Superstart vår 2021 - INSTÄLLD

Det känns väldigt tråkigt att behöva meddela detta, men Svensk Golf & Golf Plaisir har tyvärr kommit fram till att årets Superstartresa inte kommer att vara genomförbar givet rådande läge. Vårens resa ställs alltså in och skjuts på framtiden. Vi hoppas kunna återkomma inom snar framtid med nya datum för en Superstartresa i höst eller nästa vinter.Du som redan köpt din Superstart resa kommer att kontaktas av Golf Plaisir

29 apr – 6 maj 2021 – INSTÄLLD

Svensk Golf Superstart är en unik träningsupplevelse där du får chansen att träffa tränarna från Golfskolan under en och samma vecka. Här varvas nyttiga lektioner med att möjligheten att testa dina färdigheter i skarpt läge ute på någon av Villaitanas två härliga golfbanor. Om kvällarna samlas vi sedan runt middagsbordet för lite skönt eftersnack och inte sällan lite sköna stories serverade av våra tränare, Svensk Golfs redaktion eller någon av Golf Plaisirs golfvärdar. Konceptet är inne på sitt nionde år och de eftertraktade platserna på resan tar vanligtvis slut snabbt,.

Villaitana

36 hål Nicklausdesign

Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel har du två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet och bara minuter till nattlivet i Benidorm.

Villaitana är i vårt tycke en av Europas mest moderna och bästa golfresorter. Direktflyg till Alicante och därifrån en kort transfer norrut längs kusten. Strax innan ankomst skymtar skylinen i Benidorm, inte helt olikt Dubai. Här i det behagliga golfklimatet på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana med allt vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell. Hela anläggningen har den charmiga atmosfären av en medelhavsby med smala gator, torg, restauranger och barer. Utanför dörren finns dessutom en av kustens absolut bästa golfbanor, ritad av självaste Jack Nicklaus. Några kilometer bort ligger Benidorm med en ljuvlig strandpromenad där Medelhavets vågor rullar in. Restaurangerna är otaliga, shoppingen riklig och ett pulserande nattliv.

 

Fakta

GolfvärdJa
Avstånd till flygplatsAlicante 50 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
5 halvdagars träning med tränare från Golfskolan
service av Golf Plaisirs golfvärd

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2695:-
Avbeställningsskydd: 700:-
Golfbagsförsäkring: 195:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon13.2℃

Villaitana Golf

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus har verkligen lyckats med sin design. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, Campo Poniente.

Campo Levante passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicapparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. Banan håller över lag en hög kvalitet och är väldesignad. Hål 10 är rankat som det svåraste hålet och är ett riktigt bra par 4-hål. Greenen vaktas av en damm som gör inspelet till en prövning även för den som är känner sig säker på sina järnslag. Banan är relativt lätt att gå men har fint ondulerade fairways, strategiska bunkrar och en fantastisk utsikt mot Benidorms skyline och Medelhavet.

Campo Poniente är en kort bana med par 62. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet ofta lurigt. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee, i alla fall om det är medvind! Det finns en del slag att vinna om man chansar lite men det kan också kosta en hel del. Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Det finns flera väldigt vackra och utmanade par 3-hål med en längd på ungefär 120 meter. Poniente utgår från drivingrangen och går i lite mer kuperad terräng ovanför hotellet och det ingår golfbil vid spel på Poniente.

Klubbhuset ligger centralt en kort promenad från hotellet. Här finns en generös uteservering där man kan njuta efter rundan med en fantastisk utsikt över banan och Benidorm. Drivingrange, chipping- och puttinggreen ligger i anslutning till klubbhuset.

Banorna på Villaitana kompletterar varandra bra och anläggningen som helhet gör att det är svårt att inte trivas på Villaitana.

 

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Levante, Par 72 6576 6222 5777 5201 4687
Campo Poniente, Par 62 3674 3288 2860 2559
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Jack Nicklaus Design

Melia Villaitana Resort

Fräscht och trivsamt – Melia Villaitana är fantastiskt bra. De spanska arkitekterna Andres och Juan Carlos Piñeiro har utgått från flera av traktens traditionella byggnader och skapat en liten pittoresk spansk ort med kyrkan mitt i byn. Mitt emot kyrkan ligger den stora piazzan med flera restauranger och utservering. Anläggningen har två hotell och vi bor i det 4-stjärniga Melia Villaitana som ligger ett stenkast från det 5-stjärniga The Level at Melia Villaitana. Även om alla byggnader är kopior så skapas en mysig atmosfär och man känner direkt att man trivs på Villaitana. Allting ligger koncentrerat vilket skapar både harmoni och en känsla av välorganiserad lyx. Rummen håller god 4-stjärnig standard och är på 28 kvm vilket är varken litet eller stort. Standardmässigt finns det mesta och vi har gratis wifi på rummet och även på delar av hotellområdet.

Det finns två stora poolområden var av en med konstgjord strand och flera områden där man i lugn och ro kan ligga och njuta av solen. Stora pooler betyder ofta att de inte är uppvärmda men Villaitana har en utomhuspool som är behagligt uppvärmd. Spa och gym ligger i en separat byggnad mellan hotellet och golfbanorna. Villaitana har flera restauranger men alla är inte öppna samtidigt och vissa utomhusrestauranger är bara öppna under sommaren. Utbudet av restauranger är dock enormt i Benidorm som på senare år fått en liten ansiktslyftning och ligger bara några minuter bort med taxi. På Villaitana finns alla faciliteter ni behöver för en lyckad vistelse och lite till – välkomna att se med egna ögon!

 

 

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeDirekt på banan, några kilometer från Benidorm.
Rum238.
FaciliteterUtomhuspool, Spa, restauranger och barer.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Tränare

Klara tränare för Superstart 2021 presenteras nedan och fler tillkommer inom kort.

Marlene Heblom

Marlene Hedblom har spelat professionellt i 15 år på Europatouren och LPGA. Efter två vinster och ett antal topp tio-placeringar kände hon sig klar med spelandet och tog i stället sikte på en tränarkarriär. Idag jobbar hon som tränare på Fågelbro G&CC utanför Stockholm och har många års erfarenhet av att leda golfskolor, inte minst under tidigare års Superstartveckor. Marlenes engagemang, erfarenhet och energi smittar av sig och kommer att göra dig till en bättre golfare

 

 

 

Max Persson

Max Persson är Sveriges mest följda tränare i sociala medier, och arbetar som pro på Östersund-Frösö GK och Storsjöbygdens GK. Max är utbildad inom biomekanik och kroppens funktion vilket han under varje lektion använder som verktyg för att lära ut svingrörelsen. Något som också färgar hans regelbundna medverkan i Svensk Golfs avdelning Toppform, där Max visar läsarna hur kroppen blir din viktigaste tillgång i golfen.

 

 

 

Sofia Edman

Sofia tog klivet till tränaryrket efter flera år som professionell spelare i Sverige. Sofia jobbar idag för Balance Golf och har tidigare varit instruktör på Gräppås GK. Hon har även haft uppdrag både för Svenska golfförbundet och Göteborgs golfförbund. Ledorden för Sofias träning är passion, engagemang och enkelhet.

 

 

 

 

Robert Löfqvist

Robert är pro på Ängelholms GK. Han har jobbat som instruktör i 20 år och jobbar även som coach till tourspelare. Robert har spelat som professionell golfspelare i 11 år på olika tourer, mestadels på den svenska touren och Challenge touren. Roberts filosofi är att med rätt grunder kan alla lära sig att spela golf. Han försöker arbeta med varje golfare utifrån den egna förutsättningen, vilja och mål. Golf är mycket mer än att svinga en golfklubba. Några andra faktorer som jag tycker har stor betydelse för att spela golf är mental inställning, rörlighet, utrustning men viktigast är att ha kul.

Om Superstart

Få koll på bollträffen!

Tre tips för rakare drivar!

Bli vass med wedgarna!

Så tar du dig till singelhandicap!

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.