Golfkryssning i Medelhavet

Underbar kryssning med golf i tre länder

Kombinationen kryssning och golf är det bästa av två världar. Tillsammans med Costa Cruises kan Golf Plaisir erbjuda denna unika golfresa ombord på kryssningsfartyget Costa Smeralda.

Ombord på fartyget väntar en ny och bekymmersfri värld med dagliga upplevelser. Varje morgon vaknar man upp i en ny hamn och har möjlighet att delta i intressanta utflykter eller spela golf på välrenommerade banor. Under resan kommer man att besöka fyra golfbanor i tre olika länder.

Allt på fartyget är bekvämt och det ingår frukost, lunch och middag ombord. Restaurangutbudet består av några av de mest kända gastronomiska köken i världen, med särskild tonvikt på det italienska köket, men det finns även möjligheter att njuta av exempelvis franska crepes eller japansk sushi. Dryckespaketet ”MyDrinks Plus” är också inkluderat, så det finns ingenting att oroa sig för. Enda problemet kan vara att hålla igen för att undvika extra kilon efter resan.

Under resan kommer man att besöka sex olika hamnar och spela golf vid fyra tillfällen.

Golfen

I hytten på denna internationella kryssning väntar ett välkomstpaket speciellt för golfare. Paketet innehåller greenfee-vouchers för kommande golfspel, samt prioritet vid ombordstigning och landgång för att utnyttja golfdagen till fullo. Transport till och från golfbanan är ordnat och man behöver inte oroa sig för sina golfklubbor eftersom de kommer att vara väl omhändertagna under hela resan.

Efter avresa från Barcelona, väntar en runda golf på den högt rankade golfbanan, Son Gual, på Mallorca som också är vårt första stopp. Vi har sedan en härlig dag till havs och anlände till Palermo. När vi kommer till Rom är det dags för vår andra golfrunda på Golf Nazionale. Från Rom kryssar vi oss upp till Savona och spelar på St. Anna Golf. Den fjärde och sista golfrundan är på Golf Sainte Baume utanför Marseille. Fyra olika golfrundor i tre olika länder och härliga dagar på lyxkryssaren Costa Smeralda , gör detta till en oförglömlig golfupplevelse. Golfbanorna har valts med omsorg för att vara av hög klass och nära hamnen, för att man ska kunna njuta av golfen i lugn och ro.

Fakta

Golfvärd Nej
Golf Academy Nej
Arrangemang Golf, utflykter mm.
Avstånd till flygplats 21 km till Port of Barcelona

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

7 nätter del i dubbelhytt
all-inclusive på à la carte- och bufférestaurangen ombord
dryckespaket My Drinks Plus
4 greenfees
golfbanetransfer inkl enklare lunchpåse
flyg
flygskatt
golfbag på flyget

Enkelhyttstillägg Pris på förfrågan
Transport flygplats-hamn Egen taxi ca 15 minuter

Väder just nu

weather-icon27.6℃

Son Gual Golf, Mallorca

Mallorca har ett 20-tal golfbanor och Son Gual Golf rankas definitivt som en av de absolut bästa. Den är bland annat med på listan över de 100 bästa Europeiska golfbanorna utanför Storbritannien och Irland.

Den tyska golfarkitekten Thomas Himmel har skapat en imponerande golfbana på Son Gual, en bana som inte bara är vackert belägen i en mjukt böljande natur utan också håller en hög standard. Himmel har haft en ansenlig budget att arbeta med vilket har resulterat i en bana där hålen är snyggt utlagda och fairways kantas av en variation av både trädarter och flora. Bunkrarna, med sin kritvita sand, utgör en vacker kontrast till de smaragdgröna greenområdena.

Hål 18 på Son Gual är en imponerande par 5 som kan konkurrera om att vara en av de bättre i Europa och är Spaniens mest dramatiska avslutningshål. Banan är byggd som en mästerskapsbana och mäter hela 6621 meter från de bakre svarta back-tees, men det finns sex olika tees att välja mellan vilket gör att banan blir mer mänsklig när man spelar från någon av de kortare utslagsplatserna.

Klubbhuset på Son Gual håller samma höga standard som golfbanan och är en perfekt plats att koppla av och njuta av vyer över stora delar av banan från terrassen. Son Gual är en bana som verkligen har allt, från utmanande hål och vackra omgivningar till högsta standard på klubbhus och faciliteter.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. De dagar vi spelar golf lägger vi till 08:30 och avgår 17:30-19:00 beroende på vilken hamn som vi besöker. Det betyder att de som går ut i första boll kan har begränsad tid för uppvärmning och de som går ut sista boll kan ha mindre tid att sitta ner i klubbhuset efter avslutad rond.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6621 6257 59835745 5475 4961
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs
Hcp-gräns 54
Bandesign Thomas Himmel (2007)

Golf Club Nazionale, Rom

Golf Club Nazionale, även känd som Le Querce, är en golfupplevelse utöver det vanliga. Banan är Italiens kronjuvel och vårdas ömt av Italienska Golfförbundet som också har sitt utbildningscenter på anläggningen.

Golf Club Nazionale är en modern bana som utmanar proffsen men samtidigt underhåller spelare på alla nivåer. En pärla i en underbart lantlig miljö inte långt ifrån Roms centrum. Den välkände arkitekten Tom Fazio, fick i uppdrag av det Italienska Golfförbundet att rita Italiens nationalbana. Vi känner inte till Mr. Fazios budget, men vi vet att han blev överväldigad när han såg platsen för den blivande banan. Raviner, mjuka sluttningar och porlande bäckar förenas i naturens symfoni, varsamt dirigerad av banarkitekten. Från backtee är hålen långa och svåra och kräver sin spelare, från klubbtee är banan klurig men inte alltför svår, bitvis är greenerna stora och bunkrarna djupa. Restaurangen i klubbhuset bjuder på vällagade specialiteter från det italienska köket.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. De dagar vi spelar golf lägger vi till 08:30 och avgår 17:30-19:00 beroende på vilken hamn som vi besöker. Det betyder att de som går ut i första boll kan har begränsad tid för uppvärmning och de som går ut sista boll kan ha mindre tid att sitta ner i klubbhuset efter avslutad rond.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6362 6052 5662 5305
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs
Hcp-gräns 54
Bandesign Tom Fazio (1990)

Golf Club Genova St. Anna, Savona

Golf Club Genova St. Anna ligger i hjärtat av Riviera di Ponente. Banan är öppen året runt och är designad av den världsberömda golfbanearkitekten Robert von Hagge (1927-2010). Hagge har tillsammans med sitt team byggt och renoverat över 250 banor världen över. Bland de mest kända banorna finns Le Golf National i Paris och Blue Monster at Doral i Miami.

Golfbanan är uppdelad i två niohålsslingor, Sea Route och Monti Route. Den förstnämnda är placerad på den lite flackare delen av området, medan Monti Route jobbar sig in mot foten av berget och är lite mer ondulerad.

Redan på ettans tee på Sea Route inser man att detta kommer bli en fantastisk upplevelse, då man därifrån ser stora delar av banans layout och framförallt har en generös och inbjudande fairway framför sig. Första hål är ett par 5-hål som vaktas av dammar på båda sidor av fairway för den långtslående. Hålet ramas vackert in av kullar och sluttningar som vätter in mot både fairway och green. Hål två är ett vackert par 3-hål över vatten och det är här man förstår att känslan från ettans tee kommer besannas.

Utöver en mycket trevlig och utmanande golfbana har klubben satsat stort på träningsområden. Detta har burit frukt på så sätt att man varit en fostrande klubb åt den italienska golfstjärnan Matteo Mannassero.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. De dagar vi spelar golf lägger vi till 08:30 och avgår 17:30-19:00 beroende på vilken hamn som vi besöker. Det betyder att de som går ut i första boll kan har begränsad tid för uppvärmning och de som går ut sista boll kan ha mindre tid att sitta ner i klubbhuset efter avslutad rond. Det kan vara skönt att hyra en golfbil på Sant Anna då delar av bana har kuperade avsnitt.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5716 4797
Drivingrange Ja. Utslag från matta och gräs.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert von Hagge

Golf Sainte Baume, Marseille

Golf Sainte Baume är en av de första golfbanorna i Resonance Golf Collection-nätverket. Byggnationen av banan startade i slutet av 1986 under ledning av arkitekten Robert Berthet och öppnade de första nio hålen och drivingrangen våren 1988. Resten av banan blev helt driftklar i november 1988. Sedan dess har det gjorts många förbättringar på golfbanan för att förhöja spelupplevelsen för golfare. Klubben har jobbat med att förbättra hela banan och man har byggt om dränerings- och bevattnigssystemet, samt planterat mängder av träd och förfinat dammar med fontäner. En ny kompaktare bana stod färdig 2021.

På tee har man en vidsträckt utsikt över fairways och de upphöjda greenerna. De omgivande vattenhindren lägger till en extra svårighetsgrad och gör varje hål unikt. Banan är omgiven av vacker natur och den utmanande banlayouten har noga placerade fairways, träd och vattenhinder som skapar en spännande utmaning för alla nivåer av golfare. Greener och fairways är välskötta och ger en känsla av professionalism och kvalité, vilket gör upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Naturen runt banan är en höjdpunkt i sig själv. Det kan vara värt att ta en paus för att njuta av den stillsamma atmosfären och de vackra bergen som ramar in området.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man spela en bra alternativ golfbana i nära anslutning till hamnen. De dagar vi spelar golf lägger vi till 08:30 och avgår 17:30-19:00 beroende på vilken hamn som vi besöker. Det betyder att de som går ut i första boll kan har begränsad tid för uppvärmning och de som går ut sista boll kan ha mindre tid att sitta ner i klubbhuset efter avslutad rond.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/skogsbana
Banfakta Par 72, 5982 5679 5083 4868
Drivingrange Ja. Utslag från matta.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert Berthet

Costa Smeralda

Costa Smeralda är ett imponerande fartyg med en kapacitet att rymma upp till 5282 passagerare. Detta gör det till ett av de största fartygen på havet och det är mer än dubbelt så stort som många andra fartyg som trafikerar sträckan Stockholm – Åland. Det är en flytande hotellanläggning med mängder av aktiviteter ombord för att tillfredsställa sina gäster. Spaanläggningen på 4500 kvm erbjuder en oas för avkoppling och avslappning, medan de 4 poolområdena och 9 jacuzzis utomhus erbjuder möjligheter för rekreation och nöje. Fartyget har också ett brett utbud av barer och restauranger där man kan njuta av en måltid eller en drink.

Costa Smeralda erbjuder också en rad underhållningsmöjligheter, inklusive livemusik, diskotek och casino. Detta gör det till en självklar destination för de som söker en oförglömlig semester med många möjligheter till roligt och underhållning. Sammantaget är Costa Smeralda ett väldesignat och modernt fartyg som har något för alla. Dess storlek, rika utbud av faciliteter och möjligheter till underhållning gör det till en av de mest eftertraktade destinationerna på havet.

All Inclusive och My Drinks Plus

Ombord finns det en uppsjö av olika restauranger, allt från pizza till restauranger som serverar avsmakningsmenyer designade av Guide Michelin-kockar. Det som ingår i all inclusive-paketet är en fast sittning på en av de fyra à la carte-restaurangerna. I den utvalda restaurangen har man ett bord reserverat samma tid varje kväll. Det serveras en fyrarätters middag där man kan välja mellan en mängd olika förrätter, pastarätter, huvudrätter och efterrätter. Vin serveras per glas och ingår om man beställer från My Drinks Plus-sortimentet. Det går även bra att nyttja all inclusive-paketet i buffétrestaurangen och där behöver man inte göra någon tidsbokning utan kan komma när man vill. Det serveras lunch på samtliga fyra stora à la carte-restauranger såväl som i buffétrestaurangen. Luncherna ingår på dessa restauranger i all inclusive-konceptet.

När det gäller övriga restauranger så ingår inte dessa i all inclusive-konceptet, önskar man äta i någon av dessa restauranger får man betala ett tillägg. Tillägget varierar och My Drinks Plus ingår generellt men det finns restauranger där det inte ingår.

I hytten så finns det ingen minibar men med My Drinks Plus så kan man utan extra kostnad beställa upp dryck till rummet via telefonen.

Balkonghytt

Totalt finns det 1522 hytter med balkong och det är en av de populäraste hyttkategorierna. Det är något speciellt med att kunna gå ut på din egna balkong och känna havsbrisen. Efter en dag på golfbanan är det härligt att sitta på balkongen med ett glas vin i handen. Vi har inkluderat My Drinks Plus vilket gör att man även har bar-drycker i minibaren i alla våra hyttkategorier. Balcony Cabins är på totalt 19 kvm, med en 4 kvm stor balkong. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar, en mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Allt sammantaget är Balcony Cabins en välutrustad och bekväm hyttkategori

Utsideshytt

Denna hyttkategori liknar balkonghytterna med den stora skillnaden att man har ett fönster mot havet istället för balkong. Det gör att själva hytten är något större och mäter 23 kvm. På Costa Smeralda finns 168 utsideshytter med havsutsikt. Fönstret gör att man aldrig missar kontakten med havet och kan njuta av inseglingen mot nästa hamn. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. En mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Bor man utsideshytterna har man kontakten med havet men får även några extra kvadratmeter till sitt förfogande.

Insideshytt

Detta är den minsta hyttkategorin och mäter 15 kvm. Det är förvånansvärt välplanerat och känns relativt rymligt. Nackdelen med insideshytt är avsaknaden av fönster. På en golfkryssning så kommer man att tillbringa väldigt lite tid i själva hytten så det kanske inte gör så mycket. Det finns 788 insideshytter på Costa Smeralda. De är modernt inredda med en kingsize dubbelsäng som kan omvandlas till två enkelsängar. En mindre soffa, ett sminkbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, TV, hårtork. Det ingår även daglig städning. Tänker man bara sova i hytten så kan man lika gärna välja en insideshytt och lägga pengarna på något annat, då man har i princip samma faciliteter fast på en lite mindre yta.

Fakta

Byggår 2019
Antal hytter 2612
Antal passagerare 5282 (inkl. personal 6554)
Crew / staff 1678
Antal däck 20
Pooler / Jacuzzi 13
Restauranger / snackbars 11
Barer / lounges 19
Diskotek 1
Casino 1
Hissar 22
Sport Gym (inomhus / utomhus), joggingspår utomhus, multisportarena, äventyrspark

Veckoprogram

Dag Aktivitet
Dag 1
Ankomst med flyg till Barcelona. Ombordstigning och incheckning på Costa Smeralda. Avgång från Barcelona kl. 18.30
Dag 2
Costa Smeralda ankommer till Palma de Mallorca kl. 08.30. Golfspel på någon av Mallorcas golfbanor. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Mallorca kl. 17.30.
Dag 3
Hela dagen spenderas till havs. Passa på att njuta av Costa Smeraldas alla faciliteter, underhållning och all-inclusive.
Dag 4
Ankomst till Palermo på Sicilien kl. 08.00. Spännande utflyktspaket finns att köpa ombord på Costa Smeralda. Avgång från Palermo kl. 16.30.
Dag 5
Ankomst till hamnstaden Civitavecchia utanför Rom kl. 08.30. Golfspel på någon av toppbanorna i området. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Civitavecchia kl. 19.00.
Dag 6
Costa Smeralda ankommer till Savona kl. 08.30. Golfspel på någon av toppbanorna i området. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Savona kl. 18.00.
Dag 7
Costa Smeralda ankommer till Marseille kl. 08.30. Golfspel på någon av de fina golfbanorna runt Marseille. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Marseille kl. 18.00.
Dag 8
Costa Smeralda lägger till i Barcelona kl. 09.00. Utcheckning från fartyget och hemresa från Barcelona flygplats.

En rundtur på Costa Smeralda

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.