Thracian Cliffs

Följ med familjen Hedblom till Bulgarien!

25 april – 2 maj, 2020

Med sin gedigna kunskap och härliga stil är familjen Hedblom en av Sveriges absolut mest populära golffamiljer. Nu kan även du åka på en golfresa tillsammans med Madde, Peter och Kasper. Denna trio kommer under en vecka drilla sina elever både på rangen och på golfbanan. Madde och Kasper kommer att husera på träningsområdet och Peter kommer att ha huvudansvaret för träningen ute på golfbanan.
 
Under resan kommer tränarna precis som vanligt, bjuda på sig själva och skapa en familjär atmosfär. Det blir en mängd gemensamma middagar där många historier och skratt utlovas. Vi inför även några nya begrepp som ”dagens familjemedlem” och den som vinner avslutningstävlingen blir ”adopterad” av familjen Hedblom och får en golfdag på Gävle Golfklubb nästa säsong.

 

Till familjen Hedbloms startsida


Thracian Cliffs

En av Europas vackraste golfbanor!

Längs Svarta havskusten i norra Bulgarien finner vi den natursköna kustremsan ”Cape Kaliakra”. Här erbjuder vi det allra bästa i golfväg – Thracian Cliffs, en toppmodern och lyxig golfresort av allra högsta klass. Cape Kaliakra har blivit Bulgariens alldeles egna golfkust som med sina tre designerbanor fått det förpliktigande namnet ”The Signature Golf Coast”.

Balchik och området häromkring är den exklusivare delen av Bulgariens Svarta havskust och här finns inga stora turistorter med gigantiska hotellkomplex likt de som finns längre söderut. Området har en spännande historia och det gamla romerska fortet längst ut på udden Cape Kaliakra är ett välbesökt och intressant utflyktsmål. En annan sevärdhet är palatset och de fantastiska trädgårdarna kring Balchick Palace. Balchick och dess omgivningar har under perioder varit under rumänskt styre och här hade den sista rumänska drottningen ”Queen Marie of Edinburgh” sin favoritplats. En promenad i de vackra trädgårdarna med en av de duktiga guiderna är både en fröjd för ögat och en intressant historielektion. Vandring, vinprovning, segling, galleribesök, arkeologiska utgrävningar med mera. Här finns mycket mer att göra, men vi tror inte att ni har lust att lämna Thracian Cliffs mer än nödvändigt – vi har nämligen valt ut de allra bästa för er, Thracian Cliffs, en magnifik golfresort av allra högsta klass!

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet3
Avstånd flygplatsVarna Airport, 67 km
Närmaste stadBalchik, 17 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Varna t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Thracian Cliffs
Halvpension (frukost & 6 middagar)
4 greenfees på Thracian Cliffs GC
1 greenfee på Blacksearama GC
Träning med familjen Hedblom inkl. rangebollar
Service av Golf Plaisirs golfvärd

Enkelrumstillägg: 1495:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon13℃

Thracian Cliffs Golf Club

Thracian Cliffs är en spektakulär och unik golfbana. Den är omgiven av den dramatiska klippiga kusten vid Svarta havet. Europatourens prestigefyllda matchtävling, Volvo Matchplay, spelades här 2013. Från spelarna blev det idel lovord för golfbanan, både vad gäller design och plats. Det är ingen lätt bana och här kan man räkna med att få säga adjö till några bollar, men vi garanterar att banan kommer att lämna ett bestående intryck för alla golfare. Det är svårt att sätta fingret på ett tydligt signaturhål, men det sjätte hålet är förmodligen vad de flesta kommer att minnas bäst. Tee är placerad på toppen av klipporna med en fallhöjd på ca 40 meter ner till greenen. Greenen är insprängd i bergväggen och gränsar till Svarta havet. Ligger vinden på från Svarta havet så kan hålet utmana även de bästa golfare.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad seasidebana
Banfakta Par 72, 6452 6060 5704 5273 4483
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Bandesign Gary Player

Black Sea Rama Golf Club

Den sydafrikanska golflegenden Gary Player har på Black Sea Rama presterat ett riktigt mästerverk. Visserligen hade han ett unikt naturlandskap att arbeta med, men en kvalitetsmärkning som “Bästa nya golfbana i världen” (Golf Digest) är inte så lätt att uppnå. Detta var den första golfbanan i Bulgarien och man spelar på den dramatiska klippkanten 200 meter över havet. Black Sea Rama är en mästerskapsbana och är lång från backtee, men som på många av Gary Players banor, finns det gott om utrymme från tee och möjligheter att göra bra resultat för golfare på alla nivåer. Då banan ligger nära havet kan vinden vara en avgörande faktor för dagens resultat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6240 5857 5424 4662
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs och matta
Bandesign Gary Player

Thracian Cliffs Golf & Beach Resort

Thracian Cliffs håller lika hög standard på övriga faciliteter som på den fantastiska golfbanan. Här bor man i lägenhetssviter som är utspridda kring klubbhusområdet i två delar – Hillside och Marina Village. Rymliga enheter med smakfull inredning som ger en exklusiv känsla. Våra grundpaket är baserade på boende i den minsta enheten, sviter på minimum 65 kvadratmeter med sovrum, vardagsrum, badrum och ett litet kök. Layouten varierar något men lägenheterna är väl utrustade och håller alla väldigt hög standard. Klubbhuset är resortens hjärta och här finns reception, restauranger och bar samt ett förstklassigt spa. Thracian Cliffs har också två egna stränder med solsängar, servering och vattensporter.

 

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeIntill klubbhuset på Thracian Cliffs
Lägenheter151. Alla lägenheter fullt utrustade och med 1-3 sovrum. Här finns kök, AC, safe, hårtork mm.
FaciliteterUtomhuspool, spa, restauranger, bar, gym, biljard mm.
WifiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 3

– Golf i Bulgarien

I det här avsnittet av Golfresepodden hittar Johan en okänd Jack Nicklaus-bana och tycker att delar av arkitekturen är robust i Bulgarien. Vår gäst Jonas Andersson gillar Black Sea Rama och anser att man kan fotografera alla hål på Thracian Cliffs från alla håll. Anders förklarar hur man löser konflikter mellan Thracian Cliffs och Lighthouse på en skjutbana…

Thracian Cliffs

Gary Player om Thracian Cliffs

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.