Westin Abu Dhabi

Följ med Familjen Hedblom till Westin Abu Dhabi!

5 – 12 februari, 2024

Med sin gedigna kunskap och härliga stil är familjen Hedblom en av Sveriges absolut mest populära golffamiljer. Nu kan även du åka på en golfresa tillsammans med Madde, Peter och Kasper. Denna trio kommer under en vecka drilla sina elever både på rangen och på golfbanan. Madde och Kasper kommer att husera på träningsområdet och Peter kommer att ha huvudansvaret för den viktiga träningen på och runt greenen.

Under resan kommer tränarna precis som vanligt, bjuda på sig själva och skapa en familjär atmosfär. Det blir en mängd gemensamma middagar där många historier och skratt utlovas.

Läs mer om familjen Hedblom

Westin Abu Dhabi

Golf i världsklass!

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De båda toppbanorna Abu Dhabi Golf Club och Saadiyat Beach kommer inte att göra någon besviken.

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Alla tävlingarna i ”Desert Swing” på DP World Tour erbjuder absolut bästa tänkbara förutsättningar både väder- och golfmässigt. Deltävlingen på Abu Dhabi Golf Club har blivit en modern klassiker då tävlingen funnits med på touren sedan 2006. Det karaktäristiska klubbhuset utformat som en falk kan inte ha undgått någon och vakar över både 9:e och 18:e green. Tillsammans med det smakfulla Westin-hotellet som ligger direkt i anslutning till det maffiga klubbhuset är detta verkligen en förstklassig golfresort. Det är ofta detaljerna som gör helheten och här snålar man inte på något – rangebollarna är snyggt upplagda i pyramider, banan är i det närmaste manikyrklippt och den fantastiska buffén på hotellet innehåller något för alla smaker.

Fakta

Golfvärd Ja
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 3
Avstånd flygplats Dubai International Airport, 134 km
Avstånd golfbana 0 meter
Närmaste stad Centrala Abu Dhabi 20 km.
Arrangemang Tävlingar, utflykter mm.
Passregler Vid resor till Förenade Arabemiraten måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter det att man lämnat landet. Provisoriskt pass accepteras inte för inresa till Förenade Arabemiraten.
Övrigt Läs om allt som finns att göra i Abu Dhabi på Visit UAEs hemsida.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 29.995:-

Flyg Stockholm-Dubai t/r
Flygskatt
Transport av golfbag
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter i dubbelrum på Westin Abu Dhabi
Halvpension (frukost & 6 middagar)
5 greenfees (4 x Abu Dhabi, 1 x Saadiyat)
Uppbokad träning inkl. bollar
Transfer hotell - Saadiyat t/r

Enkelrumstillägg 7995:-

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon22℃

Abu Dhabi Golf Club

Det är utan tvekan med viss spänning som man går den korta sträckan mellan Westin-hotellet och det falkformade klubbhuset. Det måste vara ett av världens mest speciella klubbhus och även det mest fotograferade. Väl inne i klubbhuset under falkens vingar så är det stort och flådigt men det finns även en mindre och mysigare bar på andra våningen. Faktum att det är tre våningar kanske säger något om storleken. Golfbanan består av den kända mästerskapsbanan men det finns även en riktigt bra 9-hålsslinga som är elupplyst. Detta är den tyska stjärnspelaren Martin Kaymers favoritbana och det kanske inte är så konstigt med tanke på att han vunnit här hela tre gånger.

Abu Dhabi Golf Club är en populär och omtyckt bana och många av tourspelarna lovordar Peter Harradine som varsamt lagt ut en fantastisk parkbana med strategiska vattenhinder och bunkrar. I ett tidigare ökenlandskap förväntar man sig inte att det ska vara många vattenhinder men här är det inte mindre än sju saltvattensjöar. För medelgolfaren kan allt prat om tourbana upplevas som lite avskräckande men en bra och modern golfbana har flera olika tees. som gör banan mänsklig även för oss amatörgolfare. Den utmärkta finishen gör att ni alltid kommer att ha bra lägen och bollen känns nästan peggad på den perfekta fairwayen. Greenerna är jämna och snabba men inte närmelsevis som de presenteras under Europatourtävlingen. Ni kommer däremot känna en viss anspänning när ni spelar upp mot greenen på hål 18 och den mäktiga falken stirrar på era inspel och avslutande puttar. 9-hålsslingan är en fullängdsbana och är ett mycket bra komplement till mästerskapsbanan då den även är elupplyst. Har ni inte spelat kvällsgolf tidigare så kommer ni att uppleva det när ni är på plats.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Ökenbana med parkkaraktär
Banfakta Championship Course, Par 72 6916 6184 5706 5279
Academy Course, Par 36 3265 3037 2816 2530
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.
Bandesign Peter Harradine

Saadiyat Beach Golf Club

På Saadiyat Beach Golf Club är det amerikanska Troon Golf som är ansvariga för att sköta om och underhålla banan, vilket i sig är en kvalitetsstämpel. Det är sydafrikanska Gary Player som har ritat golfbanan och han har skapat en riktigt vacker skapelse i en unik kustmiljö utanför Persiska viken.

Förutom det vackra läget kännetecknas golfbanan av sina stora waste areas och kritvita bunkrar, som står i skarp kontrast till gröna fairways och det azurblå havet. Vid första anblicken kan banan se tuff ut med alla stora bunkrar men vi kan garantera att när man väl lämnat tee så är den bredare än vad man tror. Det finns gott om plats även om det självfallet lurar en hel del sand på alla hål. Ett av banans signaturhål är det sanslöst vackra sjätte hålet, en par 3 som löper utmed stranden. Även de avslutande tre hålen anses som de absolut bästa och vackraste på banan. En av upplevelserna med att spela Saadiyat Beach är de många gazellerna som strövar fritt på banan. Tillsammans med delfinerna i vattnet gör dessa upplevelsen på Saadiyat helt unik. Efter avslutad runda rekommenderas ett besök i det ståtliga klubbhuset och något kallt från baren att njuta i kvällsolen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Öken/Links
Banfakta Par 72, 7083 6613 6127 5452 4813
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Gary Player
Golfbil Golfbilar ingår för de som önskar. Det är även tillåtet att gå banan.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club. På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en golfig känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort men smälter väl in i kombination med klubbhuset. Hotellet är lyxigt men inte överdådigt. Rummen är klassiskt stramt inredda, de är rymliga med sina 45 kvm utan att vara enorma.

Den verkliga klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen Fairways är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn. Buffén är internationell och håller samma höga klass som resten av anläggningen. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren är Lemon & Lime Lounge som ligger direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På golfbanan Abu Dhabi
Rum 172 st. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
Faciliteter Utomhuspool, spa, restauranger, barer, café, mm.
Wifi På hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 10

– Golf i Abu Dhabi

Golfresepodden konstaterar att gästen Mikael Erdtman i det närmaste har haft klippkort till Förenade Arabemiraten under de senaste åren. Anders tror att den mäktiga falken är en örn och han gillar oas-staden Al Ain. Alla är eniga om att Abu Dhabi har en mängd toppbanor. Vi uppmärksammar även att Yas Links är bättre rankad än någon av banorna i Dubai och är med på listan över världens 100 bästa golfbanor.

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.