?>

Durban, KwaZulu-Natal

Durban, KwaZulu-Natal

Välkommen till det makalöst vackra Sydafrika!

Golf i Sydafrika. Kan det bli bättre? På denna resa tar vi oss både norr och söder om staden Durban, som ligger på Sydafrikas östkust, för att uppleva något av det bästa som landet har att erbjuda för den som vill spela golf i KwaZulu-Natal.

Söder om Durban ligger KwaZulu-Natals kust med sina fantastiska stränder, sitt fiske och sina fina golfbanor. Här bor vi och spelar på en av KwaZulu-Natals bästa golfbanor – Selborne Hotel Spa & Golf Estate. Därefter styr vi kosan norrut mot Delfinkusten och vårt nästa stopp. Vi möts av en orörd strandlinje, böljande kullar, tydliga inslag av den rika Zulu-kulturen och ett fantastiskt boende och golfbana på Fairmont Zimbali Resort.

Ni kommer även få spela en tredje bana under resan, Prince’s Grant Golf Course – en mycket uppskattat och populär golfbana i KwaZulu-Natal.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Banor i närområdet20.
Avstånd flygplatsKing Shaka International Airport. Selborne Hotel 110 km, Fairmont Zimbali Hotel 15 km
Närmaste stadDurban. Selborne Hotel 73 km, Fairmont Zimbali Hotel 39 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 25.495:-

5 nätter på Selborne Golf Estate Hotel & Spa
5 nätter på Fairmont Zimbali Resort
frukostpension
välkomstmiddag "Braai Dinner" på Selborne Hotel
3 greenfees på Selborne Golf Club
2 greenfees på Zimbali Country Club
1 greenfee på Prince's Grant Golf Course
all transfer enligt program
flygresa
flygskatt
mat under flygresan
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon20.4℃

Selborne Golf Club

Selbornes golfbana bjuder på 18 hål med slingrande fairways runt en av endast två privatägda kustskogar i Sydafrika. En golfrunda på Selborne lovar ett utmanande men givande runda medan man njuter av en fantastisk natur. Har man tur kan man även skåda inhemska vilda djur. Banan och omgivningen är bedårande och de utmaningar man får på banan, har genom åren även ställt till problem för många spelare på Sunshine Tour.

Golfbanan är designad av Denis Barker, en av de ursprungliga ägarna av Selborne Golf Estate Hotel and Spa, och är en utmaning från första slaget. Vatten är en framträdande egenskap på de flesta hålen.  Sydkusten, som även kallas Sydafrikas Golfkust, har ett tropiskt klimat och är perfekt för golfupplevelser året runt.

Klubbhuset välkomnar en efter 18 hål och här sitter man fint med utsikt över den vackra banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seasidebana
Banfakta Par 72,  6040 5614 5280 4797
Drivingrange Nej
Bandesign Dennis Barker

Zimbali Golf Club

Zimbali Country Club ligger längs kusten strax norr om Durban och bjuder på en otroligt vacker och omväxlande bana. Banan är designad av den tidigare British Open vinnaren, Tom Weiskopf, och hela anläggningen har ett stor miljöfokus vilket bl.a innebär att utslagen ofta ligger i lite knepiga ställen för att undvika någon miljöpåverkan.

De första elva hålen går över böljande kullar med vackra vyer medan de sista sju hålen tar er in i Zimbalis skogar. Konditionen är fantastiskt bra och Zimbali är en medelsvår golfbana som tillhör de allra bästa i området.

Klubbhuset har designats och inretts i ett klassiskt afrikanskt tema med många handgjorda detaljer, dekorer och möbler. Klubbhusets upphöjda terrasser ger en oöverträffad utsikt över kustområdet och havet. Allt detta kombinerat med en förstklassig service, utmärkt mat och en välutrustad golfshop bidrar till en fantastisk golfupplevelse.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Hed/skogsbana
Banfakta Par 72,  6524 6052 5558 4964
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Tom Weiskopf

Prince's Grant Golf Course

Det är den vackra naturen som gör Prince’s Grant Golf Course till något alldeles speciellt. Golfbanan är byggd mellan fyra åsar, inte långt från havet. Flera av golfbanans tees ligger placerade högt och ger fantastisk utsikt över området och den väldiga Indiska Oceanen. Det här är en golfbana som passar de flesta golfare. Prince’s Grant är populär bland de som spelar golfbanan för första gången. Här ser man alltid de hinder som finns på hålen, det finns inga dolda överraskningar. Dock är vinden det som kan ställa till bekymmer för spelarna på Prince’s Grant Golf Course.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/Seasidebana
Banfakta Par 72, 6253 5836 5373 4976
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Peter Matkovich

Selborne Golf Estate Resort & Spa

Beläget strax utanför den natursköna staden Pennington på KwaZulu-Natals South Coast några mil söder om Durban. Selborne Golf Estate känns som ett orört gömställe med utmärkta faciliteter. Idén var att skapa en riktig “getaway” med en genuin klassisk känsla, direkt närhet till havet och en riktigt bra golfbana. Det fyrstjärniga boutiquehotellet motsvarar dessa krav och bjuder dessutom på en bra restaurang med fina råvaror från trakten, egen beach club och naturligtvis en svalkande pool.

Det är ett rofyllt boende i lummig grönska vid den lugna östkusten i Sydafrika. Namnet kommer från den ursprungliga ägaren, Lord Selborne, och gården byggdes 1954. Det finns fortfarande bevarat en del fina ekpaneler, gamla fönster och golv som ursprungligen importerades från England. Njut av en vistelse där inget kommer att fattas er.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägeStrax söder om Durban
RumDusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, kaffe & te, balkong/terrass
FaciliteterRestaurang, bar, trädgård, pool, soldäck, privat strand, spa, bastu, parkering
WifiKostnadsfritt wifi i allmänna utrymmen.

Fairmont Zimbali Resort

Strax norr om Durban ligger Fairmont Zimbali Resort som håller femstjärnig standard. Hotellet är byggt i suterräng och har ett högt läge, här har man en härlig utsikt över den väldiga Indiska Oceanen. Har du tur, kan du se valarna från hotellets terrass.

I anslutning till den välkomnande lobbyn finns den trevliga hotellbaren Vinum. Ett fantastiskt ställe att avnjuta en drink innan middagen. Det finns ett antal restauranger på Fairmont Zimbali Resort. Här finns bland annat den trevliga à la carte-restaurangen som erbjuder klassisk ”fine dining”. Den indiska restaurangen OSA bjuder på ett spännande kök med härliga rätter. Regionen är känd för sina kryddstarka grytor. Bufférestaurangen Coral Tree erbjuder en fräsch buffé med smaker från olika delar av världen. Vissa andra restauranger är endast öppna under högsäsong.

Hotellrummen ligger i två flyglar på sidorna om lobbyn. Rummen är rejält tilltagna i storlek, vilket passar bra för oss golfare. De är både smakfullt och modernt inredda, i mörkt trä och ljusa färger i övrigt. Alla hotellrum har egen balkong som antingen vetter mot havet eller mot den lummiga vegetation som omger hotellet.

Nedanför hotellbyggnaden ligger det mysiga poolområdet. På eftermiddagen är detta ett perfekt ställe att spendera ett par timmar efter golfrundan. Poolbaren erbjuder något svalkande att dricka.

På Fairmont Zimbali Resort finns naturligtvis också ett fantastiskt spa med stort utbud på behandlingar. Resorten har en lång rad aktiviteter för den som önskar, här kan du spela tennis och squash, vandra på vandingsleder eller besöka anläggningens beach club.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeCa 30 minuter norr om Durban
Rum154 rum. Alla rum med dusch/bad, hårfön, strykjärn, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te/kaffe, balkong/terrass.
FaciliteterRestauranger, barer, pool, spa, olika aktiviteter
WifiTrådlöst internet på hotellet utan extra kostnad.

Incredible KwaZulu-Natal

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.