Spain's Finest Courses

Spain's Finest Courses

spela Spaniens bästa golfbanor!

Med vårt paket Spain’s Finest Courses har vi samlat de bästa golfbanorna på Costa del Sol. Det var på Costa del Sol som golfturismen i Spanien tog fart på allvar och området är fortfarande ett av de mest populära att resa till för svenska golfare. Det är inte svårt att förstå när man har en blandning av underbart klimat, massor av bra boendealternativ och inte minst golf i absolut toppklass. I det vackra området Sotogrande kryllar det av golfbanor i världsklass som du med detta paket får välja mellan.

Som huvudattraktion kommer du att spela Europas mest kända golfbana, Valderrama Golf. Det här paketet inkluderar även spel på toppbanorna Finca Cortesin, Sotogrande och inte minst La Reserva de Sotogrande. Den senare är en riktigt trevlig bana, som ofta beskrivs som lillasyster till Valderrama.

Fakta

Golfvärd Nej
Golf Academy Nej
Banor i närområdet 7
Avstånd till flygplatsen Malaga Airport, 107 km
Närmaste stad Sotogrande, 8 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 20.995:-

7 nätter i dubbelrum på So Sotogrande
frukostpension
4 greenfees fördelat på Valderrama, La Reserva, Real Club Sotogrande och Finca Cortesin
del i golfbil
flyg till Malaga t/r
transport av golfbag
del i hyrbil

Ovan är ett förslag på en vecka till Malaga med spel på fyra av Spaniens bästa golfbanor.

Forecaddie Valderrama
Vänligen notera att vid spel på Valderrama är forecaddie obligatorisk. Forecaddien kostar 60€ + dricks som betalas på plats och gäller för hela bollen.

Turistskatt
På många av våra resmål tar lokala myndigheter ut en särskild turistskatt vid hotellövernattningar. Denna turistskatt läggs till på er hotellnota och betalas vid utcheckning från hotellet. Läs mer om turistskatter här.

Väder just nu

weather-icon14.5℃

Valderrama Golf

Valderrama Golf är en av de golfbanor som många golfare drömmer om att kunna bocka av på sin bucketlist. Banan designades 1974 av Robert Trent Jones Sr., som är en av de mest legendariska golfbanedesignerna med mästerverk över hela världen. Golfbanan blev först känd som Las Aves, men 1985 tog Jaime Ortiz-Patiño över banan med ambitionen att ta den till en nivå som aldrig tidigare skådats i Europa.

Robert Trent Jones återvände och byggde om den ursprungliga layouten, som hade byggts 10 år tidigare. När arbetet var klart bytte han namn på golfbanan till Valderrama, uppkallat efter den gamla gården som låg på platsen. Valderrama Golf har sedan dess stigit i olika rankningar av golfbanor och har lagt beslag på förstaplatsen i kontinentala Europa under många år.

Valderrama har också varit värd för Ryder Cup 1997 med en debutant Jesper Parnevik, Per-Ulrik Johansson och Tiger Woods i lagen. Dessutom har flera stora mästerskap hållits, inklusive Volvo Masters 2003, där Fredrik Jacobson stod med trofén i handen när turneringen var över.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6392 59215520 5322
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Robert Trent Jones Sr.

La Reserva Golf Club

Golfbanan La Reserva de Sotogrande öppnade 2003 och ritades av den prestigefyllda amerikanska golfdesignern Cabell B. Robinson. Banan nämn ofta som Valderramas systerbana och är en fantastisk utmaning för alla golfspelare – både proffs och amatörer. Dels tack vare flera tee-alternativ och imponerande snabba greener som möjliggör en mängd olika pinnplaceringar.

Det är utan tvekan en spektakulär upplevelse på en unik egendom där man kan njuta av en magnifik utsikt över bergen och havet. Dessa omgivningar åtföljs av ett inte mindre majestätiskt klubbhus där både medlemmar och besökare kan njuta av en mängd bekvämligheter, utmärkt service och en attraktiv meny i en miljö som inspirerar till lugn.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 72 [Black]7053 6448 6048 55905104
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Cabell B. Robinson

Real Club de Golf de Sotogrande

Real Club de Sotogrande anses vara ett av Robert Trent Jones Sr. största mästerverk. Golfbanan öppnades 1964 och är den första Trent Jones-banan i Europa och lever upp till sitt varumärke genom att vara anpassad till den omgivande naturen.

Sotogrande erbjuder fantastiska stora tees och breda fairways. De snabba och böljande greenerna anses vara en av banans stora utmaningar, liksom de hundratals bunkrar som är varsamt utplacerade på banan. Av dessa är 69 av dem runt greenerna, så det krävs hög precision i dina inspel. Den stora variationen på Sotogrande är en annan av banans stora styrkor. Detta gäller inte bara variationen mellan hålen utan också den vackra vegetationen där du upplever tallar, korkekar, palmer och andra trädslag, vilket ger banan en mycket speciell karaktär och skönhet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 6492 62105856 5021
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Robert Trent Jones Sr.

Finca Cortesin

Finca Cortesin är en av de absolut bästa banorna i Sotogrande. Cabell B. Robinson, som har stått bakom flera mästerskapsbanor, står också bakom banan på Sotogrande och har fått hjälp av landskapsarkitekten Gerald Huggan. De har gjort ett fantastiskt jobb och banan, med sina 6 351 meter från backtee och mer än 100 bunkrar, rankas som en av de bästa banorna i Spanien. Oroa dig inte, du behöver inte spela banan från backtee, det finns fem tees att välja mellan, så du kan spela en banlängd som passar din nivå perfekt.

Kvaliteten på Finca Cortesin bekräftas ytterligare av det faktum att den berömda Nicklaus Academy har valt att ha sin träningsanläggning här. Dessutom har banan varit värd för Volvo World Match Play Championship flera gånger – en av världens mest prestigefyllda matchspelsturneringar. På Finca Cortesin möts du av en extremt välskött golfbana och en bana med kvalitet utöver det vanliga. Alldeles intill banan finns ett femstjärnigt hotell av minst samma kaliber som golfbanan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banefakta Par 72 6351 5884 4852
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Cabell B. Robinson

So Sotogrande

So Sotogrande är det gamla klassiska golfhotellet Almenara som fått en helt ny skrud och slår upp sina portar sommaren -21. Få, om ens något, går att känna igen när man kommer till detta smakfullt dekorerade hotell efter sin grundliga renovering.

Något som är sig likt är dock det unika läget direkt intill klubbhuset på Almenaras 27 håls golfbana, för övrigt på samma gata som självaste Valderrama. So Sotogrande säger sig ha en modern touch av lokal tradition vilket i vår tolkning blir nytt och mycket fräscht där man tänkt på detaljer. Rummen med de mysiga namnen So Cosy, So Comfy, So Suite osv har alla terrass eller balkong, mestadels med fönster från golv till tak, ett överdådigt badkar och separat regndusch. Här finns restauranger och barer. Under 2022 öppnar man även en fine dining. Likaså ligger Almenaras klubbhus vägg i vägg där man även kan ta en god bit mat eller en drink före/efter maten. Naturligtvis har man också satsat på ett härligt Spa och wellness center där det även finns pool. So Sotogrande är definitivt ett resmål i sig men vi rekommenderar även detta som en utsökt bas för paketet Spains Finest.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill Almenaras golfbana, några kilometer från Sotograndes hamn.
Rum 152 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass
Faciliteter Restauranger, barer, pool, terrass, trädgård, spa & wellness center
Wifi På hotellet finns trädlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Hotel Encinar de Sotogrande

Hotel Encinar de Sotogrande är ett riktigt bra och prisvärt alternativ för vistelsen i Sotogrande. Hotellet är 4-stjärnigt och lättåtkomligt från A7:an nära alla namnkunniga golfbanor såsom Valderrama och La Reserva med fler. Hotellet har allt man kan önska sig efter en dag på golfbanan med en härlig trädgård där poolen ligger. Här finns padelbana för den som har krafter kvar och naturligtvis en bra bar och restaurang.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge i Sotogrande intill La Cañada Golf och bara några kilometer från Valderrama och havet
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, vissa rum med golfvy (La Cañada)
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass, trädgård, gym, padel
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Club Maritimo de Sotogrande

Detta tjusiga hotell ligger med bästa läge vid marinan i semesterorten Sotogrande. Hotellet har en storslagen vy utöver Medelhavet och Gibraltar, ja ända ner till Marocko. Club Maritimo de Sotogrande har endast 43 rum (alla med utsikt mot havet och marinan). De minsta rummen är på minst 35 kvm. Inredningen är modern men ändå mysig och skapar en inbjudande miljö att vila och koppla av i. Hotellet ligger en knapp timme från flygplatsen i Malaga och inom bekvämt räckhåll från både Marbella och Gibraltar. Här finns två restauranger, varav den ena serverar snacks och tapas, medan den andra serverar läckra medelhavsrätter. Från Sotogrande hamn går det båtar till bland annat Gibraltar vilket är en mycket trevlig utflykt om man kan hålla sig från golfen en dag.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Precis intill havet och Sotogrande marina
Rum 41 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värme, värdeskåp, minibar, internet
Faciliteter Restauranger, bar, lounge, skönhetssalong,
Wifi På hotellet finns trådlös anslutning till internet utan extra kostnad.

Förfrågan

Kontaktinformation

loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället Name, email, phone and mobile is required fields, please check your form.