Välkommen till Superstart 2022!

Villaitana | 19-26 februari

Vi är äntligen tillbaka! När resandet är redo att återupptas på bredare front återvänder nu Svensk Golfs populära träningsresa med ett fullmatat program.

Här får du chansen att rivstarta nästa golfsäsong på Spaniens härliga östkust. Vi åker till en av Europas mest moderna och bästa golfresorter för att träna och spela i det härliga klimatet på Costa Blanca.

På Villaitana väntar både ett 4-stjärnigt hotell samt två roliga och väldesignade banor av Jack Nicklaus. Men framförallt står några av Golfskolans välkända tränarprofiler redo att lyfta alla delar av ditt spel under sina pass. Sofia Edman, Marlene Hedblom, Kasper Hedblom, Robin Stålebring och Niclas Björnsson är några av landets mest framstående golftränare, som alla utmärker sig med en genuint engagemang för att utveckla golfare på alla nivåer.

Svensk Golf Superstart är minst sagt en unik träningsupplevelse där du dessutom få chansen att testa dina nyvunna färdigheter på Villaitanas roliga banor. Om kvällarna samlas vi runt middagsbordet för skönt eftersnack och god mat – och inte sällan lite roliga stories serverade av våra tränare, Svensk Golfs redaktion eller någon av Golf Plaisirs golfvärdar. Låter det som en oförglömlig vecka? Det är det verkligen! Men kom ihåg att boka din plats fort, vanligtvis säljer resan slut inom loppet av ett par veckor.

Villaitana

36 hål Nicklausdesign

Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel har du två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet och bara minuter till nattlivet i Benidorm.

Villaitana är i vårt tycke en av Europas mest moderna och bästa golfresorter. Direktflyg till Alicante och därifrån en kort transfer norrut längs kusten. Strax innan ankomst skymtar skylinen i Benidorm, inte helt olikt Dubai. Här i det behagliga golfklimatet på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana med allt vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell. Hela anläggningen har den charmiga atmosfären av en medelhavsby med smala gator, torg, restauranger och barer. Utanför dörren finns dessutom en av kustens absolut bästa golfbanor, ritad av självaste Jack Nicklaus. Några kilometer bort ligger Benidorm med en ljuvlig strandpromenad där Medelhavets vågor rullar in. Restaurangerna är otaliga, shoppingen riklig och ett pulserande nattliv.

 

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Avstånd hotell-golf300 m
Avstånd flygplatsAlicante 50 km
ArrangemangTävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.
Tävlingar2 per vecka. Vinn presentkort värt 1 000:-

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 st greenfee på Villaitana
flyg
flygskatt
5 halvdagars träning med tränare från Golfskolan
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd och pro

Valfria tillägg
Enkelrum: 2695:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon11.4℃

Villaitana Golf

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus har verkligen lyckats med sin design. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, Campo Poniente.

Campo Levante passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicapparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. Banan håller över lag en hög kvalitet och är väldesignad. Hål 10 är rankat som det svåraste hålet och är ett riktigt bra par 4-hål. Greenen vaktas av en damm som gör inspelet till en prövning även för den som är känner sig säker på sina järnslag. Banan är relativt lätt att gå men har fint ondulerade fairways, strategiska bunkrar och en fantastisk utsikt mot Benidorms skyline och Medelhavet.

Campo Poniente är en kort bana med par 62. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet ofta lurigt. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee, i alla fall om det är medvind! Det finns en del slag att vinna om man chansar lite men det kan också kosta en hel del. Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Det finns flera väldigt vackra och utmanade par 3-hål med en längd på ungefär 120 meter. Poniente utgår från drivingrangen och går i lite mer kuperad terräng ovanför hotellet och det ingår golfbil vid spel på Poniente.

Klubbhuset ligger centralt en kort promenad från hotellet. Här finns en generös uteservering där man kan njuta efter rundan med en fantastisk utsikt över banan och Benidorm. Drivingrange, chipping- och puttinggreen ligger i anslutning till klubbhuset.

Banorna på Villaitana kompletterar varandra bra och anläggningen som helhet gör att det är svårt att inte trivas på Villaitana.

 

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Levante, Par 72 6576 6222 5777 5201 4687
Campo Poniente, Par 62 3674 3288 2860 2559
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Jack Nicklaus Design

Melia Villaitana Resort

Fräscht och trivsamt – Melia Villaitana är fantastiskt bra. De spanska arkitekterna Andres och Juan Carlos Piñeiro har utgått från flera av traktens traditionella byggnader och skapat en liten pittoresk spansk ort med kyrkan mitt i byn. Mitt emot kyrkan ligger den stora piazzan med flera restauranger och utservering. Anläggningen har två hotell och vi bor i det 4-stjärniga Melia Villaitana som ligger ett stenkast från det 5-stjärniga The Level at Melia Villaitana. Även om alla byggnader är kopior så skapas en mysig atmosfär och man känner direkt att man trivs på Villaitana. Allting ligger koncentrerat vilket skapar både harmoni och en känsla av välorganiserad lyx. Rummen håller god 4-stjärnig standard och är på 28 kvm vilket är varken litet eller stort. Standardmässigt finns det mesta och vi har gratis wifi på rummet och även på delar av hotellområdet.

Det finns två stora poolområden var av en med konstgjord strand och flera områden där man i lugn och ro kan ligga och njuta av solen. Stora pooler betyder ofta att de inte är uppvärmda men Villaitana har en utomhuspool som är behagligt uppvärmd. Spa och gym ligger i en separat byggnad mellan hotellet och golfbanorna. Villaitana har flera restauranger men alla är inte öppna samtidigt och vissa utomhusrestauranger är bara öppna under sommaren. Utbudet av restauranger är dock enormt i Benidorm som på senare år fått en liten ansiktslyftning och ligger bara några minuter bort med taxi. På Villaitana finns alla faciliteter ni behöver för en lyckad vistelse och lite till – välkomna att se med egna ögon!

 

 

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeDirekt på banan, några kilometer från Benidorm.
Rum238.
FaciliteterUtomhuspool, Spa, restauranger och barer.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Möt dina tränare

Niclas Björnsson

Niclas är så gott som uppvuxen på golfbanan i Sundsvall. Han började spela redan som treåring. Under 10 års tid blev det mycket resa och tävla tack vare spel på challenge tour, asiatiska touren och den sydamerikanska touren. Sedan 16 år tillbaka, hittar ni honom som sportchef på Sollentuna GK. Niclas träningsfilosofi är enkel, “lätt är rätt”.

 

 

Robin Stålebring

Robin började spela golf som 12-åring och hittade instruktionsbanan redan på gymnasiet och startade sitt företag. Sen dess har Robin varit en mycket aktiv instruktör som ofta arbetar med tekniska hjälpmedel för att utveckla sina elever. Ni hittar Robin på Öjestrand Golf Club och oftast i svingstudion!

 

 

Sofia Edman

Sofia tog klivet till tränaryrket efter flera år som professionell spelare i Sverige. Sofia jobbar idag för Balance Golf och har tidigare varit instruktör på Gräppås GK. Hon har även haft uppdrag både för Svenska golfförbundet och Göteborgs golfförbund. Ledorden för Sofias träning är passion, engagemang och enkelhet.

 

 

Superstart 2022

Marlene Hedblom

Tidigare segrare på damernas Europatour, nu tränare på Fågelbro G&CC och med många års erfarenhet av golfskolor. Marlenes engagemang, erfarenhet och energi kommer att göra dig till en bättre golfare.

 

 

 

Kasper Hedblom

Född med en golfklubba i handen och är till vardags pro på Gävle GK där han tränar såväl nybörjare som elitsatsande spelare. Lägger stor tonvikt vid att det han lär ut känns begripligt för mottagaren.

Superstart 2020

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.