Välkommen till
Superstart 2020!

25 feb – 3 mar

Svensk Golf Superstart är en unik träningsupplevelse där du får chansen att träffa tränarna från Golfskolan under en och samma vecka. Här varvas nyttiga lektioner med möjligheten att testa dina färdigheter i skarpt läge ute på någon av Costa Navarinos två härliga golfbanor. Om kvällarna samlas vi sedan runt middagsbordet för lite skönt eftersnack och inte sällan lite sköna stories serverade av våra tränare, Svensk Golfs redaktion eller någon av Golf Plaisirs golfvärdar. Konceptet är inne på sitt åttonde år och de eftertraktade platserna på resan tar vanligtvis slut snabbt, trots att så många som 80 resenärer erbjuds plats.

Costa Navarino

En av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino är nog det bästa och populäraste golfresmålet vi har! Längst ut på Peloponnesos, där det är som vackrast, ligger denna resort med sina två sanslöst fina golfbanor. Detta är Greklands enda riktiga superanläggning!

Den store grekiska skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm  – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1 600 olika kontrakt för att köpa 2 500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann – Costa Navarino är ett flaggskepp värdig en skeppsredare av Vasilios kaliber. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4 500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

GolfvärdJa
Banor i närområdet2
Avstånd flygplatsAthens International Airport, 300 km
Närmaste stadKalamata, 52 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
3 greenfees på Dunes Course
2 greenfees på Bay Course inkl. del i golfbil
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
5 halvdagars träning med tränare från Golfskolan
service av Golf Plaisirs golfvärd

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 4595:-
Avbeställningsskydd: 700:-
Golfbagsförsäkring: 195:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon8℃

Costa Navarino Golf

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes Course och The Bay Course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs en liten flod som slingrar sig fram genom området och närheten till havet är slående. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet är nog ändå hål 2. Panoramautsikten från tee ned mot havet gör detta par 4-hål till något alldeles extra. Det finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Golfbanorna och hotellen har fått mängder med utmärkelser. I golfsamanhang är IAGTO Awards ”Golf Resort of the Year 2017” nog det finast man kan få.

Den andra golfbanan The Bay Course ligger 7 km från hotellet och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. The Bay Course ligger fantastiskt vackert med utsikt över havet på de allra flesta hålen. Spelar man banan på eftermiddagen så får man garanterat uppleva kanske en av de vackraste solnedgångarna som finns. Denna bana är lite kortare och kan upplevas som lite mer teknisk, banan premierar ofta den som planerar sitt spel bra. På The Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3 500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Seaside-/Parkbanor
Banfakta The Dunes Course, Par 72 6018 5702 5294 4852
The Bay Course, Par 71 5614 5232 4825 4408
HCP-gräns 54
Divingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från Taylor Made i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 795:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Information På Bay Course är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris. Vid spel på Dunes Course lånar våra gäster golfvagn kostnadsfritt.

The Westin Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägePå The Dunes Course, vid havet
Rum445. Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.
WifiPå hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
TuristskattFrån och med januari 2018 tar grekiska staten ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 4 euro per rum och övernattning.

Tränare

Maria Bertilsköld

Maria klev in i golfskolan 2019 och ett riktigt härligt tillskott. Maria har under 10 år arbetat som coach i landslagsverksamheten med huvudansvar för damer och flickor, samt haft olika uppdrag i Svenska Golfförbundet. Främsta coachmeriter: EM-guld 1997, 2000 och 2004, EM-silver 2001, 2002, 2003 och 2005. Hon är även en del av ANNIKA Team och är projektledare för ANNIKA Cup sedan 2007.

 

 

Niclas Björnsson

Niclas är så gott som uppvuxen på golfbanan i Sundsvall. Han började spela redan som treåring. Under 10 års tid blev det mycket resa och tävla tack vare spel på challenge tour, asiatiska touren och den sydamerikanska touren. Sedan 16 år tillbaka, hittar ni honom som sportchef på Sollentuna GK. Niclas träningsfilosofi är enkel, “lätt är rätt”.

 

 

Robin Stålebring

Robin började spela golf som 12-åring och hittade instruktionsbanan redan på gymnasiet och startade sitt företag. Sen dess har Robin varit en mycket aktiv instruktör som ofta arbetar med tekniska hjälpmedel för att utveckla sina elever. Ni hittar Robin på Öjestrand Golf Club och oftast i svingstudion!

 

 

Sofia Edman

Sofia tog klivet till tränaryrket efter flera år som professionell spelare i Sverige. Sofia jobbar idag för Balance Golf och har tidigare varit instruktör på Gräppås GK. Hon har även haft uppdrag både för Svenska golfförbundet och Göteborgs golfförbund. Ledorden för Sofias träning är passion, engagemang och enkelhet.

 

Superstart 2018

Fredrik Tillgren

Fredrik har efter många år på Falkenbergs GK nu bytt till Bokskogens GK och han har blivit en viktig tränarprofil i sydvästra Sverige. Fredrik har själv en bakgrund som spelare, och har många centrala utbildningar i både PGA:s och TPI:s regi.

Få koll på bollträffen!

Tre tips för rakare drivar!

Bli vass med wedgarna!

Så tar du dig till singelhandicap!

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.