Golf Plaisir Belek Trophy

Golf Plaisir Belek Trophy

En tävlingsresa till Sueno i Belek

20 februari- 27 februari, 2023

Varmt välkommen till Golf Plaisir Belek Trophy. Som namnet indikerar så utspelar sig tävlingen i Belek i Turkiet. Tävlingen kommer att spelas på Sueno Golf och vi har två tävlingsdagar under veckan. Denna partävling är till för alla er som i goda vänners lag älskar att resa och tävla i golf. Detta är till stor del ett socialt event men tävlingen är seriös och det kommer att vara spelare från Sverige, Danmark, Norge och Finland som deltar. Tala med din bästa golfkompis, livspartner eller familjemedlem och boka in er på vårens spännande tävlingsvecka. Vi har begränsat antalet deltagare till 48 spelare vilket blir 24 lag. Ett fint prisbord utlovas.

Vi ses i Belek!

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd golfbana0 m
Avstånd flygplatsAntalya Airport, 40 km
Närmaste stadAntalya, 45 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Turkiet måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
all-inclusive
4 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon14.3℃

Sueno Golf

Suenos banor tillhör de mest populära inom Beleks stora utbud. Banorna är mjukt böljande parkbanor av bästa kvalitet med separerade hål kantade av väldoftande pinjeträd. ”Pines” är den lite längre banan, med en hel del spektakulära hål och välplacerade vattenhinder. ”Dunes” är något kortare med par 69 men kräver å andra sidan ytterligare precision i slagen. Vad som kännetecknar båda banorna är den vackra parkkaraktären, den fina konditionen och att fairways alltid är böljande, vilket gör att man sällan hittar ett helt plant läge. Hål 9 och 18 på båda banorna är kort och gott magnifika med läckra avslutningar mot svårplacerade greener invid sjön framför klubbhusets terrass med en spektakulär ö-green som kronan på verket. En perfekt avslutning på en mästerlig golfbana.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Park- och skogsbanor
Banfakta Pines, Par 72 6585 6412 6151 5032
Dunes, Par 69 5811 5643 4821 4084
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs och matta
Bandesign Bob Hunt/Andrew Craven

Sueno Deluxe Hotel

Sueno Deluxe Hotel är ett av många storslagna 5-stjärniga all inclusive hotell som ligger längs Beleks kustremsa. På hotellets privata strand har man rikligt med solstolar med parasoller och även en strandbar. För den som inte vill ligga på stranden och få sand mellan tårna så finns det en vattenpark samt både utomhus och inomhuspooler. Räcker inte det så har hotellet även en stor spa-anläggning. Hotellet har hela 426 rum och sju restauranger och ett antal barer. Här kan man inte bara botanisera i turkiska köket utan även välja italienskt, mexikanskt, asiatiskt eller någon av fisk- och grillrestaurangerna. Rummen är relativt stora och mäter 45 kvm och har, förutom en mindre balkong, allt man kan förvänta sig av ett 5-stjärnigt hotell. Sueno Deluxe ligger till skillnad från sitt systerhotell inte direkt på golfbanan utan vid stranden. Avståndet till Suenos två golfbanor är 300 meter från hotellet.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeDirekt vid stranden och 300 meter från Sueno Golf
Rum426 rum
FaciliteterPrivat strand, Inomhus och utomhuspool, restauranger, barer, gym, spa mm.
WifiPå hotellet finns trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Veckoprogram

Tanken med tävlingsveckorna

Golf är en underbar sport där alla i och med handicapsystemet kan tävla mot alla. För många är en golfresa däremot ett socialt event men vi vet att det finns en hel del golfare som gillar och tycker att tävlingsmomentet är en extra krydda i golfen. På våra vanliga veckoresor erbjuder våra golfvärdar tävlingar med fokus just på det sociala. En tävlingsvecka är något annat och det blir ökat fokus på tävlingsmomentet förhoppningsvis utan att göra avkall på den sociala interaktionen mellan alla deltagare. Vi har därför medvetet valt att arrangera en par-tävling så att man känner trygghet i att ha en vän som spelpartner och sedan socialisera med övriga deltagare.

Spelform

Vi kommer att spela fyra rundor golf på Suenos två golfbanor Pines och Dunes. Det kommer att vara två tävlingsronder, en på varje golfbana. Det är en partävling där vi spelar bästboll poängbogey. Alla får delta men handicap 30 är högsta spelhandicap. Vi kommer att följa Svenska Golfförbundets rekommendation rörande beräkning av spelhandicap.

Den slutliga vinnaren är det lag som har flest poäng när man summerar de två deltävlingar. Första tävlingen lottas medan vi har på finaldagen spelar utifrån det resultat man hade från den första tävlingsdagen. Detta göra att de två bästa paren kommer att gå i en ledarboll. Skulle vi har ett eller flera lag som vinner på samma resultat så är det de lag som har lägst total handicap som vinner.

Prisbord

Vi har bara en prisutdelning efter att vi har det sammanlagt resultat från de båda deltävlingar. Vi kommer att dela ut priser till de fem första lagen och vinnarna får lyfta pokalen och får en inbjudan att deltaga i nästa års Golf Plaisir Trophy.

Närmast hål, bästa klädsel, putt-tävling och bästa nation

På varje deltävling kommer det finnas ett ett pris för närmast hål. Vi kommer ha en putt-tävling som en liten extra tävling under veckan. Det här ska vara ett färgsprakande arrangemang och det lag som enligt tävlingsledningen under veckan har haft den bästa lagklädseln vinner en varsin färggrann piké från Callaway.

Vi kommer att kunna ha deltagare från alla Nordens länder. Det är inget Ryder Cup-event då det kan vara olika antal deltagare från respektive land men det lands spelare som har bästa snitt resultat kommer vara nationsvinnare. Priset delas ut till det bästa laget från den vinnande nationen.

Galamiddag och prisutdelning

Vi kommer efter att avslutat sista tävlingsrundan ha lite tid på oss att duscha och göra oss redo för kvällens prisutdelning och galamiddagen som serveras på reserverad plats i matsalen. Det är även under middagen som vi håller prisutdelningen.

Tävlingsledare

En rutinerad tävlingsledare från Golf Plaisir är med på hela resan.

 


Tävlingsvecka i februari 2023

 

VeckodagDatumKommentar
Måndag 20 februariAnkomst från Sverige, Norge, Danmark och Finland.
Tisdag 21 februariInspelsrunda – Sueno Dunes Golf Course
Onsdag 22 februariInspelsrunda – Sueno Pines Golf Course, putt-tävling
Torsdag 23 februariSpelfri dag – Möjlighet till spel på Lykia Links, kostnad 1195 SEK*
Fredag 24 februariDeltävling 1. – Sueno Pines Golf Course
Lördag 25 februariSpelfri dag – Utflykt till Antalya (ingår). Möjlighet till spel på Lykia Links, kostnad 1195 SEK*
Söndag 26 februariDeltävling 2. Sueno Dunes Golf Course, Galamiddag på kvällen.
Måndag 27 februariHemresa till Sverige, Norge, Danmark och Finland

 

*Spel på Lykia Links kostar 1195 SEK inklusive transport t/r. Anmälan sker i samband med bokningen.

Sueno Deluxe Hotel

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.