Stellenbosch

Stellenbosch

Härliga upplevelser i magiska Sydafrika

En golfresa till Sydafrika är något utöver det vanliga och det är ofta högt upp på önskelistor om resor. Många av de som åker till Sydafrika för första gången väljer att åka till området runt Kapstaden. Det är en bra introduktion till Sydafrika och även en plats att återvända till. Det finns gott om golfbanor men även vingårdar och fantastisk natur. Sevärdheter som Taffelberget, Godahoppsudden, Robben Island och själva Kapstaden är klassiska turistmagneter som man känner att man kanske måste besöka. Ska man kombinera Kapstaden med golf så får man helt enkelt kompromissa om man inte kan tillbringa åtskilliga veckor på plats. Våra komprimerade Sydafrikapaket till Kapstaden innehåller lite av varje. Det är lagom mycket golf för att man ska hinna uppleva något mer än bara de underbara golfbanorna men inte så mycket turistande att det inte blir en golfresa. Fokus ligger på att kunna besöka några få sevärdheter och mer tid att besöka vingårdar, olika restauranger och strosa omkring i charmiga Stellenbosch. Det ska vara en golfresa men även en semesterresa där man snabbt går ner i varv och kan njuta av den vackra naturen och lugnet i vindistriktet strax utanför Kapstaden.

Fakta

GolfvärdJa
Avstånd hotell-golfStellenbosch GC 10,4 km, De Zalze GC 13 km, Devonvale GC 18,1 km
Avstånd flygplats27 km till Spier Hotel
ArrangemangTävling, middagsarrangemang, Vinprovning, Utflykt till Taffelberget och Kapstaden.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 29.995:-

7 nätter i dubbelrum på Spier Hotel
frukostpension
välkomst och avskedsmiddag
2 greenfee på De Zalze Golf Club
1 greenfee på Stellenbosch Golf Club
1 greenfee på Devonvale Golf Club
transport t/r till golfbanorna
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
vinprovning
heldagsutflykt till Kapstaden inkl. guide och biljett till Taffelbergets kabinbana

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon13.3℃

De Zalze Golf Club

De Zalze Golf Club är vackert belägen intill vingården med samma namn, De Zalze Winelands Golf Estate. Den är designad av den kände sydafrikanska golfarkitekten Peter Matkovich, som bland annat har Arabella Golf och Pinnacle Point på sitt CV. På De Zalze har Matkovich verkligen utnyttjat den imponerande frodiga naturen i vindistriktet med Blaauw Cliff River som flyter genom golfbanan. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Hål 18 är en utmaning oberoende av handikapnivå och anses vara ett av de bättre avslutningshålen i Sydafrika. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och undvika den lilla bäcken som slingrar sig över fairway. Om man lyckas hamna på fairway så ska bollen helst vara placerad så att man inte hamnar bakom det stora trädet på fairway, vilket har en tendens att alltid vara i spel när man ska spela in mot greenen. Förutom en trevlig bana är maten i klubbhuset något speciellt och utöver det vanliga. Här är det värt att stanna kvar och njuta av en utsökt måltid medan du njuter av den imponerande utsikten från terrassen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par72, 6369 5937 5446 50734473
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Peter Matkovich, 2000

Stellenbosch GC

Stellenbosch GC är Sydafrikas fjärde äldsta bana och man firade 100 år 2004. Ursprungligen hade man bara 9 hål men idag är det en fullfjädrad 18-håls mästerskapsbana.

Det är oklart vem som var arkitekten av de första 9 hålen men det råder inget tvivel om att det var Ken Elkin som 1953 byggde ut banan till 18 hål. Läget kunde inte bli bättre nedanför Helderberg Mountains i hjärtat av vindistriktet strax utanför Stellenbosch. Med tanke på den aktningsvärda åldern så är det ändå en golfbana som både svårighets -och längdmässigt kan matcha krav från elitspelare. Det kunde man se när Stellenbosch GC var värd till South African Open 1999 där David Frost vann på endast 5 under par. Vissa hål kantas av de många vinodlingarna som området är känt för och vyerna är fantastiska. Det är välskötta fairways med intressanta greenområden som ofta vaktas av några enorma bunkrar. Det känns självklart att det är en mogen parkbana med tanke på att den är över hundra år gammal. Trots detta tål det att påpekas att fairway verkligen ramas in av mängder av riktigt gamla och stora ståtliga träd.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6388 6036 5486 5082
Drivingrange Ja, utslag från gräs
Bandesign Ken Elkins, 1953

Devonvale Golf and Wine Estate

Devonvale Golf and Wine Estate är också en av alla vingårdar som satsat på både boende och golf. Den skiljer sig dock från flera av sina konkurrenter då golfbanan byggdes 1960 innan man ens planterat första vinrankan och den fösta flaskan buteljerades först 2004. Läget är idealiskt både för vin och golf strax utanför Stellenbosch och centralt i det vackra vindistriktet. Den ursprungliga layouten gjordes av Ken Elkin som designat många av de mer kända golfbanorna runt Kapstaden. Banan har löpande ritats om och en hel del träd har avlägsnas och därmed skapat den fantastiska panoramautsikten. Det är en golfbana som utvecklats de senaste åren och även varit värd till en del större tävlingar som SA Ladies Open och på Sunshine Tour.

Det finns flera hål som tävlar om att vara golfbanans signaturhål och hål 17 är ett av dessa. Det är en kort par 5 hål på 425 meter från klubbtee och 318 från damtee. Är man djärv kan man försöka gå tight längs vänstersidan för att skära av så mycket som möjligt av doglegen. Klarar man detta har man ett bra läge att lägga upp sig framför vattnet eller kanske chansa och gå för greenen, det är lite av en ”risk and reward challange”. Lyckas man så har man mycket att vinna men man riskerar även en rejäl plump i scorekortet om man misslyckas. Devonvales stora damm i mitten av banan fungerar både som ett vattenhinder och som en garant för vattentillförseln.
Devonvale är därför en bana som är grönare än många av sina grannar även när det är som varmast.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 5962 5571 4933
Drivingrange Ja
Bandesign Ken Elkin, 1960

The Spier Hotel and Wine Farm

Runt Stellenbosch finns det ca 200 vingårdar och de flesta är öppna för vinprovning. Spier Wine Farm är en av flera vingårdar som tagit det hela ett steg längre. De har även hotellboende. restaurangverksamhet och omfattande gårdsförsäljning av deras viner. Det är en fantastisk miljö där ursprungsgården har anor från 1692 och är en ståtlig, klassiskt vitkalkad, byggnad med pampiga och skulpturala gavelpartier. Spier är en etablerad och erkänt bra vingård som blev framröstad som en av ”the 100 World’s Best Vineyards in 2021”. De har även en av Sydafrikas största samtida konstsamlingar och ett antal restauranger så man kan säga att har får man vin, mat och konst i en underbar miljö. De har ingen egen golfbana men det finns ett stort urval av välrenommerade golfbanor i närheten.

Hotellet ligger lite separat och är uppdelat i sex olika tvåvåningsblock där varje enhet har en innergård med en gemensam pool. Det finns många olika rumskategorier och 22 av de totalt 80 rummen är Signature Rooms och det är där vi är inkvarterade. Rummen är inredda i lugna neutrala färger med några färgklickar. Det är bekväma king size-sängar och badrummen har både badkar och dusch. Det som gör varje rum lite unikt är att väggarna är utsmyckade med konst från vingårdens stora konstsamling och att alla rum har en öppenspis. Det finns ett litet skrivbord och man har både luftkonditionering och en takfläkt. I övrigt har rummen det mesta man kan förvänta sig av ett högklassigt boende.

Rummen ligger på andravåningen och går man bara ned för en liten trappa har man direkt tillgång till poolen och den lummiga trädgården. Här kan man sitta i skuggan på uteplatsen och kanske njuta av vingårdens prisbelönta viner.

Fakta

Standardstarstarstarstar
LägePå Spier Wine Farm, 16 minuter från Stellenbosch
Rum80 rum. Luftkonditionering, öppen spis, TV, hårtork, säkerhetsbox, mini-bar, te och kaffekokare.
FaciliteterFlera poolområden utomhus , SPA-behandling, gym, två restauranger, café och vinprovning.
AvståndStellenbosch 9,4 km, Kapstaden 42,2 km
WiFiPå hotellet finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.

Spier Hotel

Spier Winery

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.