Lykia Links
- Enkelrum för bara 1:-!

Lykia Links

Linksgolf som det ska vara

Linksgolf på de brittiska öarna är både kul och spännande, men vädret kan verkligen vara en osäker faktor. Följ med oss till Lykia istället och spela modern linksgolf i varmt och behagligt medelhavsklimat.

Lykia World är en trevlig resort strax öster om Belek på Turkiets sydkust. Här är det lugnt och skönt. Resorten består av många olika typer av hotellrum, sviter och villor. Totalt finns över 500 rum. Det mesta är planerat och byggt för sol & bad-gästen så det finns massor av pooler, restauranger, vattensporter och hotellet har en egen, 2,5 kilometer lång sandstrand. Under golfsäsongen ändrar Lykia karaktär och blir mer av ett golfhotell. Fokus flyttas från sol och bad-gäster till golfare vilket innebär ett begränsat utbud av familjepooler, glasskiosker och rutschkanor. Istället öppnar man klubbhusets restaurang även under kvällstid med både buffet och à la carte och erbjuder golfarna all-inclusive i denna del av hotellet. Lite lugnare och lite golfigare.

Självklart finns här också en riktigt bra golfbana, och i detta fall handlar det om klassisk linksgolf.

Fakta

GolfvärdJa
Banor i närområdet14
Avstånd golfbana0 m
Avstånd flygplatsAntalya Airport, 50 km
Närmaste stadAntalya, 55 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Turkiet måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet.

Vad ingår i resan?

7 nätter i dubbelrum
all-inclusive
obegränsad greenfee på Lykia Links*
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Obegränsad greenfee på Lykia Links
Våra gäster på Lykia Links har sex förbokade 18-hålsgreenfee. Mer golfspel är möjligt i mån av plats och kan bokas i golfklubbens reception efter att man avslutat sin första 18-hålsrunda.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon30.3℃

Lykia Links

Lykia Links är något väldigt speciellt. Redan på första tee förstår du att detta är en upplevelse utöver det vanliga. Hålet mäter hela 393 meter, oftast rakt in i sjöbrisen. Det finns ingen bebyggelse på banan utan det känns verkligen som att vara mitt ute i naturen och det är du, klubborna och bollen det handlar om. Det är en stor utmaning att göra det där viktiga paret på 1:an för att få en bra start på ronden. Kanske når du inte på två, men efter en bra chip and run så kan du sänka parputten. Hela området är väldigt öppet, inga pinjeskogar syns till och det är det som gör Lykia så speciellt och annorlunda i Belek. Även om det är en öppen bana så har arkitekten Perry Dye lyckats rama in varje hål för sig med uppbyggda sanddyner och det känns faktiskt som att spela på en klassisk links i Skottland – med den stora skillnaden att det är behagligt medelhavsklimat. Banan är också väldigt modern med härliga bunkerområden och upphöjda greener som gör den till en fröjd att spela. Blåser det lite mer än vanligt är det ganska svårspelat men banan känns ändå väldigt rolig och omväxlande. Flera av hålen spelas nere vid stranden och det är lätt att tappa koncentrationen på grund av utsikten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links-/seasidebana
Banfakta Par 73, 6924 6321 5869 5193 4768
Drivingrange Utslag från matta och gräs
Bandesign Perry Dye

Lykia Golf Hotel

Lykia World Resort är en jätteanläggning som är väl planerad och uttänkt. Den del av hotellet som ligger i anslutning till klubbhuset kallas ”Golf Hotel”, med en mer intim känsla. Här finns 80 rum som är öronmärkta för golfare. Precis som på närbelägna Sueno, tar du hissen ner till receptionen där även pro-shop, bar och restaurang ligger. Sedan går du bara ut på 1:a tee. Lätt som en plätt. Under golfsäsongen blir golfhotellet lite av en hotell i hotellet med all-inclusive i klubbhusets bar och middagsservering i klubbhusets restaurang. Som gäst på Lykia Golf Hotel har du givetvis tillgång till övriga faciliteter på resorten.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeDirekt vid golfbanan
Rum80 st. (totalt 500 på resorten). Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork m.m.
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, spa, gym m.m.
WifiTrådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 32

– Golf i Belek del 2

Golfresepodden gästas av Fredrik Hansson, tidigare golfambassadör i Turkiet, även kallad Mr Belek. Fredrik har på nära håll både sett och varit delaktig i Beleks utveckling till ett etablerat golfresmål. Efter mer än 20 år i Turkiet har Fredrik ett gäng intressanta historier att förtälja. Vi får höra en del om familjen Dye, plantering av ljung, tvångsrekryterade juniorer, tvättbrädor, tees på tak, målade fairways och en hel del om bland annat Lykia Links, Sueno och Carya.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.