Som en gammal golfgalning så kommer det upp en hel del olika resmål, två länder kommer oftare än andra och det är Portugal och Irland, Dominikanska och USA är annars två andra favorit resmål. Portugal har blivit det land där jag har fått flest vänner och upplever som det bästa av resmål både för golf och semester, stränder, god mat och dryck och många bra golfbanor. Lissabon är en av mina absoluta favoritstäder i världen.

Vilket är ditt bästa golfminne från Lissabon?

Jag har spelat alla banor i Portugal utom en niohålare utanför Porto men jag håller mig helst på Costa Azul sidan utanför Lissabon med Aroeiras båda banor, Quinta do Peru, 36-hålaren Riba, Troia, Santo Estevao samt min hemmabana Montado. Jag har så många roliga golfminnen så det är svårt att ta ett rakt av ur minnet men det får bli då jag förlorade matchspel mot Marco Andrade på 9:an på Montado efter att jag träffat en ”no cart” skylt och klev av med en bogey, surt sa räven.

Vad drömmer du om att göra när du inte spelar golf?

I Lissabons området så är det en kväll i gamla stan, god mat och dryck kan bli en sen kväll som oftast där, shopping eller varför inte hänga på Costa Caparicas 45 km långa strand i solen? Annars så går tiden åt att vara i goda vänners lag när man är där. Sedan så önskar jag att portugisiska ligan i fotboll startar så man kan få se Benfica igen!

Läs mer om golfresor till Lissabon

 

Erik Bengtsson

Data Setup Manager, Golf Plaisir


Vad drömmer du om just nu?

Just nu drömmer jag mig bort mot hösten och vintern och planerar för två olika bucketlist-resor som egentligen var planerade för våren 2020. Precis som för många andra blev dessa resor dessvärre inställda. Den ena resa var en golfresa till Sankt Petersburg i Ryssland och den andra en kombinerad golf- och dykresa till Röda havet och Hurghada.

Vilket är ditt bästa golfminne?

Mitt bästa golfminne är definitivt en studieresa där jag och två kollegor åkte runt och besökte alla våra resmål i Förenade Arabemiraten. Detta är i mitt tycke ett golfmecka där kvaliteten på hotellen, restaurangerna och golfbanorna är otrolig. Resans höjdpunkt var några dagar i Abu Dhabi där vi fick se finalvarvet av HSBC Championship på Abu Dhabi GC. Vi spelade golf på Saadiyat GC och fick även möjligheten, att endast två dagar efter att Europatour-tävlingen avslutats, få spela på spela Abu Dhabi GC. Kvaliteten på banan var helt fantastisk!

Vad drömmer du om att göra när du inte spelar golf?

De flesta av mina dagdrömmar handlar om bucketlist-resan till Hurghada och tiden som jag kommer spendera på en båt ute på Röda havet för att göra klart de praktiska dykdelarna för mitt Open Water dykcertifikat.

Läs mer om golfresor till Förenade Arabemiraten

 

Mathias Seppänen

Försäljning, Golf Plaisir Protours


Vad drömmer du om just nu?

Jag hade två resor inplanerade i april men det var sol- och badsemestrar. Nu drömmer jag mig istället bort till att åka med några vänner till Meloneras på Gran Canaria. Det finns inget bättre än att åka med ett gäng gamla golfkompisar och verkligen spela av sig och vika hela veckan till golf. Det får gärna blir 36 hål några av dagarna.

Varför just Meloneras?

Kombinera bra golf, sol & bad och ett härligt uteliv så hade vi fått en fantastiskt trevlig vecka där. Förmiddagarna på golfbanan, sedan fortsätta dagen med några timmar på stranden och sedan avsluta kvällarna med en god middag och kanske vidare till någon trevlig bar.

Vad har du för relation till Meloneras?

Jag har en väldigt stark relation till Meloneras då jag jobbat där för Golf Plaisir under ett antal veckor. Jag har fortfarande en hel del vänner både på klubben och hotellet som jag håller kontakten med. Vi som jobbar under en säsong blir som en bonusfamilj så man kan säga att jag längtar tillbaka till min mina bröder och systrar och ett väldigt bra golfresmål.

Läs mer om golfresor till Meloneras

 

Mattias Damberg

Sales Manager, Golf Plaisir


Vad drömmer du om just nu?

Just nu drömmer jag mig främst bort till värmen. Jag hör till den kanske inte helt unika skaran som aldrig tycker att det kan bli för varmt. Det kanske är därför som jag först och främst drömmer mig iväg till Abu Dhabi.

Är det någon särskild golfbana eller hotell du tänker på?

Westin Abu Dhabi är för mig något speciellt då det var där jag bodde första gången jag besökte Abu Dhabi. Fantastiska hotell är, om jag ska vara helt ärlig ingen bristvara i Abu Dhabi men det är inget som ligger direkt på golfbanan så som Westin gör. Golfmässigt är alla tre banorna i Abu Dhabi fantastiska och kompletterar varandra väl med olika layout men kanske att Yas Links ändå är den som är absolut roligast att spela.

Vilken är din bucketlist-bana om du får åka vart du vill?

Det skulle vara enormt häftig att åka till Bandon Dunes på USA:s västkust. På bild ser dessa banor helt magiska ut och till skillnad från många andra amerikanska toppbanor är de inte privata, utan vem som helst kan spela som gäst.

Läs mer om golfresor till Abu Dhabi

 

Johan Kullenberg

Marketing Manager


Vad drömmer du om just nu?

Jag älskar att resa och att spela golf så jag drömmer en hel del. Jag hade flera spännande resor inplanerade bland annat till Irland, Rumänien och Egypten som nu inte blivit av. Det är däremot Madeira som jag drömmer mest om då hade tänkt åka dit med min sambo. Det är en otroligt vacker ö som man kan återkomma till gång efter gång.

Vilket är ditt bästa golfminne från Madeira?

Jag har spelat de tre golfbanor som de har på Madeira och har nog positiva minnen från alla. En två timmars braklunch på Paleiro GC terrass. En heldagsutflykt till den lilla grannön för att spela Porto Santo ett av Ballesteros mästerverk. Bästa minnet är nog från Santo da Serra där jag spelade ProAm:en inför Maderia Open tillsammans med otroligt glade och trevlige Peter Hedblom.

Vad drömmer du om att göra när du inte spelar golf?

Kommer jag till Madeira så kommer min sambo att lura ut mig på en levadavandring för att verkligen upptäcka öns fantastiska natur. Det jag drömmer om är att köpa en flaska Madeira från 2002 till min yngste son då det är året när han föddes. Kan vara en lite kul studentpresent…

Läs mer om golfresor till Santo da Serra

 

Pia Olsson

Försäljning, Golf Plaisir Protours


Vad drömmer du om just nu?

Jag drömmer om en Sydafrika resa med safari. Att få möta Afrikas djur i sin naturliga miljö är något utöver det vanliga. Att få bo i en lodge med närheten till naturen och med underbara guider är en lyx väl värd att drömma om.

Vem vill du ta med dig på resan?

Det här ska bli en perfekt familjeresa så det blir jag, min man och våra två barn. Sydafrika och safariturer lockar oss alla och om drömmen slår in är vi där inom kort. Att åka med familjen till Sydafrika och kombinera främst golf och safari tror jag kommer bli ett äventyr som blir ett minne för livet. För vår familj är detta vår absoluta drömresa.

Vad är det som gör att du drömmer dig just hit?

Jag vill att familjen ska få uppleva ett land med många nyanser och en spännande historia. Sydafrika har så mycket att erbjuda och fantastisk god mat. Här finns förutom bra golfbanor, massor med andra aktiviteter. Och vad jag inte vill missa är någon av landets alla vinprovningar.

Kan man dessutom klämma in boende och golf på Fancourt med deras tre fina banor under resan, då får drömmen 5 stjärnor.

Läs mer om golfresor till Sydafrika