Superstart 2019

20 – 27 feb & 27 feb – 6 mar

Svensk Golf Superstart är en unik träningsupplevelse där du får chansen att träffa tränarna från Golfskolan under en och samma vecka. Här varvas nyttiga lektioner med att möjligheten att testa dina färdigheter i skarpt läge ute på någon av Villaitanas två härliga golfbanor. Om kvällarna samlas vi sedan runt middagsbordet för lite skönt eftersnack och inte sällan lite sköna stories serverade av våra tränare, Svensk Golfs redaktion eller någon av Golf Plaisirs golfvärdar. Konceptet är inne på sitt sjunde år och de eftertraktade platserna på resan tar vanligtvis slut snabbt, trots att så många som 160 resenärer erbjuds plats.

Villaitana

36 hål Nicklausdesign

Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel har du två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet och bara minuter till nattlivet i Benidorm.

Villaitana är i vårt tycke en av Europas mest moderna och bästa golfresorter. Direktflyg till Alicante och därifrån en kort transfer norrut längs kusten. Strax innan ankomst skymtar skylinen i Benidorm, inte helt olikt Dubai. Här i det behagliga golfklimatet på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana med allt vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell. Hela anläggningen har den charmiga atmosfären av en medelhavsby med smala gator, torg, restauranger och barer. Utanför dörren finns dessutom en av kustens absolut bästa golfbanor, ritad av självaste Jack Nicklaus. Några kilometer bort ligger Benidorm med en ljuvlig strandpromenad där Medelhavets vågor rullar in. Restaurangerna är otaliga, shoppingen riklig och ett pulserande nattliv.

 

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyJa
Avstånd hotell-golf300 m
Avstånd flygplatsAlicante 50 km
ArrangemangTävlingar, middagsarrangemang, utflykter mm.
Tävlingar2 per vecka. Vinn presentkort värt 1 000:-

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

7 nätter i dubbelrum
7 frukostar och 5 middagar
5 heldagsgreenfee
flyg
flygskatt
flygplatstransfer
5 halvdagars träning med tränare från Golfskolan
service av Golf Plaisirs golfvärd

Enkelrumstillägg 2695:-

Väder just nu

weather-icon22.7℃

Villaitana Golf

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus har verkligen lyckats med sin design. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, Campo Poniente.

Campo Levante passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicapparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. Banan håller över lag en hög kvalitet och är väldesignad. Hål 10 är rankat som det svåraste hålet och är ett riktigt bra par 4-hål. Greenen vaktas av en damm som gör inspelet till en prövning även för den som är känner sig säker på sina järnslag. Banan är relativt lätt att gå men har fint ondulerade fairways, strategiska bunkrar och en fantastisk utsikt mot Benidorms skyline och Medelhavet.

Campo Poniente är en kort bana med par 62. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet ofta lurigt. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee, i alla fall om det är medvind! Det finns en del slag att vinna om man chansar lite men det kan också kosta en hel del. Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Det finns flera väldigt vackra och utmanade par 3-hål med en längd på ungefär 120 meter. Poniente utgår från drivingrangen och går i lite mer kuperad terräng ovanför hotellet och det ingår golfbil vid spel på Poniente.

Klubbhuset ligger centralt en kort promenad från hotellet. Här finns en generös uteservering där man kan njuta efter rundan med en fantastisk utsikt över banan och Benidorm. Drivingrange, chipping- och puttinggreen ligger i anslutning till klubbhuset.

Banorna på Villaitana kompletterar varandra bra och anläggningen som helhet gör att det är svårt att inte trivas på Villaitana.

 

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Campo Levante, Par 72 6576 6222 5777 5201 4687
Campo Poniente, Par 62 3674 3288 2860 2559
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja
Bandesign Jack Nicklaus Design

Melia Villaitana Resort

Fräscht och trivsamt – Melia Villaitana är fantastiskt bra. De spanska arkitekterna Andres och Juan Carlos Piñeiro har utgått från flera av traktens traditionella byggnader och skapat en liten pittoresk spansk ort med kyrkan mitt i byn. Mitt emot kyrkan ligger den stora piazzan med flera restauranger och utservering. Anläggningen har två hotell och vi bor i det 4-stjärniga Melia Villaitana som ligger ett stenkast från det 5-stjärniga The Level at Melia Villaitana. Även om alla byggnader är kopior så skapas en mysig atmosfär och man känner direkt att man trivs på Villaitana. Allting ligger koncentrerat vilket skapar både harmoni och en känsla av välorganiserad lyx. Rummen håller god 4-stjärnig standard och är på 28 kvm vilket är varken litet eller stort. Standardmässigt finns det mesta och vi har gratis wifi på rummet och även på delar av hotellområdet.

Det finns två stora poolområden var av en med konstgjord strand och flera områden där man i lugn och ro kan ligga och njuta av solen. Stora pooler betyder ofta att de inte är uppvärmda men Villaitana har en utomhuspool som är behagligt uppvärmd. Spa och gym ligger i en separat byggnad mellan hotellet och golfbanorna. Villaitana har flera restauranger men alla är inte öppna samtidigt och vissa utomhusrestauranger är bara öppna under sommaren. Utbudet av restauranger är dock enormt i Benidorm som på senare år fått en liten ansiktslyftning och ligger bara några minuter bort med taxi. På Villaitana finns alla faciliteter ni behöver för en lyckad vistelse och lite till – välkomna att se med egna ögon!

 

 

 

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeDirekt på banan, några kilometer från Benidorm.
Rum238.
FaciliteterUtomhuspool, Spa, restauranger och barer.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Tränare

Marlene Hedblom

Marlene Hedblom har spelat professionellt i 15 år på Europatouren och LPGA. Efter två vinster och ett antal topp tio-placeringar kände hon sig klar med spelandet och tog i stället sikte på en tränarkarriär. Idag jobbar hon som tränare på Fågelbro G&CC utanför Stockholm och har många års erfarenhet av att leda golfskolor, inte minst under tidigare års Superstartveckor. Marlenes engagemang, erfarenhet och energi smittar av sig och kommer att göra dig till en bättre golfare.

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Lundqvist

Henrik ”Hempa” Lundqvist är från Gävle och började spela golf som tolvåring. Han har själv spelat på flera olika nivåer och nådde som bäst upp till Challenge Tour. Därefter har han fokuserat på sin tränarkarriär, där han bland annat har varit landslagstränare för Belgien i 15 år. Henrik har gjort sig känd tack vare sin enorma kunskap och sitt engagemang.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicolas Kvarnström

Tränare i Golfskolan och Senior Professional på World of Golf i Göteborg. Efter 15 år som golftränare har Nicolas fått en god förståelse för vad golfare brottas med och vad som behövs för att de ska få ett mer effektivt spel och roligare på banan. Nicolas utgår främst från två saker i sin undervisning. För det första; gör det enkelt. Många golfare krånglar för mycket. För det andra; små ingrepp – stora effekter. Att ändra för mycket kan göra allt värre. Nicolas utgår alltid från varje enskild elevs grundfysiologi och förståelse.

 

 

 

 

 

 

Sofia Edman

Sofia Edman arbetar på Gräppås Golfklubb, där hon har arbetat sedan starten av sin tränarkarriär. I kombination med arbetet på Gräppås Golfklubb har hon även uppdrag inom både Svenska Golfförbundet och Göteborgs Golfförbund.

Sofias ledord i rollen som tränare är passion, engagemang och enkelhet. Målsättningen är att du som elev ska uppleva glädje för spelet och genom engagemang skapa motivation till att vilja utvecklas. Det är viktigt att det Sofia förmedlar upplevs som enkelt att ta till sig. Med utbildning blandat med erfarenheter har Sofia en bred kompetens att hjälpa dig som golfare att utvecklas, nå dina mål och ha kul på banan.

 

 

 

 

Fredrik Tillgren

Fredrik har efter många år på Falkenbergs GK nu bytt till Bokskogens GK och han har blivit en viktig tränarprofil i sydvästra Sverige. Fredrik har själv en bakgrund som spelare, och har många centrala utbildningar i både PGA:s och TPI:s regi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joakim Grönhagen

Tidigare proffs med erfarenhet från European Tour, både som spelare och tränare. Joakim är sedan tolv år tillbaka tränare på Svartinge Golf Club och hans signum är ett genuint engagemang för sina elever och en anpassad utbildningsplan för varje spelare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna Berglund

Med sina 18 år som PGA tränare har Anna byggt upp en stor verktygslåda inom både golfteknik såväl som samarbetet mellan kroppen och hjärnans häftiga samarbete. En av Annas främsta styrkor som tränare är hennes intresse för människor. Hon har utöver sin golftränarbakgrund även utbildningar inom kommunikologi och yoga. Anna har ett stort engagemang i sina elever och hennes energi smittar lätt av sig.

 

 

 

 

 

 

 

Kasper Hedblom

Kasper är född med en golfklubba i handen. Till vardags är Kasper golfpro på Gävle Golfklubb där han tränar såväl nybörjare som elitsatsande spelare. Kasper har en tydlig bild över hur han lär ut golf och det är viktigt att det känns begripligt för mottagaren. Som ny i Superstartgänget kommer Kasper bidra med mycket energi och hans naturliga glädjen till golfen.

 

 

 

 

 

 

 

 Veckoprogram

 

Vi har 5 olika stationer/tränare som varje deltagare kommer att besöka under veckan. Det är en station/tränare per dag och även 18 hål per dag de dagar som vi har träning. Vi kommer under veckan att blanda så att man får både förmiddag och eftermiddagsträning. Det är viktigt att man meddelar om man reser i ett sällskap som ska spela golf tillsammans, så att man har träning samtidigt på förmiddag eller eftermiddag för att kunna spela golf tillsammans innan eller efter träningen. Träningsgrupperna kommer i förstahand att delas in efter hcp för att gruppen ska bli så homogen som möjligt. Ni kan givetvis ha önskemål om att vara i samma grupp även om hcp skiljer sig markant. Vi kommer att göra vårt bästa för att alla ska kunna träna i sen grupp som passar dem bäst. Det är dock ett stort pussel att få alla bitar på plats så vi vågar inte garantera att vi kan uppfylla allas önskemål när det gäller tider och gruppindelning.

 

Tre nycklar för att gå under 100 slag

Se var du träffar och slå längre

Så blir du av med slicen!

Träna sittandes på en stol - bli av med slicen!

Bli en bättre golfare med hjälp av en bunkerkratta

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.