Cullinan Links

Cullinan Links

5-stjärnig lyx i solen!

Belek har under de senaste decennierna utvecklats till ett paradis för golfare. Cullinan Links är en anläggning med två golfbanor som passar alla smaker. Med boende på lyxiga Titanic Deluxe ingår även All-inclusive som sig bör vid en golfresa till Belek.

Utmed Turkiets sydvästra kustlinje, endast några mil öster om Antalya ligger ett riktigt golfparadis – Belek. Detta golfmecka anses av många vara ett av Europas bästa golfresmål. Det är inte så konstigt – här ligger golfbanorna intill varandra som ett pärlband utmed det glimrande Medelhavet. Det ljuva klimatet och den höga kvaliteten på boende och golfbanor gör Belek till ett fantastiskt resmål för alla oss som älskar att spela golf. I Belek har vi glädjen att erbjuda ett golfpaket på luxuösa Titanic Deluxe. Våra golfresor till Belek innehåller allt som vi anser vara viktigt för en lyckad golfsemester – Bra golfklimat, kort flygplatstransfer, högklassiskt boende med all-inclusive och två riktigt bra golfbanor som passar alla typer av golfare.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd golfbana1 km
Avstånd flygplatsAntalya Airport, 45 km
Närmaste stadAntalya, 50 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.
PassreglerVid resor till Turkiet måste passet vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

7 nätter i dubbelrum
all-inclusive
4 greenfee
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon14.3℃

Cullinan Links Golf Club

Cullinan Links är en golfbana som genom åren haft flera olika namn. Golfbanan designades ursprungligen av den välrenommerade Martin Hawtree redan 1997 och hette då TAT International. Den har därefter både bytt namn och ägare och gick under flera år under namnet Titanic Golf. I samband med det senaste namnbytet både uppdaterades och renoverades golfbanan. Under 2020 fick Gary Johnson från European Golf Design uppdraget att bygga om golfbanan från 27 hål till 36 hål. Den nya anläggningen har samlingsnamnet Cullinan Links Golf Club och de två golfbanorna heter Aspendos och Olympos. Det som gör Cullinan Links till en unik golfupplevelse i Belek är att golfbanan går hela vägen ner till havet och den spelas även utmed floden Besgöz och har Taurusbergen i bakgrunden.

Cullinan Links-banorna har som de flesta golfbanor i Belek en hel del pinjeträd men man har även försökt ta vara på vad naturen erbjuder i form av havet, floden, sjöar och sanddynor. Även om golfbanan har byggts om ett antal gånger finns det fortfarande spår av Martin Hawtrees ursprungsdesign och tankar. Namnet Cullinan Links Golf Club indikerar att det skulle vara två linksbanor men om man tror att det är två renodlade linksbanor så kommer man att bli besviken. Det är endast delar av golfbanan som har en linkskänsla. Detta gör naturligtvis inte Cullinan-banorna till sämre golfbanor. Här har man skapat två fantastiska resortbanor där man anpassat både längden och svårighetgraden till de turister som förväntas vara majoriteten av de som besöker golfbanan. Detta har man lyckats med utan att göra avkall på vare sig den utmanade designen och variationen. Resultatet är att man gärna spelar golfbanorna under en hel semestervecka och dessutom gärna återkommer. På Cullinan Links är 9 av hålen elupplysta vilket gör att man kan spela senare på eftermiddagen och undvika de varmaste timmarna under dagen.

Fakta

Antal hål 36
Bankaraktär Omväxlande park-/skogsbana
Banfakta Aspendos, par 71 5463 4998 4398
Olympos, par 71 5641 5246 4737
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs
Bandesign Martin Hawtree/Gary Johnson

Hotel Titanic Deluxe

Alldeles intill golfbanan ligger Hotel Titanic Deluxe, ett elegant hotell av mycket hög standard som ligger lummigt inbäddat bland pinjeskogen, med floden som nära granne. Det 5-stjärniga hotellet inhyser hela 594 rum av olika kategorier. Det är stort, mäktigt och väldigt elegant på Titanic Deluxe. Vi bor i de utmärkta superiorrummen på ca 40 kvm med balkong som vetter mot antingen floden, trädgården eller golfbanan. Alla Golf Plaisir-gäster har all-inclusive under vistelsen, så det är bara att koppla av och njuta. Utbudet är enormt, här väljer ni själva om ni önskar äta italienskt ena kvällen och ottomanskt någon annan kväll. Ni kommer inte tröttna på maten, den saken är säker. Frukost, lunch och middag intas på hotellet. De dagar när man spelar golf så ingår det all-inclusive på golfklubben, vilket kan vara bra att veta. Självfallet ingår dryck i all inclusive-konceptet tillsammans med mängder av andra aktiviteter som erbjuds på hotellet. Cullinan Links Golf Club  ligger som sagt intill hotellet, men det krävs en kortare transport för att ta sig till klubbhuset, transporten ingår givetvis. Vi rekommenderar starkt ett besök på Titanic Deluxe här får man verkligen mycket för pengarna!

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeIntill Cullinan Links Golf Club
Rum594. Alla rum med AC, safe, minibar, hårtork mm.
FaciliteterInomhuspool, utomhuspool, spa, minimarket, restauranger, barer mm.
WifiPå hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Avsnitt 22

– Golf i Belek del 1

Golfresepodden gör denna gång nedslag i Turkiets golfmecka Belek. Med hela 11 golfklubbar och betydligt fler golfbanor så blir det två program om Belek. Vi börjar med de lite äldre golfbanorna och försöker även förklara fenomenet Belek som är unikt i Europa. Det blir även middag med snus, en förklaring till var TAT Golf tog vägen, enorma middagsbufféer, ljusspel i hamnen och en genomgång av golfbanorna National, Titanic, Antalya Golf och slutligen Gloria Golf.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.