Sun City

Sun City

Afrikas svar på Las Vegas!

Sun City är Afrikas svar på Las Vegas, och vi syftar givetvis till möjligheten att spela på en av de +1700 spelautomater som finns på resorten. Sun City har dock så mycket mer än bara ett kasino att erbjuda. Resorten är kanske inte exakt vad man förväntar sig när man reser till Afrika, men här har du verkligen möjlighet att njuta av lyxliv och du kommer definitivt få en golfupplevelse för livet.

Lata dagar kan man spendera runt de stora poolerna vid de tjusiga hotellen, men den här resorten en timme nordväst om Johannesburg, har otaliga andra aktiviteter att erbjuda – något för alla. För oss golfare är det kanske de två fantastiska mästerskapsbanorna; Gary Player Country Club och The Lost City Golf Course som främst lockar.

Det som gör en golfresa till Sydafrika unik, är möjligheten att kombinera underbara golfrundor på morgonen med safari på eftermiddagen. I Pilanesberg National Park, som bara ligger en kort bilresa från hotellet, kan man uppleva “The Big 5” – elefant, lejon, buffel, noshörning och leopard.

Fakta

GolfvärdJa
Golf AcademyNej
Avstånd flygplatsJohannesburg International Airport, 204 km
Avstånd golfbanaGary Player Country Club, 150 m
Lost City Golf Course, 2 km
Närmaste stadRustenburg, 54 km
ArrangemangTävlingar, utflykter mm.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 24.995:-

7 nätter i dubbelrum
frukostpension
välkomstmiddag och avslutningsmiddag
3 greenfee på Gary Player Country Club
2 greenfee på Lost City Golf Club
del i golfbil ingår vid spel på Lost City Golf Club
safariutflykt i Pilanesberg Game Reserve
flyg
flygskatt
transport av golfbag
flygplatstransfer
service av vår golfvärd

Caddieavgifter
En caddieavgift tillkommer vid spel på både Gary Player Country Club och Lost City Golf Club. Caddies är obligatoriska. Avgiften för caddien är ca ZAR 300 plus dricks.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon23.7℃

Gary Player Country Club

Detta är en av de mest kända golfbanorna i Sydafrika, kanske för att den är värd för Nedbank Championship som ingår i European Tour och går av stapeln varje år. Men banan har också blivit utnämnd till Sydafrikas bästa golfbana ett flertal gånger och är känd av golfare runt om i världen. Golfbanan och klubbhuset ligger inom gångavstånd från hotellet vi bor på, The Cascades Hotel. I ingången till klubbhuset känner du den eleganta golfklubbens lyxiga aura. Eftersom det inte finns något driving range nära klubbhuset, är det lämpligt att värma upp med något uppfriskande från baren, en bra måltid i restaurangen eller en behandling i det lyxiga spaet.

Det är ingen överraskning, med tanke på namnet på anläggningen, att golfbanan är designad och utformad av den sydafrikanska golflegenden – Gary Player. Detsamma gäller för The Lost City Golf Course. Men även om golfbanorna har samma designer och nästan samma geografiska läge, skiljer de sig väldigt åt från varandra. The Lost City kan karakteriseras som «dessert-links» medan The Gary Player Country Club är en parkbana där alla hål är inramade av vackra akaciaträd. Från tee kan hålen verka smala, men det finns mer utrymme än man tror och det är förvånansvärt lätt att hitta bollen om man slår lite snett, speciellt med god hjälp från en caddy.

Med sina nästan 7000 meter är golfbanan en av de längsta i Sydafrika, så det är viktigt att välja rätt bland de många olika tee-alternativen. För proffsen ses banan som lång, för mellan- ochhög handikappare är det främst ett bra strategiskt spel som leder till ett bra resultat. Vi älskar golfbanan, även om den verkar vara utmanande första rundan. Du kommer garanterat njuta av den avkopplande atmosfären i fantastisk natur och upplevelsen av det rika djurlivet runt banan.

Det finns 18 bra golfhål på planen och inga uppenbara signaturhål. Men vi skulle vilja framhäva de tre sista hålen som verkligen är ett nervpirrande slut för både proffsen och för oss som spelar om lunchen efter rundan. På alla ed tre sista hålen är både vatten och djupa bunkrar i spel. Om du kommer igenom dessa hål på ditt handicap ska du vara väldigt nöjd. Det 18: e hålet, ett långt par 4 med 90 graders dogleg vänster, är möjligt att nå på två slag för den långtslående. Man straffas dock ordentligt om man skulle hamna i det stora vattenhindret som skiljer fairway från greenområdet. En härligt avslutningshål på en fantastisk golfupplevelse!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6535 5881 5004
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign Gary Player

Lost City Golf Club

Redan på parkeringen vid The Lost City Golf Course blir man imponerad av det speciella klubbhuset som är designat med inspiration från det förlorade Atlantis. Klubbhuset går i samma stil som det kända hotellet bredvid, Palace of the Lost City, med ett överflöd av hantverksdetaljer och en är upplevelse i sig. Vid första anblicken kan det verka lätt att hitta bollen om man slår lite snett från tee men det är något som kan bli kostsamt både i antalet slag och förlorade bollar. Vi rekommenderar att anlita någon av de lokala caddies på plats som hjälper dig och kan spara dig många slag och bollkostnader i shopen.

Redan på hål 1 kan du se att bollen kommer att flyga minst 10% längre än hemma. Du befinner dig på ca. 1100 meter över havet och vädret är varmt och behagligt – så ta med detta i avståndsberäkningarna och i dina klubbval. Den första fairwayen är väl bevakad av «waste-areas» på båda sidor, något som kännetecknar utformningen av de första nio hålen. Golfbanan ligger i en kuperad terräng med en härlig utsikt över nationalparken och det bergiga landskapet som kan ses från alla delar av banan. De flesta tees ligger högt, så passa på att njuta av den härliga utsikten.

Den stora höjdpunkten under rundan är hål 13. Ett par 3 hål med förhöjd tee där du kan se greenen som är designad som den afrikanska kontinenten. Du kommer inte heller att missa de bunkrar och de vattenhinder som är hem för 40 krokodiler som vaktar hålet. Var inte heller orolig att du kommer att vara den första som väljer att lämna bollen bland krokodilerna om du är inte lyckas med ditt utslag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Bitvis kuperad ökenbana
Banfakta Par 72, 6354 5959 5417
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign Gary Player

The Cascades Hotel

Det 5-stjärniga Cascades-hotellet, uppkallat efter vattenfallet som går genom staden, är verkligen en rofylld plats. Det känns som om du bor mitt i en oas med gångavstånd till otaliga aktiviteter för varje smak. När man går in på hotellet känns det som om man kommer till ett dolt kungarike. Det påminner om ett aztektempel och passar bra i den tropiska omgivningen. Från lobbybaren, som sträcker sig ut mot verandorna där du kan  njuta av förfriskningar, får du en översikt över de stora poolerna som du garanterat kommer att spendera några timmar i under din semester.

Alla 243 rum har utsikt över den tropiska trädgården och poolerna. Hotellet har två mycket bra restauranger som verkligen kan rekommenderas. Peninsula Restaurant och Bocado. Den senare serverar utsökt medelhavsmat och har en mycket skön atmosfär efter att mörkret omgett poolområdet. The Peninsula Restaurant serverar delikatesser från alla hörn av världen och här serveras också frukosten alla dagar.

Det är inte möjligt att hitta bättre plats för oss golfare i Sun City. Från Cascades har du gångavstånd till ena golfbanan och alla andra aktiviteter och restauranger i området.

Fakta

Standardstarstarstarstarstar
LägeI resorten, nära till allt.
Antal rum243
RumstypDubbelrum
FaciliteterPooler, SPA, restauranger och barer samt mängder med olika aktiviteter.
WifiGratis på anläggningen.

Pilanesberg Game Reserve

Pilanesberg Game Reserve ligger bara fem minuter från hotellet. Här, i övergångszonen mellan torrt och fuktigt landskap, finns stora möjligheter att skåda några av Afrikas mest spännande och exotiska djur.

Alla djur som är infödda i södra Afrika finns i Pilanesberg, inklusive Big Five som består av buffel, noshörning, elefant, leopard och lejon. Det finns en uppsjö av andra spännande djur i Pilanesberg, däribland över 360 olika fågelarter.

Trots att Pilanesberg är 55.000 hektar stort, är det ändå relativt litet i sammanhanget. Detta, tillsammans med den ovanliga ekologiska rikligheten och mångfalden, ökar dramatiskt din chans att möta Big Five i sin naturliga miljö.

På safarit åker ni i stora jeepar tillsammans med erfarna viltvårdare som verkligen kan sin sak. De berättar gärna om alla olika arter ni ser under safarit och kan också spåra de mest åtråvärda djuren. En safaritur i Pilanesberg Game Reseve är ett minne för livet.

 

nytårsrejse sydafrika

Pilanesberg Game Reserve

Sun City

Gary Player Golf Course

The Lost City Golf Course

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.