Mental träning

Mentalt stark till säsongen 2023

11 – 18 mars, 2023

Varmt välkommen till denna träningsresa med fokus på den mentala träningens grunder och och hur du kan träna för att både stärka kroppen, sinnet och samtidigt förbättra din sving.

Jenny Hagman har i många år riktat in sig på den mentala träningen för golfare, idrottare och ledare. På denna resa får du lära dig de viktiga grunderna i den mentala träningen. Du får lära dig hur dessa grunder stöttar både din teknik och ditt spel och du lär dig vad just du behöver för att ta dig från ditt nuläge till ditt önskade läge.

Den här unika resan är fylld med verktyg, övningar och metoder som noggrant valts ut – utifrån en vetenskaplig grund – för att ge dig högsta effekt för ditt välmående och din prestation både på och av golfbanan och inför säsongen 2023. Den mentala träningens grunder utgår från SMAK-faktorerna som enligt studier och forskning sedan 60-talet är de framgångsfaktorer du behöver träna upp för att kunna prestera på topp och må bra på vägen.

 

Om Jenny
Jenny Hagman är ett tidigare golfproffs, PT, utbildad civilekonom och har jobbat som coach och tränare i över 20 år. Hon har synts i Svensk Golf som en del av Golfskolan och i den del som heter Toppform och har skrivit artiklar för tidningen Chef, Expressen, Aftonbladet med flera och då med fokus på mental träning.

Hon har arbetat som vd och marknadschef inom näringslivet och är idag föreläsare och jobbar som mental tränare, coach och yogalärare inom idrott-och ledarskap. Jenny fokuserar på helheten i all sin träning och är övertygad om att välmående är en förutsättning för full potential och prestation. Jenny driver också podden Idrott-och ledarskapspodden sedan 2016 och nu finns 101 avsnitt tillgängliga där poddar finns.

2018 kom hennes bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” ut och har hittills sålt över 4000 ex. Du kan läsa mer om Jenny på www.jennyhagman.com.

Fairplay Resort

Härlig golf med underbara vyer!

Bara en halvtimme från kusten, mellan Gibraltar och Cadiz, ligger Fairplay Resort. Det kritvita hotellet sticker ut i landskapet och kontrasten till den gröna och lummiga golfbanan är iögonfallande.

Golfbanan ligger utlagd i de vackra omgivningarna i anslutning till Los Alcornocales nationalpark. När anläggningen öppnade 2001 hette den Benalup men har sedan bytt namn efter att hotell och golfbana har renoverats. Här på det spanska fastlandets sydspets är klimatet milt året runt. Det är en plats där det infinner sig ett lugn och man är på behörigt avstånd från det mer hektiska Costa del Sol. Det 5-stjärniga hotellet har trevliga gemensamma utrymmen och erbjuder både ett gym och spa. För den som vill uppleva något genuint spanskt så rekommenderar vi en utflykt till Cadiz som är klassad som Europas äldsta stad med anor från 1100 f.kr. För den som bara vill ta det lugnt efter dagens golfrunda rekommenderar vi terrassen på klubbhusrestaurangen.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd golfbanaBoende på golfbanan
Avstånd flygplatsMalaga 170 km, Sevilla 148 km, Jerez 65 km
Avstånd strandenPlaya El Palmar, 35 km
Närmaste större stadCadiz, 60 km

Vad ingår i resan?

Flyg Stockholm - Malaga t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer
7 nätter i dubbelrum på FairPlay Golf & Spa Resort
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 x 18-hålsgreenfee på Fairplay
Uppbokad träning inkl. bollar
Trolley

Jenny Hagmans böcker ingår i resans pris
Teori blandas med praktik under hela veckan och du kommer att få med dig Jennys bok ”Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare” (304 sidor) där du hittar mängder av övningar som du kan fortsätta öva med efter resan. Du får även Jenny’s Workbook för Golfare med alla mentala träningsövningar (75 sidor).

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon23.6℃

Fairplay Golf Club

Fairplay Golf Club är skapad genom ett samarbete mellan flera professionella golfspelare, och golfbanan har ritats av arkitekten Baron Paul Rolin, en före detta partner till Robert Trent Jones. När golfbanan öppnade 2001 hette den Benalup GC men har sedan dess  bytt namn och även genomgått en större renovering. Tees och greener byggdes om enligt dagens teknik och höga standard. Man flyttade även en hel del träd och bunkrar.  Målsättningen har hela tiden varit en riktigt bra resortbana som man verkligen njuter av att spela snarare än en alltför svår mästerskapsbana. Resultatet är en mycket underhållande par 73-bana med fem stycken par 5-hål där spelaren bitvis bjuds på en naturupplevelse och storslagna vyer. Trots att golfbanan, och för den delen hotellet, ligger på en platå är banan relativt flack och lätt att gå. Naturen är lummig och korkekarna många.

Signaturhålet är hål 13, ett av banans par 5-hål, med ett strategiskt vattenhinder framför greenen. Men på de flesta spelares näthinna fastnar ofta hål 10, ett par 3-hål som endast mäter 130 meter från gul tee, högt belägen med en makalös utsikt över La Janda-dalen och naturreservatet Los Alcornocales. Efter dagens golfrunda slår man sig gärna ner på restaurangen Hoyo 19’s uteservering som har en fantastisk utsikt över golfbanan. För den som vill kombinera golfen med tennisspel så finns inte mindre än tre tennisbanor på anläggningen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, 6072 56164671
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Golfbanor i området Fler än 10 banor inom 65 km
Bandesign Baron Raul Rolin

Fairplay Golf & Spa Resort

Både hotell och golfbana genomgick en större renovering för ett antal år sedan. När man kommer in genom hotellets entré, möts man av en stor luftig reception. Den känns varm och inbjudande med sina panoramafönster ut över La Janda-dalen som har något så udda som enorma risfält. På våningen under receptionen ligger en stor spaavdelning som delar dessa vyer. Standardrummen ”Double Superior” är på 36 m², alla med en kombination av modern design och färgstark atmosfär, bäst beskriven som ”diskret lyx”. Rummen är exempelvis utrustade med king size-sängar, internationella tv-kanaler, trådlöst internet och badrum med separat bad och dusch.

Hotellet har fem restauranger varav tre är öppna under vår golfsäsong. På restaurangen Mar de Campo serveras à la carte-rätter i en skön atmosfär, där man blandar internationella rätter med det lokala köket specialiteter. I den trevliga bufférestaurangen Los Acebuches bjuds gästerna på en härlig utsikt över golfbanan. Det är även här frukosten serveras. Golfrestaurangen kallas som på så många andra golfbanor för det 19:e hålet, eller som det heter på spanska – Hoyo 19. En mysig och perfekt placerad restaurang med en härlig terrass ut mot greenerna på både hål 9 och 18. Här avslutar man gärna dagens runda med en god måltid ackompanjerad av en svalkande dryck från den omfattande dryckesmenyn.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeMed utsikt över Fairplay Golf.
Rum134 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar.
FaciliteterRestauranger, bar, pool, gym, tennis, parkering, frisör.
WifiTrådlös anslutning till internet utan extra kostnad.
[sg_popup id="120" event="click"]Läs mer om Semi All Inclusive här[/sg_popup]

Program

Preliminärt veckoprogram, grupp 1

Dag, tidAktivitet
Söndag
10.00Information och en första föreläsning som går igenom upplägget med fokus på att förklara vad mental träning är och hur det hänger ihop med teknikträning och fysträning/yoga.
13.00Spel 18 hål – Jenny går med 3 hål/boll på banan för att få ett utgångsläge kring varje persons behov.
18.00Yogapass
Måndag
09.30-11.00Teknikpass
12.30Spel 18 hål med mentala träningsövningar från Jenny.
18.30Föreläsning. Mental träning med övningar.
Tisdag
07.30Yogapass
10.00Spel 18 hål
18.00Föreläsning med fortsatt träning av grunderna i den mentala träningen med övningar.
Onsdag
10.00Frivilligt Yogapass
Torsdag
09.30Teknikpass
12.30Spel 18 hål med mentala träningsövningar från Jenny.
18.30Workshop. Föreläsning om Fysträning med övningar och hur träning stärker hjärnan.
Fredag
09.30Föreläsning mental träning och fortsatt träning.
13.00Spel 18 hål med övningar från Jenny. Jenny coachar ca 3 hål/boll.
18.00Yogapass

 

Preliminärt veckoprogram, grupp 2

Dag, tidAktivitet
Söndag
10.00Information och en första föreläsning som går igenom upplägget med fokus på att förklara vad mental träning är och hur det hänger ihop med teknikträning och fysträning/yoga.
13.00Spel 18 hål – Jenny går med 3 hål/boll på banan för att få ett utgångsläge kring varje persons behov.
18.00Yogapass
Måndag
08.30Spel 18 hål med mentala träningsövningar från Jenny.
14.30Teknikpass
18.30Föreläsning. Mental träning med övningar.
Tisdag
07.30Yogapass
10.00Spel 18 hål
18.00Föreläsning med fortsatt träning av grunderna i den mentala träningen med övningar.
Onsdag
10.00Frivilligt Yogapass
Torsdag
08.30Spel 18 hål med mentala träningsövningar från Jenny.
14.30Teknikpass
18.30Workshop. Föreläsning om Fysträning med övningar och hur träning stärker hjärnan.
Fredag
09.30Föreläsning mental träning och fortsatt träning.
13.00Spel 18 hål med övningar från Jenny. Jenny coachar ca 3 hål/boll.
18.00Yogapass

Fairplay Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.