Andalusien

- den bästa golfen i Spanien


 
Andalusien är den mest befolkade och även en av de största regionerna i Spanien. Den sträcker sig från Almeria öster till den portugisiska gränsen i väster eller utifrån ett Golf Plaisir perspektiv från Almerimar GC till El Rompido GC. Det finns närmare 120 golfklubbar här varav många är kommersiella turistbanor, men här ligger även några av Spaniens absolut bästa banor som Valderrama och Finca Cortesin där man i september ska spela Solheim Cup. Vi har under september kampanj på alla våra resmål i Andalusien.

COSTA ALMERÍA, ALMERÍA

Almerimar

I det sydöstra hörnet av Spanien lyser solen allra mest och regndagar är ytterst sällsynta. Här odlas de spanska tomaterna och mycket av den frukt och de grönsaker vi ser i Sverige. Mitt bland de soldränkta växthusen, som en grön oas vid havet, ligger vårt Almerimar.

Spara 500 kr per person på din golfresa till Almerimar. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Almerimar

 

COSTA DE LA LUZ, HUELVA

Nuevo Portil

Den vackra orörda naturen och det lugnare tempot som råder på Costa de la Luz verkar passa oss rätt bra. 4-stjärniga Nuevo Portil är ett litet och mysigt golfhotell med endast 69 rum och en personlig atmosfär. Fritt spel på den egna golfbanan som ligger rakt utanför ditt fönster.

Spara 500 kr per person på din golfresa till Nuevo Portil. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Nuevo Portil

 

COSTA DE LA LUZ, CÁDIZ

Novo Sancti Petri

I hjärtat av Andalusien ligger Novo Sancti Petri, vårt paradis för våra golftörstande gäster. När Costa del Sol slutar vid Gibraltars klippa fortsätter kustlinjen längs Atlanten och det gör även utbudet av läckra golfbanor. I Novo Sancti Petri bor vi direkt på den långa sandstranden med 36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan.

Spara 500 kr per person på din golfresa till Novo Sancti Petri. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Novo Sancti Petri

 

COSTA DE LA LUZ, CÁDIZ

Fairplay Resort

Bara en halvtimme från kusten, mellan Gibraltar och Cadiz, ligger Fairplay Resort. Det kritvita hotellet sticker ut i landskapet och kontrasten till den gröna och lummiga golfbanan är iögonfallande.

Spara 500 kr per person på din golfresa till Fairplay Resort. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Fairplay Resort

 

COSTA DEL SOL, MÁLAGA

Villa Padierna, Atalaya Park

Villa Padierna Golf med boende på Atalaya Park är en av vårens nyheter. Atalaya Park är ett välkänt golfhotell som ligger direkt vid kusten men har en uppsjö av olika golfbanor på bara några minuters avstånd. Det finns till och med två banor som heter Atalaya Old och New men vi har valt att kombinera boendet med 45-hålsanläggningen Villa Padierna GC som vi tycker är snäppet vassare.

Spara 500 kr per person på din golfresa till Villa Padierna. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Villa Padierna

 

COSTA DE LA LUZ, CÁDIZ

Costa Ballena

Strålande sol, glittrande hav och hela 27 härliga golfhål – visst låter det underbart? Costa Ballena, beläget utmed sandstranden på den spanska atlantkusten strax söder om soliga Sevilla är ett perfekt golfresmål för den som älskar semestergolf av hög klass!

Spara 500 kr per person på din golfresa till Costa Ballena. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till Costa Ballena

 

COSTA DEL SOL, MÁLAGA

La Cala Golf Resort

I hjärtat av Costa del Sol, beläget mellan Fuengirola och Marbella ligger det omåttligt populära La Cala Golf Resort. En fulländad golfresort med hela tre 18-hålsbanor och ett utmärkt golfhotell beläget invid klubbhuset. La Cala Golf Resort är det självklara valet för dig som önskar den optimala golfresan med boende vid golfbanan och hela tre golfbanor till ditt förfogande!

Spara 500 kr per person på din golfresa till La Cala. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till La Cala

 

COSTA DE LA LUZ, HUELVA

El Rompido

Strax sydost om portugisiska gränsen ligger underbara El Rompido. Här på Costa de la Luz, ”Ljusets kust”, är tempot lägre, omgivningarna inte så exploaterade och pärlan El Rompido väntar på dig. El Rompido är överlägset ett av de bästa alternativen för dig som vill ha mycket golf i en skön miljö och dessutom njuta av god mat och dryck.

Spara 500 kr per person på din golfresa till El Rompido. Uppge kampanjkod ADLH23 när du gör din bokning.

 

Läs om våra resor till El Rompido

 

SOLHEIM CUP

Tävla och vinn ett presentkort på 5000:-

Den 22-24 september avgörs damernas motsvarighet till herrarnas Ryder Cup. Bataljen kommer att avgöras på Finca Cortesin i hjärtat av Andalusien på golftäta Costa del Sol. Svara på vem som vinner, Europa eller USA? Vad är resultatet när något av lagen når 14 poäng? Vinnaren Golf Plaisirs Solheim Cup-tävling vinner ett Golf Plaisir-paket med presentkort, golfbagsfodral, bollar och keps. 

Du kan delta i tävlingen fram till 21 september kl. 21:00.

 

Läs mer och delta i tävlingen här

 

Har Andalusien det perfekta golfvädret?

När man verkligen jämför klimatet i Malaga med de största städerna i Norden så blir det tydligt att temperaturen perfekt för golf. Andalusien har en behaglig värme året runt om man bortser från några sommarmånader när temperaturen ligger på 27-30 grader.

StadJanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Málaga
151518192327303027221815
Stockholm
-1-13815202220151051
Köpenhamn
2351016202121171384
Oslo
-2-1481520212014930
Helsingfors
-4-417152021201493-1

Källa: https://www.mittresvader.se/